Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da krenemo od toga :

1. Da sve najvece drzavne firme imaju sedite u Beogradu, a rade na celoj teritoriji Srbije. Pocev od Telekoma do Puteva i Zeleznica Srbije.
2. Sedista najvecih privatnih firmi se nalaze u Beogradu, iako rade opet u celoj Srbiji, poput SBB-a, Delte, cak je i Delta Agrar u Beogradu.
3. Sedista manjih nebitnih firmi su opet u Beogradu, a opet rade na drugim lokacijama. Primer Pionir iz Subotice. https://www.a-pionir.com/contact/
4. Fondovi u cijem su vlasnistvu desetine fabrika po Srbiji opet im je sediste u Beogradu. Ovi su prosle godine kupili Zrenjaninsku Jugoremediju. https://rs.aps-holding.com/o-nama
5. Sedista 95% drzavnih institucija se nalazi u Beogradu.

Ovo gore su stotine hiljada radnika!

Cak i nista od ovog nije tacno, obaveza drzave je da pomaze nerazvijena podrucja, a ne najbogatiji grad. Da onda umesto pomoci nama drzava istu presumeri Matijevicu, Kosticu?

Sta sad ja treba da placam da se iz mog dzepa gradi beogradski metro od 5 milijardi evra, a u Mitrovackoj bolnici gde se leci 150000 ljudi nema magnetne rezonance koja kosta 300 hiljada. 75000 ljudi u Zrenjaninu nema pijacu vodu, kolicinu novca za resenje tog problema svake godine Gasprom uplacuje Beogradskim blizancima a sve to pljackajuci Vojvodinu sa najnizom rudnom rentom.

Ili pod hitno decentraliazacija ili samostalan zivot ako narod na glasanju demokratski odluci.
A možeš li da daš predlog ,kako i gde bi trebalo da budu predstavnistva?
A mozda je Beograd glavni grad?

Да ли си реалан? Приватне фирме које могу да бирају где ће своје седиште да отворе убацујеш у кош како је све одвучено у Бг. То је њихова воља, они своје пословне планове остварују ту. Могу где хоће. Из милион разлога. Тако је у свакој држави у сваком граду. Зрењанин нема пијаћу воду деценијама и за то је Београд крив. Толики град и општина не могу из свог буџета да направе фабрику воде? Хоћеш да им Београд то направи?
Болница у Митровици нема могућност сама да набавити магнетну резонанцу?А 99 посто доктора ради приватно,краду на свему,од директора до портира? И то је Београд крив. :haha: ::sramota:: ::sramota:: ::sramota::
Ko odredjuje koliko ce ostat u budzetu bilo kog grada?? Gde se placa zdravstveno mojoj opstini ili gde?

Немам ја ништа против лала,само против глупих људи,које покушавају наметнути своју глупоћу другима. Ово око лутрије те нажалост убацује не у кош глупих,него тројка са пола терена.
Ma i jesam glup kad sam se uopste nadovezao na takvog ko sto si TI !

Sto mora da posluje u plusu ? I mi kao drzava svake godine imamo deficita koga kreditima nadomestamo . Sama drzava prva ne postuje ta pravila .
Што мора да послује у плусу??? :sta: :sta: :sta: Значи треба да буде у минусу па да се надомешта? Фирма која се бави најисплативијом граном у свијету треба да послује у минусу да би ти и колега револуционар били задовољни? А и кад би било тако, онда би причали причу како је покрадена,како људи раде у минусу,или кад је на крају угасе како су је ови из Бг уништили. Идеш руку под руку са колегом из Вајске,свака вам част.

Плаћа се регистрација аутомобила. Отварају се аутопутеви којима већина никад неће проћи а путеви којима пролазе свакодневно су пуни рупа и последњи пут реновирани пре 30 и више година. Да ли је то нормално?

Ma i jesam glup kad sam se uopste nadovezao na takvog ko sto si TI !
Па ја ти кажем да јеси,питаш ме ко одређује буџет Бачке Паланке. Јеси кад чуо за усвајање буџета,ребаланс буџета, шта буџет општине уопште представља. Компликовано је то за тебе човјече,мани се.

Tu si se zeznuo Putine . Rekao si ekonomija je to i mora da posluje u plusu . Imas brdo drzavnih firmi koji posluju u minusu . Samo sam hteo da kazem kada sve te posluju u minusu moze i to ( naravno da je bolje i pod razno da posluju u plusu ) .

Kolega Putin ne rece sta mislis o ovoj mogucnosti??
Под 1 не постоји као могућност и не може се повући паралела,јер је то пробано 91 и завршило се како је завршило. И о каквој то могућности онда причаш? И друго то што ти причаш како све паре иду за Београд није тачно, и како онда уопште дискутовати са тобом о тако нечему?

Што мора да послује у плусу??? :sta: :sta: :sta: Значи треба да буде у минусу па да се надомешта? Фирма која се бави најисплативијом граном у свијету треба да послује у минусу да би ти и колега револуционар били задовољни? А и кад би било тако, онда би причали причу како је покрадена,како људи раде у минусу,или кад је на крају угасе како су је ови из Бг уништили. Идеш руку под руку са колегом из Вајске,свака вам част.
Како да лутрија буде у минусу кад 60% уплате иде за награде а остало? Никако не могу да иду у минус.

Па ја ти кажем да јеси,питаш ме ко одређује буџет Бачке Паланке. Јеси кад чуо за усвајање буџета,ребаланс буџета, шта буџет општине уопште представља. Компликовано је то за тебе човјече,мани се.
Dobro
Ti si slep kod ociju.. tu ce neko da sedne da usvoji budzet koji mu je neko vratio kolko je hteo..
Kako ti mozes da imas vise nego sto ti ostane posle placanja svega sto moras.. ili kako ti plata moze biti veca nego sto ti poslodavac isplati? Mozes ti rebelansirat i usvajat kolko oces imas kolko si dobio i pusi se.. al ne ti si kriv sto nisi adekvatno placen i placas porez na porez.

Tu si se zeznuo Putine . Rekao si ekonomija je to i mora da posluje u plusu . Imas brdo drzavnih firmi koji posluju u minusu . Samo sam hteo da kazem kada sve te posluju u minusu moze i to ( naravno da je bolje i pod razno da posluju u plusu ) .
И све те што послују у минусу су у Београду или раде Београђани ту или су шефови из Београда?

Како да лутрија буде у минусу кад 60% уплате иде за награде а остало? Никако не могу да иду у минус.
И мислиш да је то то,а лутрија нема запослене,нема кирије,трошкове,медије,штампања,директоре,заменике,комерцијалисте итд итд. Дамо паре и добију чисте паре и то је то. Нема трошкова никаквих. ::sramota::

Ima puno jedni od najvećih gubitaka su Srbija gas.petrohemija...msk ...azotara Pančevo ihaaa

И мислиш да је то то,а лутрија нема запослене,нема кирије,трошкове,медије,штампања,директоре,заменике,комерцијалисте итд итд. Дамо паре и добију чисте паре и то је то. Нема трошкова никаквих. ::sramota::
Cekam jos da i skolu kazes da radi u minusu pa moraju da spoje sa necim da se isplati, ili da je privatizuju.

Dobro
Ti si slep kod ociju.. tu ce neko da sedne da usvoji budzet koji mu je neko vratio kolko je hteo..
Kako ti mozes da imas vise nego sto ti ostane posle placanja svega sto moras.. ili kako ti plata moze biti veca nego sto ti poslodavac isplati? Mozes ti rebelansirat i usvajat kolko oces imas kolko si dobio i pusi se.. al ne ti si kriv sto nisi adekvatno placen i placas porez na porez.
Немој леба ти више,морам овако директно,немаш појма и седи и ћути. Да имаш шта између ушију осим паљене жице сконтао би да би конкретно за Бачку Паланку садашњи буџет за почетак био добар ако би се бар 50 посто усмерило где треба,а не у џепове локалних политичара,лопова,швалерки итд. За то није Београд крив него сви.

Dobro mrzis nas glupe lale… a ostade duzan sto si protiv Vojvodine kao takve, ako nam ovako vise para ide, sto nam nebi bilo onda losije pa da imamo to sto trazimo?? Koji je razlog tolikog protivljenja?

Cekam jos da i skolu kazes da radi u minusu pa moraju da spoje sa necim da se isplati, ili da je privatizuju.
Школа је образовна установа,непрофитабилна,намењена да се финансира управо од између осталог и пореза и прихода од Лутрије, итд итд. Осим ако теби коцка и школа нису под знаком једнакости. Као што ти рекох немој више леба ти.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh