A sad ozbiljno pitanje za rusofile:
Da li je NATO bombardovanje nasih elektrana i mreze za prenos el. energije bilo OK (takodje skola i obdanista)?
I ako nije, kako je to sad OK kada to rusi rade Ukrajincima?
i obrnuto:
Ako je sve u redu sa ruskim bombardovanjem Ukrajinskih elektrana i mreze za prenos el. energije (takodje skola i obdanista)
Zasto to nije u redu kad je to isto radio NATO u Srbiji?
Од једног русофила одговор:
Са наше тачке гледишта, није ОК ни да нам бомбардују пусту ливаду, а са њихове стране, ништа их није спречавало, нити могло да их спречи да тумаче шта је то војни циљ онако како им се ћефне, поготово што су и одреднице шта је то војни циљ по међународним документима до крајности подложне широком тумачењу - "објекти који својом, локацијом, употребом или сврхом доприносе војној акцији". Шио ми га Ђура!
Школа, обданиште, пекара, па чак и болница, свидело се то нама или не, по тим истим међународним конвенцијама, постају легитиман војни циљ уколико се у њима налазе војне снаге противника.... или се њима учини да се налазе ту.
Није постојао, нити постоји неки арбитар који може да спроведе правду против НАТО-а, нити је НАТО-у било, јесте и биће до спровођења некакве правде, већ само до свог (конкретно америчког) интереса. И то им тако пролази деценијама, а што је најгоре, убеђују те да је то нормално стање ствари.
Обзиром да живим на истој адреси читавог живота, а већ у четвртој држави по реду, од којих је свака следећа мања и слабија од претходне, за украјинску државу, понављам, државу ми баш цвили тојаш. Живим у држави која је тек око трећине величине оне у којој сам се родио, па знам да ће и Хохландци преживети и без излаза на море и без источне половине некадашње им државе. Барем неће да жива у истој држави са "Москаљима", "кацапима" или како већ називале Русе.