Budzet Beograda punimo svi mi
Мала дигресија: недостаје ти слово "у". Имаш буџет Београда и буџет у Београду. Стицајем околности (главни град) ту је седиште државне администрације па је ту и државни буџет (ја сам за то да се премести државна управа из Бгд.). Буџет београда се највише пуни од фирми које ту имају седиште и разних такси, акциза,... Наравно да државна бирократија одваја и део за финансирање, гле чуда, свог седишта.
Општине нпр. убирају средства за буџет али им се од тога врати 40% да троше по свом нахођењу. Општине могу путем разних намета да увећају своје буџете: нпр. казне возача (можда нисте приметили али у Бгд. ће паук пре дићи возило које није Бг. ако може да бира). Општинске услуге за разне папире имају различите цене од општине до општине (негде су џабе). У мојој општини, тврдим, 50% људи не плаћа порез на имовину (конкретно пољопривредно и шумско земљиште), јефтиније изношење смећа (30% и не плаћа), јефтиније сахране...
Што се тиче финансирања београдске деце то је срање у боји. Београдска деца, кад стасају, неће бити ни за шта (а прво треба да стасају а да остану живи а здрави сигурно неће бити). Ко је довео породицу у Београд, "на боље", тај је прднуо у чабар. То су све будући наркомани, алкохоличари, педери, лезбејке, криминалци, мамине мазе, од њих потомство не очекуј.