pa gde da vidis kad je sve njihovoНисам приметио да је писано у медијима о томе.
vidis da su ovog hitno vec smenili zbog prekida programa,zajebo ih na finjaka
ovo je mislim slika godine iako pretuzna i tragicna
x.com

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pa gde da vidis kad je sve njihovoНисам приметио да је писано у медијима о томе.
Pa kolega sad ispada da bi zbog toga trebalo unistiti pola centralne srbije gde su sve izrazili želju da kopaju...jeste svakom svoja muka najteza ali ipak nije za poređenjePotvrdjujem kolega moze i kod nas,u ono vreme nisu mogli ni da pomisle na blokade busilo se gazilo samo tako .A sad nedamo Jadar ovde se nije pitalo a ni dan danas,jedina sreca nema blata jer nema ni kisa.
bila vest na dnevniku rts upravo,nesto kratkoВидећемо да ли ће негде објавити овај "застој" у нс, као што редовно извештавају о гужвама у београду.
Ja sam prodao naftašima jednu parcelu.Glavni razlog je što su pored mene kupili i zemlja od kopanja je pola metra u našoj parceli . na nekih 200m a u nastavku sirak ko traktor na naftaškoj parceli i kao šlag još treba da prolazi i "Osmeh"Нисам мислио у том контексту. Да појасним:
Колико ти вреди земља? Толико. Ево ти дуполо!
Колико ти вреде објекти? Толико. Ево ти х3!
И не би продао?!? Не! Добро, ал' размисли. Направи животну калкулацију. Да ли можеш до краја радног века да зарадиш од земље толику разлику али узми у обзир ризик, кидање живаца, ломљење кичме...
ja sam jedne godine imao kiselu rakiju jedno 50-60 litara i ostavio sam je pa sledece godine sam dodao u novi kom i prepekao i dobio pravu rakiju nije bila vise kisela.Nazalost da kisela. A bas smo vodili racuna prilikom sakupljanja. Kad je vrenje zavrseno zatvorili je i opet.
mi to zovemo teranje a misli se na pecenjeKakvog teranja?
Ti si trgovac,mi Paori to nismo.Sta da radim sa novcem cak i puta3? Da kupim drugu njivu?Нисам мислио у том контексту. Да појасним:
И не би продао?!? Не! Добро, ал' размисли. Направи животну калкулацију. Да ли можеш до краја радног века да зарадиш од земље толику разлику али узми у обзир ризик, кидање живаца, ломљење кичме...
Kazan je 85l stari je vadio nekih 16-18 litara po kazanu. Posle radimo prepek. Jacina te odvojene rakije je nekih. 32 stepena.mi to zovemo teranje a misli se na pecenje
zvucalo bi ti pitanje ovako---dokle teras??? a misli se dokle peces tj do koliko je spustas
Naravno da nebi ,vecina nas nebi.Нисам мислио у том контексту. Да појасним:
Нисам мислио у том контексту. Да појасним:
Ja bi bio šeik-3 bušotine su našli.Ja sam doselio 'vamo, u "ravni" Srem, pre četvrt veka, uopšte mi ne nedostaju planine i šume...
Nedostaju mi ljudi, njihov karakter i mentalitet, društveno ophođenje...
Ovde su "ljudi" potpuno drugačije vrste...
Ima izuzetaka, ali sporadično....
Imovina, njive, kuće, sve dođe i prođe, i ova kuća gde sad živim je bila nekada bogate familije, a sada ni ne postoje, jedan jedini potomak živi u susednom selu i ima 2 kćerke udate...
Nasledstvo ?
Ha,ha...
"I sve što sam stek'o potrošiće (naslediće) neko" ...
Od 20-30 jutara zemlje, par kuća i placeva, spalo se na.... , posle samo 3-4 decenije....
Uopšte ne razmišljam o imovini, naiđe kakav rat, sve se uništi, zapali, i zašto toliki trud ....
Gledam da bude koliko toliko pristojno, i u kakvom takvom redu, funkcionalno, a estetika je tek na 3. mestu....
Užasno me iznervira kada vidim kako se bukvalno oduzima, otima od ljudi imovina, kao u SSSR- u u najgorim vremenima, daje im se kakva bedna "nadoknada" , i bude, bolje uzmi i ovo, dok smo dobre volje....
To treba menjati, protiv takvih "zakona" (siledžija) se treba boriti ! ! !
Kada na tom (meni mrskom) Zapadu, na tvojoj privatnoj, generacijama u vlasništvu, parceli , se pronađe kakvo bogatstvo, ruda , nafta, ti budeš bogat čovek, a ovde možeš samo da se polako pakuješ i seliš, ili da prežališ kanap, pa se obesiš o (krivo) drvo...
Izmislili su "instituciju" kvalifikacije, "opšti interes", kao osnov za bezkarakternu i bezočnu PLJAČKU I RAZBOJNIŠTVO privatne, deklarativno nedododirljive (a njima na izvol'te) imovine !!!
Ovo je daleko od demokratskog ,to je samo izgovor za pljačkaše ,a komunizam nam je još uvek u genima jer ne zaboravi svi narodi kojima je komunizam nametnut su ga se i otarasili ,mi koji smo ga hteli oberučke nećemo se još duuugo izvidati.Добродол, па сад је демоктратско време, какав комунизам и отимање. Ено где год има некакав тандербал свештенство међу првима и све по реду.