Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemačka je SFRJ platila svu vojnu otštetu.To ništa nije tačno, to je propaganda kako bi se izvukla veća ratna odšteta . Moraš razlikovati ozbiljna istraživanja i Miroljuba Debil-Petrovića. Srba jeste stradalo najviše ali ni blizu 80% što si napisao. Mnogo se laže, neki smanjuju žrtve, neki povećavaju...Odaću vam jednu zanimljivu tajnu, za vreme bombardovanja je poginulo tačno 573 ljudi. Sad pogledajte izmišljotine koje se serviraju...
U to isto vrijeme , jer nije bio slom i Bh,Makedonske ,CG,.. ekonomije , a ne samo Srbije ? Ajde znamo da je slo tada bolje stajala .Slom ekonomije Srbije krajem osamdesetih je zapravo pokrenuo svu lavinu.
I ne mora da pričamo o nekim belosvetskim zaverama.
Imali smo i imamo svi mi svojih budala, da upropastimo x puta veću i zdraviju zemlju od Juge.
Ма какви споља све је изнутра покренуто . Народ код нас одлучио да изабере „уличаре“ типа Чеде Јовановића да воде државу...јаки државници, банда.Slom ekonomije Srbije krajem osamdesetih je zapravo pokrenuo svu lavinu.
I ne mora da pričamo o nekim belosvetskim zaverama.
Imali smo i imamo svi mi svojih budala, da upropastimo x puta veću i zdraviju zemlju od Juge.
Postoje spiskovi zrtava iz 2 sv rata , sve sa imenima radjena 1964 i prije , u Beogradu , sve u kutijama , postojalo je jos 80tih godina , radjeno je zato sto Njemacka nije htjela priznati 1700000 zrtava za isplatu ratnog duga. Problem je da su puno manje od 1700000.Nemačka je SFRJ platila svu vojnu otštetu.
I bilo je sve po imenima mrtvih, ranjavanih, zarobjenih... Materijalne štete, sve što može da zamisli.
Da ne bi dolazilo do klasnih i materijalnih razlikovanja, naše mudre komunističke vlasti odlućile, da se sva ta suma prosto stavi u budžet, pa narod može pozlatiti. Vrednije i ukusnije stvari s slali u ekonomat maršalata.
Bilo nešto u novcima, nešto u tehničkoj opremi, a velik deo je bio i kompenzacija za imovinu Nemaca i nemačkih firmi koju je država nacionalizirala.
Uveren sam, da stoje u tim ugovorima realne liste svih žrtava sa imenima.
Zbog političkih razloga, s naše strane to nije bilo nikad javno objavljeno, ps se moglo decenijama pozivat na reke krvi naših nevinih žrtava.
Sfrj se raspala samo zbog ekonomije? Ako je to glavni razlog Grabik, ja vecu glupost u zivotu nisam cuo. Sto se sa SAD nisu raspale 1929?
Tacno, ali najvise se to osetilo u Srbiji i to od ‘87 kako se Sloba korenio sve dublje u vrhu drzave!Propast ekonomije je bila prije raspada .
Може бити да је тако а може бити и да није:.... Da Srbi nisu htjeli deobu jos bi SFRJ bila citava,...
Države u 1929 su recimo bile do pre sloma 'na svome'.Sfrj se raspala samo zbog ekonomije? Ako je to glavni razlog Grabik, ja vecu glupost u zivotu nisam cuo. Sto se sa SAD nisu raspale 1929?
Nisam sve procitao , ali to ti se zove naknadna pamet, lako je nesto pricati kad prodje , a da se dogodilo drugacije , govor bi izgledao drugacije.Може бити да је тако а може бити и да није:
U presudi Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju protiv Ivana Čermaka i Mladena Markača, Tuđman se pominje kao jedan od saizvršilaca u „udruženom zločinačkom poduhvatu čiji je cilj bio prisilno i trajno uklanjanje srpskog stanovništva iz regije Krajina”.
U presudi Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju protiv Jadranka Prlića i ostalih, Tuđman se pominje kao „čelnik udruženog zločinačkog poduhvata čiji je cilj bio osnivanje entiteta sa hrvatskom većinom u BiH, koji bi se naknadno pripojio Hrvatskoj”
https://sr.wikipedia.org/sr-el/Фрањо_Туђман
Иначе, ко не зна ЈНА је била на је била на својој територији...и била је у својим касарнама, али су "неки" нападали и те касарне...