Chat 17

Da me se pogresno ne razumije , sve izjave prema vani zelenskog od pocetka rata su trazenje pomoci i pokazivanje slabosti , sto je razumljivo . Samo kazem da je ova poruka putina isto to ,kao i lizanje d..... trampu ., itd , posjete sj korei , sviruckanje o briksu , titranje kadirovcima ,i slicnim pokazivanje slabosti

Šta je ovo? Mislim koga gađaju s jaja?

Јел могу ови што много боље разумеју запад и његове победе у украјини да објасни да ли и даље побеђују Русију или не побеђују?

Пошто америка тврди да украјина губи на фронту?
Pa Ameri su pobedili kako kod da bude.

i kod nas će biti veselo ako se krene u ovaj projekat...danas bili u posjeti neki likovi iz Mađarske
Sto se tice nasih prilika imamo i mi stavove , nazalost svrstavaju nas u crnu hroniku:

1 zamene je idiot ko poredi i vrednuje ljude po poreklu ljude po poreklu
Немој да си баш толико самокритичан. Само си двапут урадио то у томе што си написао у свом претходном коментару - могло је да буде и много горе.
2 ko je jos ucestvovaou ratu pa i lecima 39teakako kazes posle mesec dana objavila rat nemackoj da nije rusija
Јеси ли запамтио термин кога сам написао - "Лажни рат"? Од октобра '39. године, када су им послали допис да им објавују рат, па до лета '40. Британци нису пуцали на Немце, а до тог времена су правили више дилова са Хитлеровом Немачком и били међу првима који су то радили. Понављам ти још једном: то значи да није истина оно што си написао - да су Британци ратовали када је Немачка ступила на територију Пољске 1. септембра 1939., нити када су ступили Совјети 17. септембра те исте године.
3znaci rusi i nemci se nisu dogovorili ko ce sta uzeti od poljske io je bilo spontano
Да, договорили су се само тако - Совјети су од Пољске узели назад мање-више оно што су им Пољаци одузели у совјетско-пољском рату који је вођен 1919-1921. године: западну Белорусију са све литванским делом тзв. Литванско-белоруске Совјетске Социјалистичке Републике и западну Украјину.
4 zbog kako ti kazes ceranja svaba nisu dobro prosle moje predkinje zato nije dobro doslo tvoje ismevanje ko je silovao
Ако некога исмевам, онда је је то онај који је ономад имао смешан покушај да нас овде убеди ко су били црвеноармејци који су учествовали о ослобађању Југославије. И зато кажем, да се договорите ти и тај тип ко су били ослободиоци који су силовали, да не буде да он каже да су ослобађали једни, а ти да су силовали други.
5 neces verovati ala bas sad veliki vodja objasnjava ko je platio ovo veliko zlo u srbiji tako da mi sad jasno
Нећеш веровати, али драго ми је да ти је барем једна ствар јасна, кад већ видим да ти остало није јасно.
Kao kad je negirao da je broj poginulih Ruskih vojnika par stotina hiljada jer je to iz pristranih zapadnih medija a u to vrijeme putinova rodjaka izjavila da ima dotad predanih 48000 zahtjeva rodbine nestalih vojnika za dnk potragu .? Tako nekako
Ја своја уверења о броју макар приближном броју погинулих руских војника базирам на подацима "Медијазоне" који се уредно ажурирају, а добијају се тако што активисти те организације узму у руке плајваз и 'артију и редовно ординирају по гробљима широм Русије, чак за сваки регион или републику посебно и записују имена и презимена са крстача и читуља.

Да су то неки подаци у неким реалним оквирима додатно ме уверава и вест из украјинских извора на кога сам налетео пре недељу-две, који кажу да су њихови хакери дошли до руских података да је лакше или теже рањено око 160 хиљада руских војника, па се ти подаци и подаци "Медијазоне" сасвим подударају са досадашњим искуствима са односом погинулих и рањених у оружаном сукобу.

А на чему ти базираш ту тврдњу о пар стотина хиљада погинулих руских војника? На негде пренетој изјави неке наводне Путинове рођаке "по бабине линије" о броју захтева за ДНК испитивање коју нигде у украјинским и западним медијима из неког разлога није експлоатисао дуже од пар дана?

Како се зове та математичка операција која из податка о наводном броју захтева за ДНК анализом, може да израчуна број погинулих и како су пре не тако давног појављивања те информације броја захтева за ДНК анализу, на оним свакодневним инфографикама украјинског министарства одбране и по западним медијима окретале цифре о стотинама хиљада погинулих?

@Зорге - juce sam te ovo pitao a ne odgovaras ☹️
Ма мислим већ два дана шта бих урадио да сам Зеленски и прво што сам сигуран да бих урадио је да бих зграбио Олену и у више понављања испроб'о СВЕ: лотус, маказе, доги-стајл, перецу, каубојку, обрнуту каубојку, кашику, хеликоптер, плуг... ;)

Izraz popustanja i nemoci . Prema direktnim neprijateljima u ratu , drzavama koje salju uruzje i municiju kojom se puca na njegovu vojsku , to je znaci neprijateljska strana , ovakva poruka znaci pokazivanje slabosti.
Лепо си ти то анализирао, али проблем је што је то "обраћање Путина европљанима" тотални фејк који није од јуче.

Ал' добро, свако од нас се понекад залети, па барем да повод осталима да се насмеју на то.

Изгледа је Ртс са својим новинарима први и главни унутрашњи, непријатељ који од спољњих непријатеља добија паре. 🫣😱
Колико ја имам утисак, РТС и Србија већ пар деценија постоје у паралелним универзумима.

По мени само број војника на фронту и однос броја становника те две Државе.О ресурсима и техници је сувишно говорити...ако изузмемо помоћ Запада,суштина је завист од стране помоћи као што дете зависи од мајке што се тиче Украјине.Само лично ми је јако жао погинулих људи,војника,инфраструктуре итд за џаба...😡

Немој да си баш толико самокритичан. Само си двапут урадио то у томе што си написао у свом претходном коментару - могло је да буде и много горе.

Јеси ли запамтио термин кога сам написао - "Лажни рат"? Од октобра '39. године, када су им послали допис да им објавују рат, па до лета '40. Британци нису пуцали на Немце, а до тог времена су правили више дилова са Хитлеровом Немачком и били међу првима који су то радили. Понављам ти још једном: то значи да није истина оно што си написао - да су Британци ратовали када је Немачка ступила на територију Пољске 1. септембра 1939., нити када су ступили Совјети 17. септембра те исте године.

Да, договорили су се само тако - Совјети су од Пољске узели назад мање-више оно што су им Пољаци одузели у совјетско-пољском рату који је вођен 1919-1921. године: западну Белорусију са све литванским делом тзв. Литванско-белоруске Совјетске Социјалистичке Републике и западну Украјину.

Ако некога исмевам, онда је је то онај који је ономад имао смешан покушај да нас овде убеди ко су били црвеноармејци који су учествовали о ослобађању Југославије. И зато кажем, да се договорите ти и тај тип ко су били ослободиоци који су силовали, да не буде да он каже да су ослобађали једни, а ти да су силовали други.

Нећеш веровати, али драго ми је да ти је барем једна ствар јасна, кад већ видим да ти остало није јасно.

Ја своја уверења о броју макар приближном броју погинулих руских војника базирам на подацима "Медијазоне" који се уредно ажурирају, а добијају се тако што активисти те организације узму у руке плајваз и 'артију и редовно ординирају по гробљима широм Русије, чак за сваки регион или републику посебно и записују имена и презимена са крстача и читуља.

Да су то неки подаци у неким реалним оквирима додатно ме уверава и вест из украјинских извора на кога сам налетео пре недељу-две, који кажу да су њихови хакери дошли до руских података да је лакше или теже рањено око 160 хиљада руских војника, па се ти подаци и подаци "Медијазоне" сасвим подударају са досадашњим искуствима са односом погинулих и рањених у оружаном сукобу.

А на чему ти базираш ту тврдњу о пар стотина хиљада погинулих руских војника? На негде пренетој изјави неке наводне Путинове рођаке "по бабине линије" о броју захтева за ДНК испитивање коју нигде у украјинским и западним медијима из неког разлога није експлоатисао дуже од пар дана?

Како се зове та математичка операција која из податка о наводном броју захтева за ДНК анализом, може да израчуна број погинулих и како су пре не тако давног појављивања те информације броја захтева за ДНК анализу, на оним свакодневним инфографикама украјинског министарства одбране и по западним медијима окретале цифре о стотинама хиљада погинулих?

Ма мислим већ два дана шта бих урадио да сам Зеленски и прво што сам сигуран да бих урадио је да бих зграбио Олену и у више понављања испроб'о СВЕ: лотус, маказе, доги-стајл, перецу, каубојку, обрнуту каубојку, кашику, хеликоптер, плуг... ;)
1` izrazavam svoj sta
2 na koga su pucali rusi od leta 40 do leta 41 .jeduno ko je do tad ratovao je engleska verovatno se bar u tome slazemo
3 utrecem odgovoru si rekao da dogovorili su se sto je mala razlika u odnosu na pre neki dan sto pozdravljam
4 .......
5 jasno mi je sa kim diskutujem tvoji stavovi i velikog vodje su identicni

za odgovor banetu 013 pokazujes sebe u najmanju ruku jako nisko

1` izrazavam svoj sta
Изражаваш то што си сам назвао идиотизмом - "поредио и вредновао људе по пореклу", прво Зеленског, а потом и Кадирова.
2 na koga su pucali rusi od leta 40 do leta 41 .jeduno ko je do tad ratovao je engleska verovatno se bar u tome slazemo
Совјети су се до тог периода напуцали од Шпаније '36 на Немце, Италијане и франкисте, преко Монголије и Манџурије на Јапанце и Карелије на Финце у '39-тој и на Румуне у Бесарабији и Северне Буковини '40. године.

Од лета '40. после пада Француске, у пакету са "ситном боранијом" Белгијом, Норвешком, Холандијом и Данском и експресног немачког сатеривања британског експедиционог корпуса и Француза у Ламанш код Данкерка, Немци и Британци су се од јуна до октобра '40. године гањали авионима у "Битци за Британију", а на копну се нису срели до марта '41. у Северној Африци. Пошто су остале земље биле или већ окупиране или на страни сила Осовине или неутралне, у периоду кога помињеш, ратовали су против Немаца само преостали - Краљевина Југославија и Грчка.

И свеједно остаје оно што сам написао још на почетку: ниси рекао истину када си написао да "док су Руси са савезником Хитлером убијали и пљачкали Пољаке", Британија "једина ратовала против против Хитлера". Није. 'Ладили су јаја.
3 utrecem odgovoru si rekao da dogovorili su se sto je mala razlika u odnosu na pre neki dan sto pozdravljam
Шта поздрављаш? Дај ме подсети шта је "мала разлика" од онога што сам написао претходних дана.
5 jasno mi je sa kim diskutujem tvoji stavovi i velikog vodje su identicni
Да ти откријем тајну: то је велики вођа усвојио моје ставове.
za odgovor banetu 013 pokazujes sebe u najmanju ruku jako nisko
Није Бане, него Стеван, а ти ми слободно завиди што бих имао воље да "нагнам" довољно привлачну жену.

Kako ti ocjenjujes uspjeh putinove specijalne operacije iz februara 2022 sa vojnog aspekta ? Postizanje ciljeva , tempo , ljudski i materijalni gubici? Kako bi ocijenio Ruski plan operacije i ispunjavanje ciljeva vojske rf koje im je postavila vrhovna komanda ? Od 1 do 10 ?

Чињеница да су сатрли фашистичке легије али идеју још нису јер изгледа да се фашистичка идеја кува много западније.

Чињеница је да су спасили Русе у Доњецку и Луганску и да никада неће моћи да их бомбардују док иду у школу, на посао, док стоје у реду за хлеб.

Чињеница је да украјина нема више своје наоружање што је и био циљ. Сад што има западно наоружање то није добро за русе.

Чињеница је да посредно продаје западњацима гас и нафту и да западњаци посредно продају робу у Русији.

Чињеница је да нису пропали како су предвиђали западњаци, да се нису распали на неколико делова и да им председник нема рак и да је на самрти.

Чињеница је да су као војска показали и слабости и предности али у нашим западним очима које су само гледале америчке филмове изгладају као мала деца у односу на западњаке. Уништили су им морнарицу, руше им авионе, гађају им војне и енергетске објекте унутар територије дроновима.
Украјинци им држе део територије и то је по мени таква срамота.
Мени је то веома пи*касто али Руси имају своју стратегију и они су царство које размишља на дугачке стазе.

Чињеница је да рат још није готов и да из мог угла који сам већ писао да је пораз Руса неизлазак војске на Дњепар и Дунав или не враћање граница натооа пре пада берлинског зида.

Сад, ко зна с чиме ће се задовољити.

"
Vladimir Putin obratio se Evropljanima:
Rusija nikad nije bila niti će ti biti neprijatelj!
Ne želimo europske resurse i bogatstvo, imamo svoje, apsolutno nam ne trebaju vaši resursi..
Rusija je zemlja sa najviše resursa na svijetu.
Ne želimo ni vašu zemlju, ni teritorij.
Pogledajte koliko je Rusija daleko na karti. Rusija je na jednom mjestu dvostruko veća od CIJELE Europe, što će nam vaše teritorije, što ćemo s njima?
Zašto mislite da je Rusija neprijatelj Europe? Kakvu štetu vam je Rusija učinila?
Jesmo li vam prodali plin i resurse po nižim cijenama od sadašnjih, koje vam prodaju vaši "prijatelji"?
Da li je Rusija žrtvovala 20 miliona ljudi u Drugom svetskom ratu, da bi se otarasila nacista?
Je li Rusija prva pomogla Europi tijekom pandemije covida? Jesmo li pomogli Europi kad su bili požari i prirodne nepogode?
Što vam je Rusija učinila da je toliko mrzite?

Rusija nije vaš neprijatelj, vaši pravi neprijatelji su vaši vođe, oni koji vas vode!"

Izraz popustanja i nemoci . Prema direktnim neprijateljima u ratu , drzavama koje salju uruzje i municiju kojom se puca na njegovu vojsku , to je znaci neprijateljska strana , ovakva poruka znaci pokazivanje slabosti.

Западњаци су руски пријатељи и предложили су им да укину русију јер је превелика и да се створе више мањих државица и да сви слободно могу да користе њихове ресурсе и минерале и гас и нафту и све ће бити у реду...

Da je Putin lansirao neke rakete na Evropu da li bi po tebi bio terorista-zlocinac ili covek koji se brani od neprijatelja ?

Амери су због непостојећег хемијског оружја разорили Ирак, због два авиона у зградама разорили Авганистан.... због територије уништлили милионе индијанаца.... замисли случај да Мексико испалио ракете на сад?

Према женевским ратним конвенцијама они који помажу или продају оружје једној страни у рату су учесници у ратним дешавањима.
Не само да Руси имају право да гађају војне објекте у европи него могу и нас да гађају јер продајемо оружје украјини.

Али и они су продавали калашњикове рватима...

Poslednja izmena:
Изражаваш то што си сам назвао идиотизмом - "поредио и вредновао људе по пореклу", прво Зеленског, а потом и Кадирова.

Совјети су се до тог периода напуцали од Шпаније '36 на Немце, Италијане и франкисте, преко Монголије и Манџурије на Јапанце и Карелије на Финце у '39-тој и на Румуне у Бесарабији и Северне Буковини '40. године.

Од лета '40. после пада Француске, у пакету са "ситном боранијом" Белгијом, Норвешком, Холандијом и Данском и експресног немачког сатеривања британског експедиционог корпуса и Француза у Ламанш код Данкерка, Немци и Британци су се од јуна до октобра '40. године гањали авионима у "Битци за Британију", а на копну се нису срели до марта '41. у Северној Африци. Пошто су остале земље биле или већ окупиране или на страни сила Осовине или неутралне, у периоду кога помињеш, ратовали су против Немаца само преостали - Краљевина Југославија и Грчка.

И свеједно остаје оно што сам написао још на почетку: ниси рекао истину када си написао да "док су Руси са савезником Хитлером убијали и пљачкали Пољаке", Британија "једина ратовала против против Хитлера". Није. 'Ладили су јаја.

Шта поздрављаш? Дај ме подсети шта је "мала разлика" од онога што сам написао претходних дана.

Да ти откријем тајну: то је велики вођа усвојио моје ставове.

Није Бане, него Стеван, а ти ми слободно завиди што бих имао воље да "нагнам" довољно привлачну жену.
1 i u prvom postu sam rekao da ne znam da li je zelenski jevrej inimi bitno brani svoju zemlju kako zna i ume .
vas cenjeni idol tri dana pre agresije na ukrainu je izjavio da nece udariti na pravoslavnu bracu. da nije napao nego specijalno intervenisao sa kosmopolitom generalom kadirovom
2 da nisu streljali poljske oficire i podoficire uzajednici sa hitlerom porobili poljsku iskreno sa tvoje strane

3 mislim da je sporazum o nenapadanju i savez da zajedno napadnemo mala razlika
4 verovatno se dopunjujete

te bi zavideti sigurno necu a to pitaj sta hoces ja cu odgovoriti sta ja hocu je manipulacija i bezanje od odgovora stvarno se jako dopunjujes sa vrhovnim vodjom ovo si ti usvoio od njega

I u Ukrajini se vidi da je bitno ko je na vlasti da ta vlast ima neku realnu procenu spoljne i unutrasnje situacije u zemlji. Imati na granici takvu silu i sve vreme čačkaju izazivajuci sukob u kom imaju male sanse za pobedu bez velike stete po drzavu i narod. Narod ukrajine je postradao u besmislenom sukobu koji se ne pamti u skorije vreme. Toliko razaranje i smrt gurnuti u rat od strane svojih politicara podgovoreni zapadnim savetnicima ili saveznicima da bi ih milione izginulo i jos vise raseljeno da bi na kraju se prepucavli koliki je dug.

Nazad
Vrh