Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakvu vulgarnost da ostavim za drugu priliku, pa ti sad govoris da bi vas **greška trebo ovde biti veci i obratno.
Mogu ja ovde iznjeti cinjenice kakve hoces, ali moja rijec nikad nece biti podrzana kao tvoja. Pitaj ljude iz bosne poput Mome, Cetojevica, Ranka250 i ostalih da li im je poljoprivreda jedini i glavni posao, NIJE. Ona je dodatni posao, i jedino tako ili ako imas bas razvijeno gazdinstvo mozes opstati.

Hocete plavi dizel, hocete povrat za ovo, pa ovo, kao da ste u Njemackoj. A da li placate 50% poreza kao u Njemackoj? Drzava vam je obezbjedila ono najbolje, to je zemlja. A kad nase zitarice budu nesto vrijedile u buducnosti dobicete i sistem navodnjavanja. To ce prinosi biti ludacki. I budite srecni sto drzava ista finansira, pogledaj BiH. Pa na djecijem igralistu od 10000km se KRADU pare. Da ne spominjem milionske projekte. Danas naprave put sutra ga vec popravljaju, bubreg hoce da ti ispadne na putu.
Ovo kao da je napisala osoba iz Afrike. Pa ti nemas ni najmanju predstavu o stanju u Srbiji. I ovde je vecini poljoprivreda dodatni posao i drzava ti je obezbedila k. a ne neku zemlju. A krade se ne na iznosima od 10000km vec i na pisljivom toalet papiru.

Putevi su razvaljeni, po selima od 2000-3000 stanovnika gase skole i ambulante. Sve to sto citas po novinama o nekom tigru i ekonomskom blagostanju je cista propaganda koja je izmedju ostalog i namenjena da ljudi iz inostranstva steknu pogresan utisak i ulupaju svoje krvavo zaradjene pare u Beograd na vodi i slicne projekte povezane sa vlascu...

Имам родбину у херцеговини и посматрајући њихов стандард, ко ради живи солидно па и добро. Наравно то је добар део у државном сектору. Животне намирнице су јефтиније него овде, још за време рата сећам се да је тамо било јефтиније.
Кад се све сабере и одузме сарма као и овде.

Tako je Sapatnik . Glavno pitanje je sta ce biti u buducnosti . Desavanja nisu po tom pitanju ruzicasta ali postoje ljudi koji gledaju samo danasnji dan i ne zele da razmisljaju . Ok je i to razmisljanje ali ja to ne podrzavam . Kazem i pricacu da je ova vlast spustila ukupan dug na recimo 5 milijardi ja bih ih podrzavao . Ali podizuci dug iz dana u dan stezu nam omcu oko vrata i ja to ne mogu podrzavati !

Ljudi jel vas vredja kada udjete u komunikaciju sa nekim koji tvrdi da je nikad idealnije vreme u Srbiji ? Ja ne znam kako vise da se postavim prema takvim ljudima ☹️
Lično izbegavam ulazak u komunikaciju sa takvima, a ima ih dosta, i 99% su stariji od 65 godina.

Kod mene u selu imamo daleko više penzionera sa penzijama preko 100.000 dinara, nego što imamo njih sa platama preko 100.000 din.

Oni su svi prezadovoljni, stalno im se organizuju neka okupljanja sa muzikom i klopom za neke smešne pare, pred Novu godinu sns im organizuje doček besplatno, pa penzionerkama za 8.mart.

Sa poslednjim povećanjem ja u mom komšiluku imam nekoliko njih sa preko 120.000 dinara penzije.

S druge strane moji stričevi koji su radili u Inexu imaju penziju oko 20.000 din, oni takodje kuju žvalavog u zvezde.
Nikad nigde od kuće nisu išli, čim udju u kuću to se pali pink i happy.

Prošle godine sam strica vozio u Novi klinički centar u Beogradu, posle toga je samo pričao šta je Vučić izgradio... A u Lazarevcu da ti se smuči život kad udješ u dom zdravlja

Mi smo Beogradska opština. Kod mene u selu na groblju niti ima struje, niti ima vode, kapela započeta pre 50 godina, nikad nije završena, jer smo dva puta imali slučaj da se čovek useli u kapelu da živi.

Poslednji koji je živeo u kapeli bio je tu nepunih 20 godina. Svoju staru kuću je srušio i prodao crep i ciglu i sa babom se useli u kapelu, čim je prethodni iz kapele umro. Onda se vlast stalno vadila na to da ne može da ga iseli, tražili su da mu se da kontejner, ali socijalno ni da čuje jer je imao 7-8 hektara zemlje.
On umre pre 3 godine, i dalje niko ništa ne pipa. Prošle godine su terasu zazidali i stavili pvc prozore i stali. I evo stoji i dalje tako.

Пре сваког повећања пензија треба неколико месеци пре повећати минималац да би имао од чега да се шириш. Код нас је све у једној кеси. Докле и како видећемо.
У разговору по селима са мало умнијим главама, кажу да не виде одрживи систем са овим ценама хране.

Bio neki dan u RS. Ostao sam zatečen informacijom koliko mnogo ljudi na račun dobijaju minimalac a ostatak na ruke. Sa druge strane sam nakupovao kafe i kućnih potrepština jer je naša kafa tamo čak 50% jeftinija a ostali proizvodi iz Srbije su dooobro jeftiniji u RS nego kod nas

Мени је један камионџија док је држао линију за босну доносио 1-2 месечно канистер бензина. И те како се осетило по џепу.

Ovo kao da je napisala osoba iz Afrike. Pa ti nemas ni najmanju predstavu o stanju u Srbiji. I ovde je vecini poljoprivreda dodatni posao i drzava ti je obezbedila k. a ne neku zemlju. A krade se ne na iznosima od 10000km vec i na pisljivom toalet papiru.

Putevi su razvaljeni, po selima od 2000-3000 stanovnika gase skole i ambulante. Sve to sto citas po novinama o nekom tigru i ekonomskom blagostanju je cista propaganda koja je izmedju ostalog i namenjena da ljudi iz inostranstva steknu pogresan utisak i ulupaju svoje krvavo zaradjene pare u Beograd na vodi i slicne projekte povezane sa vlascu...
Petre, mozda grijesim da se ljepse zivi to priznajem, ali i dalje stojim iza toga vezano za zemlju zbog cega smo i krenuli ovu raspravu. Pojedinci su se prosle ili pretprosle godine zalili na katastrofalne prinose kukuruzima i da propadaju, a mi takve prinose imamo u boljim godinama kada se ima para. I stvarno ne bih da ulazim u to ko ima kakav put i da li imaju ambulante. Isto je i ovde, vjeruj mi..

@Sapatnik Ko radi u drzavnom sektoru je ostvario san svakog bosanca, plate su dosta visoke za nas standard. Namirnice gorivo i ostalo jeste jeftinije, ali treba ti neki dio ili nesto bas rijetko moras za Srbiju ili Hrvatsku. Mozda je sarma ista za nekog ko radi za platu, kod vas su plate malo vece ali i troskovi. Za poljoprivredu bas ne bih isto rekao

Ne.
Petre, mozda grijesim da se ljepse zivi to priznajem, ali i dalje stojim iza toga vezano za zemlju zbog cega smo i krenuli ovu raspravu. Pojedinci su se prosle ili pretprosle godine zalili na katastrofalne prinose kukuruzima i da propadaju, a mi takve prinose imamo u boljim godinama kada se ima para. I stvarno ne bih da ulazim u to ko ima kakav put i da li imaju ambulante. Isto je i ovde, vjeruj mi..

@Sapatnik Ko radi u drzavnom sektoru je ostvario san svakog bosanca, plate su dosta visoke za nas standard. Namirnice gorivo i ostalo jeste jeftinije, ali treba ti neki dio ili nesto bas rijetko moras za Srbiju ili Hrvatsku. Mozda je sarma ista za nekog ko radi za platu, kod vas su plate malo vece ali i troskovi. Za poljoprivredu bas ne bih isto rekao
Ti prinosi nisu u svim delovima Srbije ili Vojvodine.Kod nas je prošle i pretprošle godine godine kukuruz bio izražen u korpama (sanducima).detelina isto,dosta loša.

Pricajte sta hocete, necu da se svadjam ovde.
Svako ko radi zemlju treba da proba da radi i u brdu i u ravnici i prvu i osmu klasu pa onda da komentarise nesto.
Ja ne zavidim nikome i niko mi nije kriv sto sam rodjen gde sam, ja volim ovo mesto vise nego da mi neko da celu Vojvodinu.
Mislim da svako od nas tako treba da se postavi.
A to sto nasa "drzava" nije realna i sto svi imaju iste podsticaje i uslove, tome mi nismo krivi, nemojte prigovarati kolegama zbog toga.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Svaki kraj ima svoje prednosti i mane, lepote i ovo drugo. Da li mi da se zalimo sto pijemo losu vodu ili udisemo zagadjen vazduh?? Mislim da su rekordi kukuruza postavljeni bas tamo negde u Bosni.

Ај што је брег и долина него што је жута или сиво-бела земља. Радио сам такву земљу. Кад се изађе на брег тамо већ има слој црне земље 30-40 цм. Пишем за мој крај.

Ma ovde ima svakakve zemlje ali plodne nema, o prinosima ne smem da pricam.
Eventuano moze neko voce lepo da uspe ali i to otimaju po mizernim cenama pa se ljudi i ne trude da obnavljaju zasade.
Jebes posao kad brazdu vuces niz breg a uz ides prazan.
Nije cudo sto ljudi odose u gradove.
Kod nas ima jos pored nase 3-4 kuce koje se bave poljoprivredom, ostali ili rade negde za platu ili ne rade nista.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh