Ja sam doselio 'vamo, u "ravni" Srem, pre četvrt veka, uopšte mi ne nedostaju planine i šume...
Nedostaju mi ljudi, njihov karakter i mentalitet, društveno ophođenje...
Ovde su "ljudi" potpuno drugačije vrste...
Ima izuzetaka, ali sporadično....
Imovina, njive, kuće, sve dođe i prođe, i ova kuća gde sad živim je bila nekada bogate familije, a sada ni ne postoje, jedan jedini potomak živi u susednom selu i ima 2 kćerke udate...
Nasledstvo ?
Ha,ha...
"I sve što sam stek'o potrošiće (naslediće) neko" ...
Od 20-30 jutara zemlje, par kuća i placeva, spalo se na.... , posle samo 3-4 decenije....
Uopšte ne razmišljam o imovini, naiđe kakav rat, sve se uništi, zapali, i zašto toliki trud ....
Gledam da bude koliko toliko pristojno, i u kakvom takvom redu, funkcionalno, a estetika je tek na 3. mestu....
Užasno me iznervira kada vidim kako se bukvalno oduzima, otima od ljudi imovina, kao u SSSR- u u najgorim vremenima, daje im se kakva bedna "nadoknada" , i bude, bolje uzmi i ovo, dok smo dobre volje....
To treba menjati, protiv takvih "zakona" (siledžija) se treba boriti ! ! !
Kada na tom (meni mrskom) Zapadu, na tvojoj privatnoj, generacijama u vlasništvu, parceli , se pronađe kakvo bogatstvo, ruda , nafta, ti budeš bogat čovek, a ovde možeš samo da se polako pakuješ i seliš, ili da prežališ kanap, pa se obesiš o (krivo) drvo...
Izmislili su "instituciju" kvalifikacije, "opšti interes", kao osnov za bezkarakternu i bezočnu PLJAČKU I RAZBOJNIŠTVO privatne, deklarativno nedododirljive (a njima na izvol'te) imovine !!!