Chat 17

Navukli nas na ove kvazi popuste, da bi obnovili ugovore, I sad ako prodje ovaj zakon, mogu povećavati kad hoće, a neces imati prava raskida, kao sad.
A bez ugovora cene duplo veće, pljačkaju nas opasno.
U Rumuniji su paketi mnogo povoljniji nego kod nas, npr

To lepo zvuci, ali nista od toga ako u ugovoru ne pise da je to ponuda koja je garantovana tokom trajanja ugovora. A jos dosad nisam nasao da neko u ugovoru to garantuje,obicno imaju stavku u kojoj se pozivaju da mogu da menjaju cene usled nepredvidjenih okolnosti, i slicnih caka.
Eto i ja imam ugovor potpisan na 1500, a ja placam 1800.

Istina da su ranije u Globaltel umeli VAS poruke da kasne ili nikada i ne stignu.
Međutim, sada već duže vreme nemam tih problema.

Doduše.. za 335 dinara mesečno, koliko je "pretplata".. može se po nešto i oprosti.

Mada kažem, već duže vreme nemam problema.

Jedino roming ume da nekada radi, nekada ne.
Rekli su mi da je do podešavanja interneta i da se pozivi korisničkog servisa ne naplaćuju u romingu. Pa kada problem imam, da pozovem.

Nisam zvao. Nije mi bilo preko potrebno.
Radi roming odlično. Ja u Grčkoj samo njega koristim, džabe je (15gb 1500rsd).Mora se samo podesiti pristupna tačka na globaltel (obe prve stavke, naziv i naziv pristupne tačke).
Poruke VAS dobijam normalno. Pre par godina (Mitrović bio vlasnik) nije bilo tako. E sada, Telekom je posle kupovine ukinuo neke dobre stvari (TV i zvanje primanje poziva iz aplikacije besplatno svuda u svetu SVIH brojeva (samo je net potreban bio).
Navukli nas na ove kvazi popuste, da bi obnovili ugovore, I sad ako prodje ovaj zakon, mogu povećavati kad hoće, a neces imati prava raskida, kao sad.
A bez ugovora cene duplo veće, pljačkaju nas opasno.
U Rumuniji su paketi mnogo povoljniji nego kod nas, npr
Ma deru nas neviđeno. Kao i sa svim ostalim cenama proizvoda i usluga uostalom.

Ne treba se zaletati na te jeftine usluge upitnih firmica, ako ne nude neki duzi probni period. Ja sam imao Kopernikus/Supernova internet i TV, to je malo malo prestajalo da radi, a uvoror potpisan na 24 meseca. Onda sam i pored njih morao uzeti i placati box paket, dakle baceno 400-500 evra na uslugu koja ne radi.

Kako se kreće cena majstora električara.Da li ide po utičnici, dužini kabla što razvuče ili možda dnevnica, ili ono kako se dvojica dogovore.

Vaznije od cene je da li ima dobrog majstora i kada ce doci, necu da napisem koliko smo cekali na jednog za malterisanje , nema vise ni ko da radi

Koga mrzi da postavi kablove u zid, i treba da plati ne po metru kvadratnom nego po metru kubnom.
A majstori električari su sada takvi da kod poznanika taj 'majstor' nije vasdan znao povezati naizmenične prekidače. Nesretnik pokušavao sa običnim prekidačima..
Na kraju je takav stručnjak naplatio 5€ po 'sijaličnom grlu'(tako on zove doznu)..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Тако је свуда. Код нас се већ двадесетак година гради једно насеље и главни електричар каже да муче муку са мајсторима.
Он ради све, спајање од трафостанице до полагања бужира прије бетонирања. Има још двојицу на које се може ослонити да ће све исправно повезати типа разводну таблу или прекидаче за купатило, а осталих седам полажу каблове и монтирају прикључнице, прекидаче и сијалична грла.
Чак и то знају зајебати па кад монтираш бојлер и бушиш рупе 20 cm лијево и десно од осе кабла погодиш исти. Било им згодније водити укосо.

naplatio 5€ po 'sijaličnom grlu'(tako on zove doznu)..
"Sijalično grlo" - to se odavno tako nazivalo.

Ja ne radim više, ali nekada kada jesam, tako sam od majstora nasledio.

Svaki prekidač, utičnica, bojler, sijalica.. to je jedno "sijalično grlo".

Nismo naplaćivali štemovanje i sl.
To je sve ulazilo u već uračunatu cenu.

Brojilo, osigurači, sklopke.. to je imalo posebnu cenu.

@radashin .. upravo tako su mi i rekli.
Plus, za svaku zemlju ima koji operater obezbeđuje roming.
I dok su podešavanja uglavnom na automatski izbor, hoće da bude potrebno ručno izabrati tog operatera.
Ima na sajtu spisak tih operatera.

Ко зна зна,ко незна њему два(одн. шест).Иди дете с милим Богом да те моје очи не гледају а нек неко други с тобом муку мучи.

Одавно је суноврат знања и вештине из тих знања а нарочито у електрици ,машинству(шта год то значило),у свакојаким занатима.
А и оно деце што вреди ,своје знање не сме да прикаже јер ће бити изложено вршњачком насиљу.а потом се уљуљка у жабокречини живота.Ретки су стручњаци од знања и могућности да ураде посао стручно и квалитетно и они у својим браншама нису баш омиљени но колеге и "колеге " их трпе јер им требају.
Ако треба нешто да урадиш, а да ваља ,научи и уради сам .
Мајсторе и "мајсторе" које потребујете увек питајте да Вам кажу адресу последњег посла па се лепо распитајте па ако Вас задовољи квалитет изведеног ............или погледајте ривју на гуглу.

Philby , koristis li ti , ili vrijedi li to cemu , nekakve specijalane brusne ploce koje se stavljaju na brusilicu ,i kopaju kanal u zidu za kabal ? Valjda se tu bude dodano i nekakvo crijevo za usisavanje prasine ,tako nesto?

Poslednja izmena:
Користио сам пар пута, није лоша ствар јер се доста уштеди временски, не праве се кратери у блоковима и дјелује много уредније. Добар индустријски усисивач је обавезан, пожељно са системом за аутоматско чишћење филтера.

Машина је у принципу брусилица са двије плоче и сетом дистанцера којим подешаваш размак између истих.

Nazad
Vrh