Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I sto se onda neko cudi kako cijena arende ide u nebesa a logistika za bavljenje poslom na maksimumu, birate silos, njive duge 1km, brdo se nigde ne vidi, zemljiste 1 i 2 klase, ne znate ni kako izgleda 5 i 6 klasa

Eto, vrhovni najavio "preporod", Beograd se gradi do neba, leteći autonomni automobili,... ali, to neko mora i da plati, šta mislte, ko će naje... u toj priči 😒

Tako se čudio i jedan moj prijatelj koji poseduje dosta zemlje 1 klase, bez kanala, vodoleža i ostalih blagodeti kada sam mu pokazao snimak i slike mog veleslaloma u slatini!
Rođo, šta si to bacao po njivi kad se tako beli?
Rođo, to su ti čari zemlje u Donjem Sremu, ove godine nisam ni posejao skroz sve parcele jer ima jezera, blata i ostalog.Misle ljudi da je u Vojvodini sve prva i druga klasa zemlje, baciš dugme, nikne kaput, duži od kilometar i više...
Neki su ubeđeni da ovdašnji poljoprivrednici sve dobijaju za džabe, samo da rade zemlju dok oni eto nemaju tu čast da rade u Vojvodini pa moraju da se muče i ulažu dok je nama dovoljno da svakoga jutra izađemo napolje iz kuće, pogledamo u nebo, zamislimo želju, puknemo prstima i sve padne sa neba.
Hans Kristijan Andersen je totalni amater za neke i nečija shvatanja!

Ja sam malo pretjerao, povuklo me ono sa biranjem silosa
Naravno da svako ima svoje muke i to treba resavati, meni je plan da napustim sve njive gde voda lezi, jednom u tri godine nesto bude, takodje napusticu i njive gde moram dan pre zetve prosjecati put za kombajn jer niko nista ne krci.
Ne isplati se gubiti vrijeme za neke stvari koje ne donose zaradu

Ja sam malo pretjerao, povuklo me ono sa biranjem silosa
Naravno da svako ima svoje muke i to treba resavati, meni je plan da napustim sve njive gde voda lezi, jednom u tri godine nesto bude, takodje napusticu i njive gde moram dan pre zetve prosjecati put za kombajn jer niko nista ne krci.
Ne isplati se gubiti vrijeme za neke stvari koje ne donose zaradu
Ja kad bi napustio njive gde se mora krciti put za kombajn ostalo bi mi 4-5 hektara oko kuce i to je to 😂

Nece ni kod mene ici sve od jednom ali radicu na tome.
Ja sam cak predlago na sastanku Mjesne zajednice da se popravljaju putevi za njive, ali jedva zivu glavu izvukoh, vise vole napraviti put nekom guzonji iz grada do vikendice nego poljoprivrednicima omoguciti da dodju do njive

И весела машина почиње да ради.
fe01f1d706b8b219405e7e61021db9c5.jpg

Ovde se ne vidi nikakva masina . Samo neki burici i neka kolica 😊
Sta se pece ? Dudici ili kajsija ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh