Chat 17

Јбт шта ће бити ако ти којим случајем буде жена, кад сад се дури и диже нос? Мислим да си, га угасио, да ће и овај форум, као и вибер бити забрањен! 🫣🤔😁
Ma cuti nije to nista, letos je malo falilo da mi zabode hemijsku u oko.

Ne možeš ne koristiti Viber u Srbiji ako ne želiš razna ograničenja. Ja imam i Telegram, WhatsApp pored Vibera. Masa mojih kontakata ima samo Viber. Kako da im pošaljem neki fajl na brzinu ako nemam Viber. U svetu je druga priča.

Zemlje gde se Viber se najviše koristi:

Srbija

Bosna i Hercegovina

Makedonija (Severna Makedonija)

Belorusija

Ukrajina (mada WhatsApp postaje sve popularniji)

Bugarska (do izvesne mere)

Viber je posebno popularan na Balkanu jer je bio među prvim aplikacijama za besplatno dopisivanje u tom regionu i nudio je lokalizaciju (prevod na srpski, makedonski itd.) još od ranih dana.

WhatsApp se najviše koristi u:

Zapadna Evropa (npr. Nemačka, Španija, Italija, Holandija)

Latinska Amerika (Brazil, Argentina, Meksiko itd.)

Indija (ogroman broj korisnika)

Afrika (posebno u Nigeriji, Južnoj Africi, Keniji)

Bliski Istok (UAE, Saudijska Arabija itd.)

Jugoistočna Azija (Malezija, Indonezija itd.)

U globalu, WhatsApp je daleko najkorišćenija aplikacija za dopisivanje u svetu, dok je Viber zadržao popularnost samo u nekoliko specifičnih regiona.
U svetu je teška papazjaniao oko načina komunikacije, ali realno sistem koji najbolje napreduje jeste Telegram. Vrlo verovatno će za nekoliko godina biti samostalan sistem, gde će korisnici moći da odrade većinu aktivnosti, a ne samo da se dopisuju.

Pa vidi, ja kada sam instalirao Telegram, od 2000 kontakata (tada) koje imam na Google nalogu (skupilo se za 25 godina, svašta sam radio, pa tako...) samo 3 su imala Telegram. Sada, evo stanja u mojim kontaktima:
c1a522fab7944f2799da199466014920.jpg

Poslednja izmena:
Jel neko oslobodjen od placanja takse za prolazak kroz Frusku goru? Bilo bi logicno da oni koji imaju zemlju ne placaju tu taksu ?

Nazad
Vrh