Нешто ми ту не пије воду: "Treesury omogućava građanima da ulažu u poljoprivredu putem kupovine digitalnih tokena. Kupovinom jednog tokena, koji u ovom pilot projektu košta 102 evra, kupac tokena se vezuje za jedno drvo lešnika koje će se nalaziti na velikoj plantaži od sto hektara u Čoki." : „Mislim da nema pametnijeg i ispravnijeg načina nego da i mi kao građani možemo da ulažemo u poljoprivredu, i to u zelenu i održivu. Krećemo od samog početka, zajedno sa građanima, pravimo nove plantaže, u ovom slučaju lešnika, ali očekujemo da se to proširi i na druge biljne kulture“, rekla je Begović.
Нпр.: купим 5 Токена, платим 500€ и постајем власник 5 садница лешника, не радим ништа и добијам 50% добити од тих 5 садница. Нема математике: чекам 3-7 год. на род (добит) и онда свеке године (ако буде рода) добијам део док траје засад?!? Колико сам разумео нисам сувласник земље него само власник стабла.
Пре би онда купио Ангуса (систем крава-теле) и дао некоме да гаји пола-пола (ако хоће, наравно). Тај би онда могао да почне без пара (ако има услове) да прикупи стадо од рецимо 100 јединки и сваке године је добар 50 јунади.