Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Људови, зна ли неко постоје ли "бринокс" цревца у више пречника? Ова која сам спаковао у кујни, на нискоуградном бојлеру су нека стандардног "фи" и баш ми се не допада колико је мали проток са њима.

Проблем са "бриноксима" у купатилу сам решио (у ствари, решићу чим машина опере туру веша, па да завијем воду и почнем да мењам цревца/цевчице) флексибилним росфрајним "'армоника" цевчицама знато већег "фи", али ми иде на живце мали проток у тој батерији у кујни, па гледам шта могу да урадим. Помучио бих се ту и са тим росфрајним флексибилним цевчицама, али на самој батерији је тако тесно када се у њено дно пришрафе три "бринокса", да сам сигуран да, осим ако не постоји некакав адаптер, три росфрајна флексибилна цревца ја ту не бих могао да спакујем.

Не, никако!

Када би знао да је тајна мушких руку чистих од мазива, земље и којечега још, периодично ручно прање туре судова, не би тако прич'о. ;)

Људови, зна ли неко постоје ли "бринокс" цревца у више пречника? Ова која сам спаковао у кујни, на нискоуградном бојлеру су нека стандардног "фи" и баш ми се не допада колико је мали проток са њима.

Проблем са "бриноксима" у купатилу сам решио (у ствари, решићу чим машина опере туру веша, па да завијем воду и почнем да мењам цревца/цевчице) флексибилним росфрајним "'армоника" цевчицама знато већег "фи", али ми иде на живце мали проток у тој батерији у кујни, па гледам шта могу да урадим. Помучио бих се ту и са тим росфрајним флексибилним цевчицама, али на самој батерији је тако тесно када се у њено дно пришрафе три "бринокса", да сам сигуран да, осим ако не постоји некакав адаптер, три росфрајна флексибилна цревца ја ту не бих могао да спакујем.
Da li se radi o 1/2" i na bojleru i na bateriji.Da li ti je virbla obična ili beskonačna (nautilus).

Evo malo da se igramo.I naravno da trošimo pare a kupujemo struju i gas.

Da li se radi o 1/2" i na bojleru i na bateriji.Da li ti je virbla obična ili beskonačna (nautilus).
На батерији има пришрафљена три цревца и то на са крајевима какви су на доњем цревцу са сличке, а на бојлеру мислим да стоје адаптери са 1/2 на'... да л' 3/8" (не знам из ког разлога, да л' цреваца није било на стању у потребној димензији или због чега већ).

1293008.jpg

А вирбле су "наутилус".

Verovatno su 3/8.Ali nebitno.Možda te virble zajebavaju.Probaj da staviš jednoručnu ili obične virble.
Ne razumen-gde ide treće crevo.

Ali nebitno.Možda te virble zajebavaju.Probaj da staviš jednoručnu ili obične virble.
Ne razumen-gde ide treće crevo.
Да знаш да ћу да пробам и неке друге вирбле.

А треће цревце, колико разумем, је вода из водовода, та коју пустиш кад иде 'ладна, а топла иде тако што кад отвориш вирблу за топлу, у бојлер улази 'ладна вода и потискује топлу напоље.

Тако нека технологија...

A mozda si pogresio bojler? Znam da ima niskopristini i podpritiskom, ti mali bojleri koji idu ispod sudopere ili iznad.Ako si uzo prvi nece ti pomoci nikakvo menjanje creva.

Да знаш да ћу да пробам и неке друге вирбле.

А треће цревце, колико разумем, је вода из водовода, та коју пустиш кад иде 'ладна, а топла иде тако што кад отвориш вирблу за топлу, у бојлер улази 'ладна вода и потискује топлу напоље.

Тако нека технологија...
Nista nece da pomogne druga virbla.Niskopritsni bojler mora da se upari sa nautilus virblom,zbog mesaca.Sa obicnom virblom ima da se naduje kazan i trajno deformise.A moze I da pukne.

Sad ne znam ko ti je radio,ali niskopritsni bojler se koristi kad imas masinu za sudove,pa ti topla voda u sudoperi treba za neke manje I brze stvari.Klasicno pranje sudova je takvo kakvo trenutno imas I ne vredi nista da menjas,sem bojlera.

Sad ne znam ko ti je radio
Пази кад сам ја. ;)

Просто заменио стари нископритисни, који је ту био и после неколико деценија дотрајао - ставио тај нови бојлер и за батерију га спојио "бринкосима" уместо оних крутих пониклованих бакарних цевчица која су раније била ту. Да је било тих цевчица, вероватно бих ставио нови сет јер су већег унутрашњег промера (следствено и протока) од "бринокса".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh