Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Idealna stvar za naše marketa gde se cene svakodnevno menjaju,ovo bi omogućilo još češće azuriranje cena 😂
Лебац ти ражани, чега све неће да се сете: малочас ми клип на "Јутјубу" прекине реклама неке кинеске фирме која прави... како се оно зове она плочица са ценом и називом артикла испод сваког од производа на рафу? Е та ствар - сад им има дигиталних: има мали дисплеј (рекао бих као на е-књигама) који се напаја са две 2032 батерије и садржина може да се мења дистанционо за пар секунди. Ја сам сигуран да тих плочица има по неким продавницама по Кини, али неће ме изненадити да се то чудо за неку годину појави по домаћим продавницама. Не знам да ли би се неко са почетка прошлог века изненадио када би га ставили у половину тог истог века, али онај из те половине века, био би забезекнут овим нашим временом.

Bas tako . Dok stignes do kase , cena otisla gore na displeju .
Da li se neko pitao kako to da nema nestasice piva ( ne daj Boze ) ? Fali psenice u svetu a ne fali hmelja 🤔
I jos pivo drzi cenu i ne ide gore . Juce sam se bas iznenadio u Gomexu . Lav pivo u flasi 0,5l - 49,99 din. Svaka im cast 😊

Их, штета што не пијем пиво... :unsure:

А мене вазда "импресионирају" цене млечних производа ....и понуда. Пииииип их пољско млеко!

Ja sam prestao da pijem jogurt a pio sam gotovo svako vece po casu . Neka se oni slikaju sa uvoznom vodom od mleka . Mleko odavne ne pijem . Jedino obozavam kackavalj a cene njega samo skacu . Uskoro ce biti 100% poskupljenje njega .

I to treba da sacekas akciju za jednu crvenu . Van akcije su oko 1300 din . Mozda je vreme da predjemo na maestro mlekaru i biljne kackavalje i sireve 🤣

Svaka cast ko moze koristiti you tube bez reklama ,da nije ad block-a ,licno ne bih ga nikad ni koristio.

Je l' može za nas iz poslednjeg reda malo objašnjenje kako se namesti taj ad block?
I još jedno pitanje, jel može nekako YT da se namesti da ukoliko uključujem titl da odmah automatski radi prevod na srpski, da ne moram kod svakog klipa uvek iznova ići na automatskog prevodioca pa onda izbor na srpski, nervira me stalno skrolovanje do "s"...

Hehe u kom sam ja redu . Za taj blok prvi put cujem a o automackom prevodiocu tek da ne pricam 😬

Mozda je vreme da predjemo na maestro mlekaru i biljne kackavalje i sireve
Не знам како је сада, али ми је комшија који је радио на одржавању, испричао шта им је било од млека, а шта на биљној основи. Било је и једног и другог - то сам запамтио.

Je l' može za nas iz poslednjeg reda malo objašnjenje kako se namesti taj ad block?
I još jedno pitanje, jel može nekako YT da se namesti da ukoliko uključujem titl da odmah automatski radi prevod na srpski, da ne moram kod svakog klipa uvek iznova ići na automatskog prevodioca pa onda izbor na srpski, nervira me stalno skrolovanje do "s"...
Ako koristis vatrenu lisicu kao brovser , imas one add plugine gde imas sve i svasta da ukljucis(barem na linuxu).

@Banat013

Kad pustiš neki klip na stranom jeziku, a ne razumeš isti, onda klikneš na malu ikonicu "CC" u donjem delu snimka. Tad se pojavi generisani titl obično na istom jeziku kao u klipu, a može da ima i titlove na više jezika. Potom klikneš na simbol za podešavanje (točkić) koji je pored te ikonice CC i tu iskoči nekoliko stavki, a ti biraš "subtitles" pored koje stoji koji je jezik auto generisan. Tad ti opet iskoči nekoliko stavki a ti biraš "auto-translate". Onda ti iskoči spisak jezika iz koga izabereš na koji jezik da ti prevede onaj autogeneresani titl. I onda ti titl bude na tvom jeziku (meni na srpskom). Samo to nije baš upotrebljiv prevod kod nekih stručnih stvari, ali može da pomogne.

Ako koristis vatrenu lisicu kao brovser , imas one add plugine gde imas sve i svasta da ukljucis(barem na linuxu).
Pojavio se maestro u Ruskim prodavnicama ( svetofor ( ima ga u Pa. , Bg. i ko zna jos gde )) . Tako da je Sakule nagrabusilo jer suruje sa Rusima 😀
Hvala Dukej , bas zanimljivo . Probacu prvom prilikom . Strane klipove nisam ni gledao jer vecinu toga ne razumem .

Ja sam počeo da čitam Bosanski ,baš zbog toga.
Nisam stručan ali taj ad blocker se instalira .Ja ga imam instaliranog u Chrome.

Što se ad blokera tiče, potreban vam je samo jedan. Ublock Origin, za sada nijedna reklama ne prolazi . Ima ga za svaki pregledač.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Ја сам сигуран да тих плочица има по неким продавницама по Кини, али неће ме изненадити да се то чудо за неку годину појави по домаћим продавницама.
Ма ништа од тога. Док се рашири 5Г мрежа цену ћеш видети на свом мобилном или кад спустиш производ у корпу добићеш цену и збир изабране робе. Најбоље је што ће и жена истог трена имати те податке на свом мобилном па ти сад купи које пиво више него што ти је дозволила (не знам да ли су развили џемере за 5Г мрежу па да се вадиш на квар).

Ма ништа од тога. Док се рашири 5Г мрежа цену ћеш видети на свом мобилном или кад спустиш производ у корпу добићеш цену и збир изабране робе. Најбоље је што ће и жена истог трена имати те податке на свом мобилном па ти сад купи које пиво више него што ти је дозволила (не знам да ли су развили џемере за 5Г мрежу па да се вадиш на квар).
Strava . Vise nece trebati spisak . Ti u prodavnici a zena prati sta kupujes i preko telefona te podseca sta da kupis 🤔 . A oni koji su primili fajzera cene ce im direkt u glavu izlaziti . Ura za tehnologiju 🤣

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh