Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaka tebi čast ako si ti sa godinama bolji fizički i psihički. Ja sad sa 44 godine nisam nizašta, kad sam imao 20 godina pojeo bih ovakvih kao sad ja 10 zajedno u svemu...Mislim da mi ne valja grejač na 558, ko zna dal bi upalio bez vruće vode...
Sa 20 sam mogao da pijem od ponedeljka do petka i svako jutro da ustanem u 4 il da ne spavam nikako, sada kada popijem sa drustvom svake prestupne godine ujutru il se umiti il se ubiti. 🤣

Meni su za vreme rata jedini neprijatelji bili vodnik i kapetan moje čete. Njih bih ladno ubio, čekao sam ih svako veče ali moj rov i stražarsko mesto nikad nisu obišli. Takve retarde nisam u životu sreo...

To sam pre jedno 15 godina razmišljao, kako su došli do tog broja? Od koga su bili jači, Francuske, Italije, Nemačke, Španije, Turske, Rumunije, Velike Britanije...Na kraju pogibija protiv lovaca i zahvaljujući njima koljači dece, baba i deda beleže prvu ratnu pobedu u istoriji...San Marino je po meni bio egal sa tom vojskom...
Bili su golobradi mladići ali bi oni svoj zadatak oko oružja i oruđa radili do perfekcije.Sigurno i sami znate koji ste služili vojskuDa je JNA radila svoj posao do secesije sigurno ne bi došlo i bila bi sprečena u kratkom roku.U pitanju su bile političke odluke koje su išle u prilog secesiji i onda je to težak posao.Zbog čega je Vukovar razrušen a mogao je lako biti zauzet...Cilj je bio degradirati JNA i izazvati mržnju hrvatskog življa-sve u cilju formiranja hrvatske države koju je Tuđman dobio od zapada.Posledice su velike i nesagledive i posle 30 godina postoji velika mržnja ma koliko mi to negirali.Naročito se to ističe kod direktnih učesnika.

Па види цитат онога што си написао...цитат је и у мојој поруци...

U redu sve to ali ti hoćeš da kažeš da bih ja sad bio bolji vojnik od mene kad sam imao 20 godina?
Mislim da ne bi bio bolji sad.Čim imaš nekoga iza sebe,čovek drugačije razmišlja.I disciplina ne bi bila na nivou koji je potreban.Doživeo sam da 99-e ,pred početak bombardovanja vojska prolazi pored majora i ne pozdravi ga što ranijih godina to nije moglo da se dešava.Nije rezerva u pitanju.

Bili su golobradi mladići ali bi oni svoj zadatak oko oružja i oruđa radili do perfekcije.Sigurno i sami znate koji ste služili vojskuDa je JNA radila svoj posao do secesije sigurno ne bi došlo i bila bi sprečena u kratkom roku.U pitanju su bile političke odluke koje su išle u prilog secesiji i onda je to težak posao.Zbog čega je Vukovar razrušen a mogao je lako biti zauzet...Cilj je bio degradirati JNA i izazvati mržnju hrvatskog življa-sve u cilju formiranja hrvatske države koju je Tuđman dobio od zapada.Posledice su velike i nesagledive i posle 30 godina postoji velika mržnja ma koliko mi to negirali.Naročito se to ističe kod direktnih učesnika.
Jna je imala katastrofalnu doktrinu i taktiku .Takvim operacijama nista nije mogla zauzeti pogotovo ako taj nece da ode . Kod nas u vrs kad smo se "odvojili" poneka brigada ili poneka operativna grupa bolje receno poneki komandant je bio pametan gledao stvari malo drugacije kao np general Lisica i jos neki i oni su mogli pobjedjivati a vecina koja je ostala mentalitetom u jna ko npr Mladic ti su tesko lovacka podrucja osvajali .

Jna je imala katastrofalnu doktrinu i taktiku .Takvim operacijama nista nije mogla zauzeti pogotovo ako taj nece da ode . Kod nas u vrs kad smo se "odvojili" poneka brigada ili poneka operativna grupa bolje receno poneki komandant je bio pametan gledao stvari malo drugacije kao np general Lisica i jos neki i oni su mogli pobjedjivati a vecina koja je ostala mentalitetom u jna ko npr Mladic ti su tesko lovacka podrucja osvajali .
Bilo je mnogo sposobnijih u nižem kadru.Generali su i tako ti koji su samo izdavali zapovesti.

Sta ce nizi kadar kad odozgo narede opkolite grad ili pucajte artiljerijom po nekim ciljevima a zna se da ta artiljerija masi od 50 do 2000m ili da se teritorija osvaja frontom sirine desetine km a tako se nista nemoze uspjeti

Letelo bi perje i to sigurno.Celom lovačkom društvu sa sve predsednikom i bila bi završena secesija i kraj priče.

Aman ljudi, vi opet pričate o tome da je trebalo ratovati i sa slovencima da bi ih prisilno ostavili u kvazi jugosalaviji..
Da je trebalo pucati u taj narod od strane jna koja se i tako raspadala iz razloga potpune nepotrebnosti..
Samo je trebalo spasiti i izvući decu iz slo a njih pustiti da idu svojim putem..

Sta ce nizi kadar kad odozgo narede opkolite grad ili pucajte artiljerijom po nekim ciljevima a zna se da ta artiljerija masi od 50 do 2000m ili da se teritorija osvaja frontom sirine desetine km a tako se nista nemoze uspjeti
Gađao sam sa osmatračnice (mislim,upravljao vatrom).Sa daljinarom i dvogledom se sve rešava iz 2 poteza i komandir voda sa snoparom i to ide kao podmazano.Pa valjda dobiješ šta napadaš i šta treba da gađaš.

Gađao sam sa osmatračnice (mislim,upravljao vatrom).Sa daljinarom i dvogledom se sve rešava iz 2 poteza i komandir voda sa snoparom i to ide kao podmazano.Pa valjda dobiješ šta napadaš i šta treba da gađaš.
Pa to i kazem . Odradis ti ono sto ti se naredi ali uopste ideja sta raditi i sta gadjati je bila na nivou balkanskih ratova

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh