Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Predsjednik Argentine Milei akcenat i kampanje i plana stvlja na ekonomiju . Eksplicitno podrzava principe liberalnog kapitalizma bez kompromisa kao najpostenijeg ,najrealnijeg i najuspjesnijeg sistema dosad . Maksimalno srezivanje drzavne i javne birokratije i potpuno iskorijenjovanje svih komunistickih i socijaldemokratskih fazona .
Jedna nekad davno ekonomska sila je sad na koljenima . Dali ce uspjeti i dali ispravno razmislja vrijeme ce pokazati
Vreme je pokazalo da socializam stera bilokoja kola u grabu.

Ostaje da vidimo . Cisto kao zanimljivost sto se nas tice , jer nikakvu paralelu nemozemo izvuci ,zato sto ovde kod nas u sledecih mnogo godina neko sa tim stavovima nebi mogao dobiti vise od deset posto podrske zbog nacina razmisljanja vecine

Када је била помоћ за време короне називали су је још и хеликоптер паре (као пада новац са неба па се дели).
За ово треба смислити нови назив, нешто као киша из ведра неба или тако. Зато што не видим/разумем одакле ваде паре. За неке ствари.
Nadju se pare tu i tamo . E sad dal se babin kapital smanjuje ? Npr , ko je vlasnik mtela ? Pitam jel cujem da prodaju sve antene u Srbiji i BH ,Britancima za finu lovu

Ovde ne ide uopste subvencija NA SJEME. A lici mi da je tako i kod vas predvidjeno , da ste mozda pogresno shvatili , mozda grijesim. Subvencija ovde nije na kupovinu sjemena , nego je kupovina sjemena uslov za ostvarivanje posticaja na povrsinu . Npr uslov za soju je 80kg sjemena kupljenog po ha , psenice 250kg cini mi se pardon 200kg itd . Za kukuruz ni nema .. Za psnicu je jedino solidan posticaj 250 eura po ha
Obaveza za repicu je 500 000 sjemenki po ha a suncokret 50 000 za ostvarenje posticaja po ha i premije po kg.

Poslednja izmena:
Ovde ne ide uopste subvencija NA SJEME. A lici mi da je tako i kod vas predvidjeno , da ste mozda pogresno shvatili , mozda grijesim. Subvencija ovde nije na kupovinu sjemena , nego je kupovina sjemena uslov za ostvarivanje posticaja na povrsinu . Npr uslov za soju je 80kg sjemena kupljenog po ha , psenice 250kg cini mi se itd . Za kukuruz ni nema ..
hvala

kod nas ce biti subvencija na kupovinu semena(nije osnov-vec subvencija na seme)

pitanje je samo na koje tj da li ce biti za sve,mnogi pun iznos te subvencije od navodnih za sada 17hilj/h din nece videti osim ukoliko sad semenske kuce ne polude jos vise pa podignu cene istih,sto nije nemoguce da se desi

ne znam da li si shvatio

mi imamo 18hilj direktno po hektaru i plus na to ce biti 17hilj/h koje cemo pravdati racunima za seme(e sad vidim da ti pises uslov a ja to kazem subvencija na kupovinu semena sto ustvari dodje na isto)
e sad ponavljam mi imamo direktna davanja bez ovog uslova semena za drugi deo

Da pokusamo da promenimo nesto...

Sta mislite kako je ove godine prosao Matijevic u poljoprivredi ? Razmisljam se posto je bilo diskusije ko je u vecem kanalu jer veliki vise ulazu pa u minus godinama idu u veci minus . On radi najvise zemlje pa je samim tim i u dubokom kanalu . Ne veruj da je lud da profit iz hotela i mesara ulaze u zemlju . Takodje po nekima bi on spadao u grupu hobista jer ne zivi samo od zemlje 🤔

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh