Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cuo si nekad za ime Mile Jerkovic?
e to ti je otprilike to sto je marko rekao
Nisam cuo nikada za njega . U svakom slucaju hocu da kazem da na te nacine se ne moze oprati novac . Uvek ostaje negde trag . Pere se preko offsorova . Svi znaju da se pere novac ali na " legalan " nacin i niko ti nista ne moze .

Ovde ljudi mudruju o pranju novca na takav iskusan način kao da su već oprali po nekoliko miliona.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Hehe pa sta nam drugo ostaje . Ali zato ja znam jos jedan nacin za pranje . Naime pricu sam cuo od rodjaka iz USA . Moze da se opere i preko crkve . Naravno moras biti dobar sa ljudima duge brade . Das dobrovoljni prilog a oni upisu koliko hoces . Posto crkvu niko ne proverava deluje mi da je prica tacna 🤔

Nikad cuo? Auu skime se ja ponekad raspravljam ovde po forumu,pa sada da bilo ko ode i izkesira tipa 350k za stan niko te nece pitati odakle ti tih 350k

Па ко да те пита? Било на ТВ дошао човек из Босне и купује стан у БГ као дао 500000е у кешу за стан и сви као одакле му паре? А нико да пита како је он те паре пренео преко границе???

Nikad cuo? Auu skime se ja ponekad raspravljam ovde po forumu,pa sada da bilo ko ode i izkesira tipa 350k za stan niko te nece pitati odakle ti tih 350k
Kakve to veze ima da li sam cuo za njega ili nisam ? Hoces da kazes da su tvoji pogledi merodavniji posto sve znas o njemu ?
I ne shvatam tvoje pitanje ? Koga pitas i sta hoces da kazes ?
Da i jos jedna fora oko pranja . Ali minimalna sansa . Nadjes ko je dobio na lotou . On tebi tiket a ti njemu lovu . Moze i kladionica i bilo sta slicno .

Kakve to veze ima da li sam cuo za njega ili nisam ? Hoces da kazes da su tvoji pogledi merodavniji posto sve znas o njemu ?
I ne shvatam tvoje pitanje ? Koga pitas i sta hoces da kazes ?
Da i jos jedna fora oko pranja . Ali minimalna sansa . Nadjes ko je dobio na lotou . On tebi tiket a ti njemu lovu . Moze i kladionica i bilo sta slicno .
Iz vojvodine si a nisi cuo za jerkovica
Sta vise reci
Kakav loto molim te
Pa to drzavno

.............Moze da se opere i preko crkve . Naravno moras biti dobar sa ljudima duge brade . Das dobrovoljni prilog a oni upisu koliko hoces . Posto crkvu niko ne proverava . . .
Das recimo milionce a oni upisu 10 .
I šta si oprao tom prilikom , to je samo dokaz da si potrošio neku sumu ?
Pitam onako , ako se nekada oparim ....

Сведок сарадник. Неколико фирми укопао у кредите. Али исто тако нећеш чути колико људи је и помогао. Све радио зато што је био у могућности.
Svedok saradnik je postao na kraju svog zivota,mislim na ono sto je bio pre toga

Das recimo milionce a oni upisu 10 .
I šta si oprao tom prilikom , to je samo dokaz da si potrošio neku sumu ?
Pitam onako , ako se nekada oparim ....
Jes imas pravo . Bice onda da se izbegne placanje poreza ili tako nesto .
@lule - taj mora da je gospodario tvojim regionom a ovde u ovaj deo Banata nije zalazio .
Oko lotoa - pa imas neke crne pare . Otkupis tiket i odes i podignes novac . Taj novac postaje cist kao suza .

@lule - taj mora da je gospodario tvojim regionom a ovde u ovaj deo Banata nije zalazio .
Oko lotoa - pa imas neke crne pare . Otkupis tiket i odes i podignes novac . Taj novac postaje cist kao suza .
A sta da radi taj sto dobije te tvoje pare?? Da on trazi nekog ko je dobio na loto??

To sam se i ja zamislio pre tvoje poruke . Nista , cuti i drzi milion e u slamarici 👍 . Ali je izdvodljivi . Priznaj . Mozda je to dobro za manje cifre a pritom prodas sesticu za malo vise .

Probaj Al Capone-ov sistem,radi za male svote :D ili prouči najpoznatiji slučaj pranja novca Watergate.

Da li bi ti to uradio za nekog tajfuna ? Pa po tome na tvoj racun bi recimo leglo milion e . Toliko novca mora da prodje kroz tvoj racun jer si u sistemu pdv i vodis knjige . Kako ces prikazati da si toliki novac posteno dobio i preko koga bi legla uplata ? Oni mali paori ne mogu to da rade jer nisu u sistemu pdv i zabole ih da ulaze u taj sistem i posle vode knjige .
Ja bih samo da naleti ponuda jedna manja dokapitalizacija od par miliona pa nek i nije moje al da pocrkaju komisije, ladno po miliona u startu da provucem a da se ne primeti

Мислим да немамо сви исти поглед а још мање дефиницију појма "прање пара". Укратко увести велику количину нелегално стеченог новца са малим улогом. За то имате најпознатија кајманска острва и све силне лимитед банке.
Током тог процеса губи се и до невероватних 80% новца. То банке узимају као зараду и кроз губитке-прање.
Чувена певачица глориа естефан је обрнула чудо пара тако, поред тога што је зарадила као певачица. Улагала у некретнине на флориди. И због малог неспоразума саобраћајна несрећа. Џабе паре и све, остала инвалид у цвету младости.

Нисам знао да је Глориа Естефан тако завршила каријеру...

Него, гледам овог јутра Бранка Павловића у емисији код оне "енергеткиње" Јелице Путниковић и у току емисије помиње паре - колико годишње уштедимо јер купујемо од Руса по ценама које добијамо и колико нам ЕУ годишње дотира/дарива/улаже. На страну то, али интересантна емисија, па кад у'ватите слободног времена:

Neznam kako je kod vas,kod nas su nedavno u Ini ukrali milijardu kuna(~130 milijuna eura),
I navodno je "okidač" bila banka koja je "skužila" da nešto ne štima kada su na račun penzionera(oca čiji je sin radio u Ini,bio nekakav direktor) uplatili 500 milijuna kuna tj oko 65 milijuna eura...
I sad se vidi da te nitko ne dira za velike iznose.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh