Chat 17

Potvrdjujem kolega moze i kod nas,u ono vreme nisu mogli ni da pomisle na blokade busilo se gazilo samo tako .A sad nedamo Jadar ovde se nije pitalo a ni dan danas,jedina sreca nema blata jer nema ni kisa.
Pa kolega sad ispada da bi zbog toga trebalo unistiti pola centralne srbije gde su sve izrazili želju da kopaju...jeste svakom svoja muka najteza ali ipak nije za poređenje

Видећемо да ли ће негде објавити овај "застој" у нс, као што редовно извештавају о гужвама у београду.

Нисам мислио у том контексту. Да појасним:
Колико ти вреди земља? Толико. Ево ти дуполо!
Колико ти вреде објекти? Толико. Ево ти х3!
И не би продао?!? Не! Добро, ал' размисли. Направи животну калкулацију. Да ли можеш до краја радног века да зарадиш од земље толику разлику али узми у обзир ризик, кидање живаца, ломљење кичме...
Ja sam prodao naftašima jednu parcelu.Glavni razlog je što su pored mene kupili i zemlja od kopanja je pola metra u našoj parceli . na nekih 200m a u nastavku sirak ko traktor na naftaškoj parceli i kao šlag još treba da prolazi i "Osmeh"

rakije nije kisela zbog zelenog voca nego "teranja" duze nego sto treba

zbog onog -aj jos malo- i tu se zajebe

u bosni je znaju terati skroz cak i do 6 i ne rade ni prepek

И не би продао?!? Не! Добро, ал' размисли. Направи животну калкулацију. Да ли можеш до краја радног века да зарадиш од земље толику разлику али узми у обзир ризик, кидање живаца, ломљење кичме...
Ti si trgovac,mi Paori to nismo.Sta da radim sa novcem cak i puta3? Da kupim drugu njivu?

Naravno da nebi ,vecina nas nebi.

a sad to neznam ovako
zavisi i na koliko je krecala da tece,mi gledamo grade a ne stepene

ili se uzme primer odokativno malo u casicu i zapali ako gori redovno jos se pece ako onako slabo ili nikako prestaje se odmah,al to je vec ono bas skroz na kraju da se ne jebes sa meracem

i prvih 5 6 litara sto mi zovemo bakarusa to ne ide u rakiju

al ako ti je prva rakija takozvana vodka samo 36stepeni to mi nesto malo,gde je jos prepek pa destilovana voda i razblazivanje

Ovde se brani nešto mnogo vrednije od nafte .
Imovina može da se proda uspomene ne.

Ja sam doselio 'vamo, u "ravni" Srem, pre četvrt veka, uopšte mi ne nedostaju planine i šume...
Nedostaju mi ljudi, njihov karakter i mentalitet, društveno ophođenje...
Ovde su "ljudi" potpuno drugačije vrste...😶
Ima izuzetaka, ali sporadično....😀
Imovina, njive, kuće, sve dođe i prođe, i ova kuća gde sad živim je bila nekada bogate familije, a sada ni ne postoje, jedan jedini potomak živi u susednom selu i ima 2 kćerke udate...
Nasledstvo ?
Ha,ha...😄
"I sve što sam stek'o potrošiće (naslediće) neko" ...😂
Od 20-30 jutara zemlje, par kuća i placeva, spalo se na.... , posle samo 3-4 decenije....
Uopšte ne razmišljam o imovini, naiđe kakav rat, sve se uništi, zapali, i zašto toliki trud ....
Gledam da bude koliko toliko pristojno, i u kakvom takvom redu, funkcionalno, a estetika je tek na 3. mestu....😗
Užasno me iznervira kada vidim kako se bukvalno oduzima, otima od ljudi imovina, kao u SSSR- u u najgorim vremenima, daje im se kakva bedna "nadoknada" , i bude, bolje uzmi i ovo, dok smo dobre volje....
To treba menjati, protiv takvih "zakona" (siledžija) se treba boriti ! ! !
Kada na tom (meni mrskom) Zapadu, na tvojoj privatnoj, generacijama u vlasništvu, parceli , se pronađe kakvo bogatstvo, ruda , nafta, ti budeš bogat čovek, a ovde možeš samo da se polako pakuješ i seliš, ili da prežališ kanap, pa se obesiš o (krivo) drvo...
Izmislili su "instituciju" kvalifikacije, "opšti interes", kao osnov za bezkarakternu i bezočnu PLJAČKU I RAZBOJNIŠTVO privatne, deklarativno nedododirljive (a njima na izvol'te) imovine !!!

Добродол, па сад је демоктратско време, какав комунизам и отимање. Ено где год има некакав тандербал свештенство међу првима и све по реду.

Ja sam doselio 'vamo, u "ravni" Srem, pre četvrt veka, uopšte mi ne nedostaju planine i šume...
Nedostaju mi ljudi, njihov karakter i mentalitet, društveno ophođenje...
Ovde su "ljudi" potpuno drugačije vrste...😶
Ima izuzetaka, ali sporadično....😀
Imovina, njive, kuće, sve dođe i prođe, i ova kuća gde sad živim je bila nekada bogate familije, a sada ni ne postoje, jedan jedini potomak živi u susednom selu i ima 2 kćerke udate...
Nasledstvo ?
Ha,ha...😄
"I sve što sam stek'o potrošiće (naslediće) neko" ...😂
Od 20-30 jutara zemlje, par kuća i placeva, spalo se na.... , posle samo 3-4 decenije....
Uopšte ne razmišljam o imovini, naiđe kakav rat, sve se uništi, zapali, i zašto toliki trud ....
Gledam da bude koliko toliko pristojno, i u kakvom takvom redu, funkcionalno, a estetika je tek na 3. mestu....😗
Užasno me iznervira kada vidim kako se bukvalno oduzima, otima od ljudi imovina, kao u SSSR- u u najgorim vremenima, daje im se kakva bedna "nadoknada" , i bude, bolje uzmi i ovo, dok smo dobre volje....
To treba menjati, protiv takvih "zakona" (siledžija) se treba boriti ! ! !
Kada na tom (meni mrskom) Zapadu, na tvojoj privatnoj, generacijama u vlasništvu, parceli , se pronađe kakvo bogatstvo, ruda , nafta, ti budeš bogat čovek, a ovde možeš samo da se polako pakuješ i seliš, ili da prežališ kanap, pa se obesiš o (krivo) drvo...
Izmislili su "instituciju" kvalifikacije, "opšti interes", kao osnov za bezkarakternu i bezočnu PLJAČKU I RAZBOJNIŠTVO privatne, deklarativno nedododirljive (a njima na izvol'te) imovine !!!
Ja bi bio šeik-3 bušotine su našli.

Добродол, па сад је демоктратско време, какав комунизам и отимање. Ено где год има некакав тандербал свештенство међу првима и све по реду.
Ovo je daleko od demokratskog ,to je samo izgovor za pljačkaše ,a komunizam nam je još uvek u genima jer ne zaboravi svi narodi kojima je komunizam nametnut su ga se i otarasili ,mi koji smo ga hteli oberučke nećemo se još duuugo izvidati.
A sveštenstvo je tek posebna priča i tu bi mnogo odgovora dalo otvaranje dosijea od 45te na ovamo ,što se naravno kod nas nikad a možda ni tad neće desiti.

Nazad
Vrh