Godinama se gradski prevoz u beogradu sufinansira iz REPUBLICKOG budzeta, svaka fabrika koja ima "sediste" u beogradu (a fabrika se nalazi u zrenjaninu recimo) se racuna kao BEOGRADSKA, porez koji ta fabrika placa dobija beograd a zrenjanin sipak, cela hemijska industrija u Pancevu se racuna i placa porez BEOGRADU (a pancevo ima VECI dohodak nego cela crna gora), fabrika soje u Beceju je "BEOGRADSKA" firma becej ne dobije ni pincika od te fabrike (osim zagadjenja), pepsi co iz maglica je "BEOGRADSKA" firma......... svaki jebeni postanski automobil je registrovan u BEOGRADU, putarine i takse idu tamo a ne gde se to vozilo koristi. Svaka drzavna firma placa sve doprinose BEOGRADU...
milion primera zasto kad nasteluju "statistiku" ispada beograd najjaci.
I uostalom sada su preterali sa stelovanjem, ovako ispada da je Vojvodina na srpskoj grbaci!
Pa ajde ljudi da vam nismo na teretu! Da se mi lepo odvojimo da VI zivite bolje!
С обзиром да сте већ одвалили неистину (који оправдано назива лаж јер је изнесена са врло лошом намером) остаје велика сумња за све ово што износите. Па бих вам поставио питање: дајте линк података да се градски превоз у Београду годинама суфинансира из РЕПУБЛИЧКОГ буџета. Када се укуца у претраживач, углавном пише градски буџет...
Неистина коју сте 'ладно овде покушали да увалите је
Vojvodina daje u srbiju 45% srpskog drustvenog proizvoda (sa nekih 30% stanovnistva). Ја разумем да се мало слаже али баш толико...
Важи и за све остало што се саопштили...може ли бар мало доказа?
Државна фирма плаћа порез републици, тако да немојте говорити Београд јер чим кажете Београд то је уперено против Србије (са све Војводином), а у циљу одвајања Војводине.
Иначе, као и сваки град или општина и Београд има свој буџет. Па смо га ми који живимо на том подрују пунили плаћајући 3% већи порез. И ја који сам плаћао тај увећани намет нисам имао користи као они у граду Београду (а живим на територији Београда...само 30 км даље). И не кукам како је толико лоше јер сам свестан да то тако иде. А не иде лоше. Имамо у селу водовод (нема канализације јер Србија не схвата да је то цивилизацијско достигнуће) имамо аутобусе који сада иду и кроз село...одношење смећа итд.
Шта сте ви који сте за „вијводина репубљик“ предузели када су вам уништили онолике пруге? Ћутали сте и седели на ноши. Или су се ваши представници (и можда и ви) уградили у продају тог железа. Па бре мени је више криво јер је рушење пруга одлика комунизма (тако су комуњаре уништиле пругу која је ишла од Обреновца према Београду).
Шта осим изношења неистина стварно предузимате по разним питањима.
ПС
ЕПС јесте у Београду али оба ТЕНТ-а издвајају значајна средства Обреновцу. А било је и доба када су функционери града поткрадали Обреновац и по партијској линији слали више у Београд. Значи, зависи и од „локалних бегова“.
Фабрика соје јесте у Бечеју...али што сте дозволили да се прода и не буде државна фирма. Чак напротив, не да се се супротставили томе него сте вероватно арлаукали да се све приватизује...јбг...гадно је када комуњаре постану антикомунисти па немају појма где ударају.
А ово у закључку је врхунац
Pa ajde ljudi da vam nismo na teretu! Da se mi lepo odvojimo da VI zivite bolje! Па ко тврди да сте ви на терету...неки као ви тврде да ће у „ваше преузеке да цвета цвеке“ ако се одвојите. И одвојите се а околне државе једва чекају да остваре „своје историјско право“ на Војводину и опет нисте „репубљик“