Chat 17

Uklonili su kotve gore prilikom rekonstrukcije.Odavno bi to palo da 64 nije urađeno kako treba.Samo traže neki razlog.Možda je Marija Terezija kriva što nije ona konstruisala stanicu kako treba.
Ako misliš na ove kocke sa slike to 99% nisu bile kotve već nosači reklame "NOVOSADSKA BANKA" koja je postavljena zajedno sa kockama početkom 90-ih. Postoje dva reda istih kocki plus vidi se da ovde (slika pre rekonstrukcije) već fali druga po redu kao i poslednja.

Takođe kocke su udaljene nekih pola metra do metar od ivice krova dok kada se pogleda sa donje strane zatege se spajaju sa krovom tik uz ivicu.
Teško mi je da poverujem da su to ankeri jer svaka budala kada bi krenula da ih skida videla bi da drže sajlu i verovatno bi mu doprlo do mozga da nije pametno to da nastavi.

Ankeri si bili u zaliveni u krovnoj gredi i to čini mi se samo centralne sajle što nije dobro. U svakom slučaju neko je to morao da proveri čak i da nije ništa kačio na nadstrešnicu. Ovakav nivo kurcobolje je da zanemiš.

Ne mislim ja nego izvesni Inženjer.On tvrdi da bi se te kotve (sidra) sve više stezali.Ali pošto su uklonjene,desilo se to što se desilo.

da kazes da popusi ,reci direktno ,sto umotavas?
Ако не користиш презерватив за "умотавање" онда си у великом ризику! Орални брис садржи 2,5х више штетних бактерија него вагинални (па га турај свакој/ме у уста).

Ne mislim ja nego izvesni Inženjer.On tvrdi da bi se te kotve (sidra) sve više stezali.Ali pošto su uklonjene,desilo se to što se desilo.
Ako misliš na Đajića. On niti je bio prisutan kada se kocke uklanjale, niti je imao uvid originalne planove zgrade. (ako je znao ova dva onda je i on kriv.)

Takodje kruži priča da je hteo da proda kamen (dal taj stari ili novi ) pa je zato insistirao na zameni ploča i na kraju napustio gradilište jer je jača bila ova druga ekipa više koja se na ovaj način ne menjanja kamena još više ugradila. Koliko je tačno ovo ne znam, ali ako je njegov izveštaj tačan onda su ploče u svakom slučaju trebale biti skinute, zamenjene žice i ponovo zalepljenje. Ispravne nisu morale biti zamenjene novima nove niti je tako bilo u projektu rekonstrukcije.

Nisam inženjer (jesam, al ne gradjevinac), ali znam da lom zatega ukoliko je pravilno bio ankerisan ne bi izgledao kao što izgleda već kao ona jedan koju sam na slici zaokružio crvenom. Da je neko sekao kotve koje su iznad nivoa krova tada bi trebalo da izgleda kao zatege koje sam obeležio plavom bojom. Medjutim to je donji kraj koji je sečen prilikom raščišćavanja nakon pada.

Poslednja izmena:
Ako misliš na ove kocke sa slike to 99% nisu bile kotve već nosači reklame "NOVOSADSKA BANKA" koja je postavljena zajedno sa kockama početkom 90-ih. Postoje dva reda istih kocki plus vidi se da ovde (slika pre rekonstrukcije) već fali druga po redu kao i poslednja.

Takođe kocke su udaljene nekih pola metra do metar od ivice krova dok kada se pogleda sa donje strane zatege se spajaju sa krovom tik uz ivicu.
Teško mi je da poverujem da su to ankeri jer svaka budala kada bi krenula da ih skida videla bi da drže sajlu i verovatno bi mu doprlo do mozga da nije pametno to da nastavi.

Ankeri si bili u zaliveni u krovnoj gredi i to čini mi se samo centralne sajle što nije dobro. U svakom slučaju neko je to morao da proveri čak i da nije ništa kačio na nadstrešnicu. Ovakav nivo kurcobolje je da zanemiš.

Ako si inzinjer onda si vidio da sajle/armature nisu otkinute i nisu zahrdjale, i teorija da prije 60 godina nije dobro napravljeno/projektovano je prica koju sad vlast prodaje da se opere, da je tako pala bi prije 55 godina a ne sada , znaci sajle su isecene gore , i samo ih je trenje betona drzalo , ili da pojednostavimo one su montirane poslije nadstresnice kad je zavrsen krov, zato sto beton treba pola godine da dostigne 85% ili 90% cvrstoce, svaki gradjevinac zna da se iz betonskih gradjevina postepeno vade sprajcevi/podmetaci jer inace ce zgrada pasti , i padale su zbog takvih gluposti.

Tako sa strane misle i o ovom našem .
Ja bih pre živeo u kući u kojoj ne znam ni jednog političara ,a kuća ipak funkcioniše.
Jest Milane jako je slično...
Eno putin kupuje zlato iz rudnika sto je prodao strancima...
Puteve i mostove mu rade strane kompanije...
Vrh drzave vode konobari i keramicari sa kupljenim fakultetskim diplomama...

Počneš od 1din. pa gde se nadjete.:)
Odgovor će biti,to je samo za nove korisnike.
Znači,ja što koristim box 15 godina i nikad nisam zakasnio dana sa plaćanjem,mene ko j.?
...znam da je nepravedno...javiću vam se kad obavim razgovor sa nadležnim šta možete da dobijete...

Nazad
Vrh