Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Шта се десило пошто се много говори, да је нешто друго по среди, а нико да каже шта???
Pa verovatno je malom ugradjen cip u glavu i preko kompa nas neprijatelj njime upravljao . Teroristicki napad iskljucukem jer je nemoguce tako nesto zataskati .
@trtmrt - kada se sve sabere i oduzme Vojvodina ima tih garantovanoh 7% iz republickog budzeta . Pogledas Montenegro danas i shvatas na sta bi Vojvodina izgledala . Sve ce doci na svoje posle sledecih izbora . A ajde da budem otvoren . Vrlo dobro znas da je nemoguce da Vojvodina postane drzava jer nikada to nije bila u svojoj istoriji . Mogu samo Madjari da je pripoje . Treceg nema !

Pa to isto i mi radimo, sve je prebaceno u Novi Sad. Od adminsitracija, zdravstva, obrazovnih ustanova itd. i dalje nastavljaju istim stopama: novi naucno tehnoloski park, brza pruga do Bg, nova bolnica na Miseluku, 3 nova mosta do 2025 za Novi Sad...

Ovde kod nas nema obicnog skenera u bolnici, a kamoli magnetne rezonance, Zrenjanin u 2023 nema pijacu vodu, sto ne naprave brzu prugu Sid-Beograd da i nasa deca mogu lako da putuje.
Ako se nesto ne uradi pod hitno u ovoj drzavi ce uskoro 80% ljudi ziveti u 2 grada NS i BG.

@trtmrt - kada se sve sabere i oduzme Vojvodina ima tih garantovanoh 7% iz republickog budzeta . Pogledas Montenegro danas i shvatas na sta bi Vojvodina izgledala . Sve ce doci na svoje posle sledecih izbora . A ajde da budem otvoren . Vrlo dobro znas da je nemoguce da Vojvodina postane drzava jer nikada to nije bila u svojoj istoriji . Mogu samo Madjari da je pripoje . Treceg nema !
Pa kad se cenkas ne postavis prvo najveci zahtev? Veoma sam svestan toga sto pises.
A pricali mi baba i deda kako je bilo pod madarima, neka hvala, vuk dlaku menja ali cud nikada.
Ali jednostavno mora postojati neki bolji mehanizam od prethodnog za zastitu vojvodjanske autonomije.

Ovde kod nas nema obicnog skenera u bolnici, a kamoli magnetne rezonance, Zrenjanin u 2023 nema pijacu vodu, sto ne naprave brzu prugu Sid-Beograd da i nasa deca mogu lako da putuje.
Rumska fabrika placa porez opstini Ruma ili nekoj beogradskoj opstini?
Mislis da ce zrenjanin dobiti porez od kineskog Ling Longa? oce al u k....!
sve to ode za beograd, pa nam pisaju po glavi i to sa balkona i oupste ne saraju!
Novi Sad dobije malo da ne kazu da nema nista, iskreno ne znam za Nis, verovatno slicno su ljudi na jugu besni na Nis sto ima rezonancu a njihova opstina ne. A Nis o tome ic ne odlucuje! Zavadi pa vladaj!

@trtmrt - koji si deo Vojvodine ? Nesto mi govori da su Backa . Sto se Madjara tice ovaj deo Banata sa njima nije imao problema . Ovde su carevali nemci ( 40% ih bilo ) . I Nemac koji je bio zaduzen za nase selo je bio normalan . Onda krecu problemi i izivljavanje nad narodom kada su dosli komunisti .
@coci064 - Boderlica pomesao ribnikar sa naplatnom rampom u Doljevcu 🤣

Svasta se ovde pise kao da mi uzimamo hleb vama iz vojvodine.
Sve pare idu za BG nama ostalima mrvice.

Idite malo ispod Sava i Dunava pa ce vam sve biti jasno. O jugu i istoku zemlje nema potrebe da se pise.

десило се и готово је деца су побијена од стране једног монструма и на жалост десиће се то опет .Не бави се нико узроком трчи се само за новцем зарада је најважнија,, а у недостатку родитеља децу васпитавају тик ток и ко зна шта све , какве извитоперености изопачености и гадости.Понашање тог малог је свима било чудно али кога је то брига а намерно се заташкава све јер неће нико да сноси последице и одоворност.Ако су ти паре битне и нећеш да проводиш своје време са децом зашто онда правиш децу??? смаљи доживљаје пронађи приоритете ,новац не нуди никаква решења заблуде и обмане ,нису деца ништа крива родитељи су криви .Ово је чист пример насиља агресије која се пропагира и која је свуда ,једне небриге индивидуалне породичне и целог друштва.Ово је посебна и јако зајебана тема да не идем даље у офф ,завршавам...
Имам троје деце и седим кући са њима радим земљу и не радим упоредо још два посла и не зарађујем велике новце не зато што је то не могу него нећу то је мој избор ,док су мала требам им као и отац , да им нешто усадим пренесем да сутра положе возачку да могу да возе кроз живот. Наравно сутра препознају овакве мале монструме да укажу на проблеме тог типа јер ће имати пробуђену свест зато што слушају о томе неко им прича и неко се бави дечијом психологијом и педагогијом кад већ школство и одеђене институције нису кадре, морамо ми ...

Poslednja izmena:
Nije ni ovde mnogo bolje. Ima gotovo praznih sela, a nek ti napisu clanovi Kiraj i jjova koliko su njihova sela imala stanovnika pre 40 godina, a koliko imaju sada. Niko ne kaze da nam otimate hleb, ali je cinjenica da Vojvodina i narod ovde stagnira pa cak i opada standard zivota u odnosu na ostali deo zemlje dok je razlika bila drasticna pre xx godina u korist Vojvodine. Ne verujem da je narod ovde postao manje vredan i radan, ali je rapodela kolaca drugacija.

Godinama se gradski prevoz u beogradu sufinansira iz REPUBLICKOG budzeta, svaka fabrika koja ima "sediste" u beogradu (a fabrika se nalazi u zrenjaninu recimo) se racuna kao BEOGRADSKA, porez koji ta fabrika placa dobija beograd a zrenjanin sipak, cela hemijska industrija u Pancevu se racuna i placa porez BEOGRADU (a pancevo ima VECI dohodak nego cela crna gora), fabrika soje u Beceju je "BEOGRADSKA" firma becej ne dobije ni pincika od te fabrike (osim zagadjenja), pepsi co iz maglica je "BEOGRADSKA" firma......... svaki jebeni postanski automobil je registrovan u BEOGRADU, putarine i takse idu tamo a ne gde se to vozilo koristi. Svaka drzavna firma placa sve doprinose BEOGRADU...
milion primera zasto kad nasteluju "statistiku" ispada beograd najjaci.

I uostalom sada su preterali sa stelovanjem, ovako ispada da je Vojvodina na srpskoj grbaci!
Pa ajde ljudi da vam nismo na teretu! Da se mi lepo odvojimo da VI zivite bolje!
С обзиром да сте већ одвалили неистину (који оправдано назива лаж јер је изнесена са врло лошом намером) остаје велика сумња за све ово што износите. Па бих вам поставио питање: дајте линк података да се градски превоз у Београду годинама суфинансира из РЕПУБЛИЧКОГ буџета. Када се укуца у претраживач, углавном пише градски буџет...

Неистина коју сте 'ладно овде покушали да увалите је Vojvodina daje u srbiju 45% srpskog drustvenog proizvoda (sa nekih 30% stanovnistva). Ја разумем да се мало слаже али баш толико...

Важи и за све остало што се саопштили...може ли бар мало доказа?

Државна фирма плаћа порез републици, тако да немојте говорити Београд јер чим кажете Београд то је уперено против Србије (са све Војводином), а у циљу одвајања Војводине.

Иначе, као и сваки град или општина и Београд има свој буџет. Па смо га ми који живимо на том подрују пунили плаћајући 3% већи порез. И ја који сам плаћао тај увећани намет нисам имао користи као они у граду Београду (а живим на територији Београда...само 30 км даље). И не кукам како је толико лоше јер сам свестан да то тако иде. А не иде лоше. Имамо у селу водовод (нема канализације јер Србија не схвата да је то цивилизацијско достигнуће) имамо аутобусе који сада иду и кроз село...одношење смећа итд.

Шта сте ви који сте за „вијводина репубљик“ предузели када су вам уништили онолике пруге? Ћутали сте и седели на ноши. Или су се ваши представници (и можда и ви) уградили у продају тог железа. Па бре мени је више криво јер је рушење пруга одлика комунизма (тако су комуњаре уништиле пругу која је ишла од Обреновца према Београду).

Шта осим изношења неистина стварно предузимате по разним питањима.

ПС

ЕПС јесте у Београду али оба ТЕНТ-а издвајају значајна средства Обреновцу. А било је и доба када су функционери града поткрадали Обреновац и по партијској линији слали више у Београд. Значи, зависи и од „локалних бегова“.

Фабрика соје јесте у Бечеју...али што сте дозволили да се прода и не буде државна фирма. Чак напротив, не да се се супротставили томе него сте вероватно арлаукали да се све приватизује...јбг...гадно је када комуњаре постану антикомунисти па немају појма где ударају.

А ово у закључку је врхунац Pa ajde ljudi da vam nismo na teretu! Da se mi lepo odvojimo da VI zivite bolje! Па ко тврди да сте ви на терету...неки као ви тврде да ће у „ваше преузеке да цвета цвеке“ ако се одвојите. И одвојите се а околне државе једва чекају да остваре „своје историјско право“ на Војводину и опет нисте „репубљик“

Poslednja izmena:
написао сам свој став и своје мишљење.Уношење интрига у политички живот из себичних и личних разлога је значење речи политиканство , ја о томе овде не пишем нити спомињем негде нешто слично томе.Мислим да сам написао сасвим разумљиво и јасно и овде завршавам о овоме и на ову тему.

ja sam za sebe mislim i znam da sam budala

ali kada vidim odredjene clanove koji se dice samim soboom a sa pola forumasa 2 posta nisu u stanju da izdrze da ne vredjaju

smehotres

@trtmrt - koji si deo Vojvodine ? Nesto mi govori da su Backa . Sto se Madjara tice ovaj deo Banata sa njima nije imao problema . Ovde su carevali nemci ( 40% ih bilo ) . I Nemac koji je bio zaduzen za nase selo je bio normalan . Onda krecu problemi i izivljavanje nad narodom kada su dosli komunisti .
@coci064
da, juzna backa, primetio sam da u banatu nema mrznje prema madjarima, (zena mi je iz banata), ovde bogami niko nije zaboravio

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh