Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam glasao za Stamatovića, i to javno objavio.
Toliko ljudi koji ama baš ništa nisu znali o njegovom radu me popljuvalo. Obzirom ko me popljuvao znao sam da nisam pogrešio.
Samo jedinstvenu gondolu, početak gradnje sa volovima i plugovima, i posle silne borbe protiv naprednjaka, na kraju poklonjenje vučića kada je i on došao da se provoza, za mene je dovoljno.
Evo u gornjem postu čovek koji je kao sve merodavno procenio ispljuva sve poduhvate i neko bi trebao to smatrati relevantnim.
Naravno da ima nezakonskog poslovanja, možda i previše betona, možda i previsokih zgrada, ali sa druge strane ceo taj užički kraj je toliko dobio time da je izašao iz statusa nerazvijenih opština, i evo sada ko god hoće da radi ima posla(i para) koliko može i hoće da radi.
Evo neka nesko navede gde se to poštuje urbanizam, ekologija i ostalo vezano za stagnaciju a da istovremeno privreda radi. možda Bg i NS?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Јеси ти био на том Златибору кад је био као Житиште?Ја јесам.
Значи по теби треба да се направи нешто да буде за сиротињу а да богаташи немају прилаз ту?Типа Кишњев у Молдавији?Тамо индустрија не треба,треба туризам,хотели,радна места,не треба фабрика лежајева. Јел ко тера те људе да плате кафу 400 динара. Није Србија сиротиња па сви тако изједначавају,шта је са вама. Шта ти смета крмача у реј бан наочарима,мислиш да је та крмача другачија од оне у Алпима или Инсбруку?
Гондола је нешто што је јединствено у овом делу Европе и већ се вероватно отплатила а твој коментар не то је "Јебии ти ту гондолу". Где је ту логика.
ПС урбани део Златибора је 3 км квадратна, до Златара имаш 20 и више километара пашњака,потока села и брежуљака. Треба некад мало помаћи **greška да се то све види.
Уз Златибор је и Тара и Златар ту,ал пази чуда већина сама каже нема дешавања пуно па сви радије иду на Златибор.

Банат013 трудим се да идем 2х годишње по пар дана,тражим неко време плац за брвнару тамо.

Jeste, bas taj bg i ns za razliku od zlatibora kada se gradi nesto, bude kulturno obelezeno (ako vec mije proposno) i koliko toliko zasticena gradjevina od upada i ispada objekata i subjekata. Ne dodjes u situaciju da silazis van puta 3m dalje kako bi izbegao rupetinu. Puta koji ide cik-cak kako se kome diglo gde ce ukucati ogradu ili kapiju.
Mozda ima nelegalnog poslovanja i mozda ima nelegalne gradnje, mozda ima previse betona, previsokih zgrada ali to je nas vucic dragi mili.
A ne,ne
Pardon
Tema je o stamatovicu.

Isti qrac

Po tvom pisaniju mi je opet jasno da je Stamat na pravom putu..
Šteta što se taj kraj razvio jer su bogataši pogrešno investirali..
A to o pravilnoj gradnju u Bg i Ns pričaj nekom ko nije video tu gradnju..

A to sto sam vam cacnuo mecku i perjanici, drugari zeznuli ste se jer ja jesam napisao nesto sto jeste. Ne moze se od izmeta pita praviti. (Mozda i moze) ali nije jestiva. Izmet je izmet.
Pricati o nekoj postenjacini a ovamo se kokosari za svaki evric gde god moze je druga prica.
Vucic za sirotinju.

A to sto sam vam cacnuo mecku i perjanici, drugari zeznuli ste se jer ja jesam napisao nesto sto jeste. Ne moze se od izmeta pita praviti. (Mozda i moze) ali nije jestiva. Izmet je izmet.
Pricati o nekoj postenjacini a ovamo se kokosari za svaki evric gde god moze je druga prica.
Vucic za sirotinju.
Како је он Вучић за сиротињу а кафа 400 динара?
Сконтао сам ја да си ти контраш од како је овог форума,ал не разумем такве људе као што си ти,једноставно не разумем. Будала види да је 10х боље него што је било,и опет се нађе будала која то не види и убеђује друге да ни они не виде добро.

Pa ako se tako razmislja Palma je najbolji . On je prvi poceo da sredjuje neku malu sredinu . Tu mu se smejali sto mu je zirafa bila uslov da podrzi onomad vlast . Verovatno ste nekada bili njegovi glasaci 🤔
Za lokalno stanovnistvo je tako nesto dobra stvar . Mogu neznalicama da prodaju po X5 cenama i sta ne valja . Kazi mi Mirosti koliko opstina Cajetina ima krava ?

Pa ako se tako razmislja Palma je najbolji . On je prvi poceo da sredjuje neku malu sredinu . Tu mu se smejali sto mu je zirafa bila uslov da podrzi onomad vlast . Verovatno ste nekada bili njegovi glasaci 🤔
Za lokalno stanovnistvo je tako nesto dobra stvar . Mogu neznalicama da prodaju po X5 cenama i sta ne valja . Kazi mi Mirosti koliko opstina Cajetina ima krava ?
Чисто ради дискусије,јел био бољи Палма или нпр,да лупим сад председник ето тог Житишта или Кикинде у истом периоду?
пс нисам био гласач никад,да је побољшао ствари јесте,кад је почео да брља нестао је са мапе и ћао.Шта ћеш боље?
За краве,одеш у Чајетину и видиш,има их сигурно више него Панчево или Кикинда.

@Banat013
Krava ima ih toliko da mogu mlekomate uvek održavati punim.. Sad me još pitaj šta je mlekomat..
Nemoj se naći uvređen što ću te pitati: koliko u tvom mestu ima volova?

Licno mislim da je Stamatovic jos jedan od vuckovih potrcka.Mozda gresim. Davno nisam obilazio Taru i Zlatibor, pa da kazem da je u Zlatibor urbansiticki pretvoren u cirkus necu dok neposetim licno.

Jagodina nista posebno, grad ko i vecina nasih sumoran. Kada pocnu na medijima da kenjaju kako su od Srbije napravili Monako, idite do prve bolnice, autobske, zeleznicke stanice.Pogledajte fasade i klozetare i sve ce vam biti jasno.

Urbanizam i renesana na sns nacin.

ogroman novac se pere na zlatiboru,javna tajna da je i do 70% novih objekata(zgradurina) vlasnistvo Darka Sarica
pa je tako i kosarkas Nikola Pekovic koji uveliko gradi po zlatiboru dao 3miliona evra za plac na kome se nalazi autobuska stanica
ukoliko niste znali pekovic i dusko saric(brat darka) su kumovi
zlatibor danas
zlatibor ako se ovako nastavi
a Zlatibor je ustvari ovo

sto se tice izbora u RSrpskoj
i previse dugo je medjed tamo vlast da bi on pao ovako lako
setite se nasih izbora iz aprila i naprimer mesta Doboja gde je Vucic oduvao sve imate ovde podatak i za lopare i bratunac
e naprimer Dodik je u Doboju dobio preko 9hiljada glasova vise od Trivicke(ukupna razlika je oko 30hilj u korist Dodika)

@Banat013
Krava ima ih toliko da mogu mlekomate uvek održavati punim.. Sad me još pitaj šta je mlekomat..
Nemoj se naći uvređen što ću te pitati: koliko u tvom mestu ima volova?

Nemoj ni ti da se uvredis ali od zene koja na Zlatiboru dugo zivi sam cuo da tvoja opstina najvise trosi margarina po glavi stanovnika 💪

Ma šta ću se vređati, ne stavljam margarin u kajmak ja nego ta tvoja žena koja zna za tu malu tajnu velikih kuvara..
Čuo sam za tu legendu, ali neznam nikoga koga bije glas da to radi. Ja bih ipak rekao da to rade trgovci, jer nemogu 'nadegisati' zlatiborskog kajmaka koliko gospoda traži. Od kako se u mom domaćinstvu ne skuplja kajmak ja ga i ne kupujem, jer nemam poverenja u kvalitet i higijenu.

Vidi, prevara je bilo od kada je sveta i veka, pa i tvoja rakija šećeruša nije ono što bi to piće trebalo biti, ali ti to vešto opravdavaš kao da ta 'mala' količina repinog šećera u komini nije štetna itd,itd..

Licno mislim da je Stamatovic jos jedan od vuckovih potrcka.Mozda gresim. Davno nisam obilazio Taru i Zlatibor, pa da kazem da je u Zlatibor urbansiticki pretvoren u cirkus necu dok neposetim licno.

Jagodina nista posebno, grad ko i vecina nasih sumoran. Kada pocnu na medijima da kenjaju kako su od Srbije napravili Monako, idite do prve bolnice, autobske, zeleznicke stanice.Pogledajte fasade i klozetare i sve ce vam biti jasno.

Urbanizam i renesana na sns nacin.
Zaista se može videti da stamat više mnogo ne napada aktuelnu vrhušku, ali kao što rekoh kada je vučko došao na poklonjenje kada je žičara legalno puštena mislim da je tada napravljen pakt o 'nenapadanju'. Njemu je skoro javno nuđeno da gondolu gradi bez dozvole kako bi sebi okačio kamen oko vrata i ušao u naprednjaču zamku. Iako se borio skoro deceniju ipak je na kraju urađeno legalno i to je za mene podvig.
Raspolaganje budžetom opštine je takođe nešto što je dalo rezultat u razvoju, a to druge opštine ne rade jer su korumpirane i svi prihodi idu u centralnu bg kasu..

Što se tiče urbanističkog rugla, to je upravo onako kako pokondirena gospoda investitori žele, i to im tako treba i dati. Ja lično mislim i da treba da natrpaju to sve u centru zlatibora, jer će se tako distancirati od zlatiborskih šuma i livada, jer oni odu na zlatibor da provedu vikend u betonu i kada se vrate u bg ili ns kažu:bili smo na zlatiboru.
Oni upravo dobijaju to što žele. I kafa od 400 dinara je cena koju su oni tražili, jer zaboga tu i netreba da kafu pije neko ko nije iz njihovog društava, itd, itd.. Ja znam gde ću popiti kafu od 80 dinara, ali to je moj izbor naročito zato što tu ne zalazi mafija.
Što se tiče pranja para, budimo pošteni pa recimo jel neko od nas koristi samo čiste oprane pare. Dali je neko proparatio kako se grade svetski megalopolisi, recimo buržkalifa, zgrade po americi, dalekom istoku itd.. Smatrate da to dolaze ljudi sa čistim novcem zarađenim od prodaje pšenice, kukuruza i povrća?
Lično mislim da saric nije napravio nikakav kriminal po srbiji, nego je gudro slao u ameriku i na zapad i trebalo ga je podržati da to radi što više a da zapadne pare donosi isključivo u srbiju. Nešto poput toga kako je putin rešio svoje oligarhe.
Ali ameri naredili našima da ga zatvore kako bi njihovi bosovi to radili, jer suviše je to dobar pos'o da se prepusti nekom malom seljačiću..

Ma šta ću se vređati, ne stavljam margarin u kajmak ja nego ta tvoja žena koja zna za tu malu tajnu velikih kuvara..
Čuo sam za tu legendu, ali neznam nikoga koga bije glas da to radi. Ja bih ipak rekao da to rade trgovci, jer nemogu 'nadegisati' zlatiborskog kajmaka koliko gospoda traži. Od kako se u mom domaćinstvu ne skuplja kajmak ja ga i ne kupujem, jer nemam poverenja u kvalitet i higijenu.

Vidi, prevara je bilo od kada je sveta i veka, pa i tvoja rakija šećeruša nije ono što bi to piće trebalo biti, ali ti to vešto opravdavaš kao da ta 'mala' količina repinog šećera u komini nije štetna itd,itd..
Oko rakije si sve objasnio u temi rakija tako da bolje da o tome ne pricas . Ali sta te briga kada je mozes prodati neznalicama kao sto drugi prodaju kajmak sa pola kila margarina . Sve si sam rekao da ga i ti ne kupujes . Kada imate toliko krava prosto je neverovatno da nemas poverenja bar u jedno domacinstvo .

Dobro, ja o mojoj rakiji neću pričati a ti tvoju šećerušu hvali, jer bolje nema.
Neznam jel sada nas zlatiborce hoćeš javno etiketirati kao loše ljude sa tim tvojim margarinom? Pretpostavljam da ga koristiš i u druge svrhe ne samo u kajmaku..

Naravno da to necu . Pravi i casni ljudi se groze takvih ljudi koji to rade i o tome treba pricati zbog casnih ljudi . Ljudi bi trebali javno etiketirati takva domacinstva da bi se opametili . Ajde sada opet budi kontras kao uvek i kazi da se o tome ne sme pricati .

Naravno da to necu . Pravi i casni ljudi se groze takvih ljudi koji to rade i o tome treba pricati zbog casnih ljudi . Ljudi bi trebali javno etiketirati takva domacinstva da bi se opametili . Ajde sada opet budi kontras kao uvek i kazi da se o tome ne sme pricati .
Pa znaci ako tako sve svrstavas zajedno, onda ste vi svi prevaranti i lopovi radi Dolova i sl mjesta? Ne razumem poentu na kojoj insistiras non stop?

Naravno da treba ukazivati na svaku prevaru, ali pođeš prvo od svog kraja pa onda ideš dalje, jer ovo kako ti ukazuješ je u stvari etiketiranje..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh