Chat 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako znam dal sam zasticen ? U vojsci smo primali nesto al to je bilo prije skor 30g , i neznam jel bila revakcinacija ? Kontam dijete sam sa selo odrasto u blatu ,.. a neznam i dal nije kasno?

Kakvih crnih 30 godina Momo, ako primis tri anti-tetanusa u roku jedne godine, zasticen si pet godina, idi ti samo do cika doce, nije se zajebavati.

Zbog trna se kod nas ne ide doktoru. To je nešto sa čime smo odrasli. Ipak svako najbolje poznaje svoje tijelo. Ako je osjetljiv nek ide ali za svaku ogrebotinu nema smisla .

Sad sam pricao sa sestrom koje je dr ljekar. Kaze , ako ne boli ne kljucka i sl ,.drugo da sve vakcine od prije imaju kolko tolko dejstvo ,... Kaze u karijeri vidjela samo jedan slucaj tetanusa kod babe od 80g , kojoj mozda je imalo uticaja sto nije primila ni jednu vakcinu , a i pala i razrezala ruku na neku rdjavu zicu ...
Sad cu malo raskopati iglom i skalpelom ,da dodje zrakami to je to.

Zaboravio sam da spomenem da sam bio kod vas u prestonici, mnogo lijep grad, dugo nisam bio i bas se mnogo izgradilo.
64df13a01741bc618778728e02d5e17b.jpg

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk

Evo izbliza jedna, bas je ogroman.Prelijepo je sredjen prostor tu oko njega.Bio sam i kod hrama svetog Save ali zaboravio mob u autu pa nemam slika,e to je tek ogromno zdanje.
Edit
Nisam isao zbog vakcinacije vec poslom, kupujemo plazmu veliku pa obilazili neke firme.
ef6cf073f000d507215586694b71e765.jpg

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk

E kad si mornare omalovazavao Rumune , u diskusiji sa Peetom postavljao klipove Borata , i jos tako neke muzicke , a znamo da je bilo podrugljivo ? Ili kad si omalovazavao cak svoje Srbe i to vecinu , tj one ljude sto su glasali za sns , to je bilo ok ?
Eto vidis kako lose rasudjujes i osudjujes nevinog coveka. Ja sam prvo kada je PEETkic nazvao Ruse i crvenu armiju pijandurama skocio i iskritikovao ga da ne sme tako da prica o nama tradicionalnim priljateljima i krvnoj braci i da treba da se ophodi sa velikim postovanjem prema oslobodiocima a PEET a sam podsetio da nikada ne sme da zaboravi svoje detinjstvo svoju naciju i svoju drzavu jer mu se odlaskom u Ameriku poremetio sistem vrednovanja kao da se malo zastideo svog detinjstva a ZANELA GA SVETLA VELIKOGA GRADA a kada je PUTIN krenuo da proziva Rumune skocio sam kao oparen da zastitim Peetkica i tu se zamerim sa Putinom a PEET ne da mi nije rekao ni hvala vec je nicim izazvan u nekom dijalogu u kome nisam ucestvovao poceo da spominje mene bez ikakvog razloga sto pokazuje mazohisticku osobinu da kada ga zlostavljas on je miran a kada si prema njemu fin ,kulturan i uvidjajan on pocinje zovom divljine priziva psihicku torturu. Sto se tice SNSa to je najveca bagra u istoriji Srbije i oni to znaju i ne dozivljavaju to kao nesto ruzno a analizom nase ekonomije ja ne pricam nista ruzno o Srbiji nego samo iznosim istinite cinjenice. Sto se tice tebe ti u mnogo nebitnih tema tako lucidno se koristis najpodlijim , i najbizarnijim stvarima u zelji da se malo zagreje forum ili da se cak dovede do usijanja i u momentima kada privuces paznju oseti se u postovima to ushicenje u tebi valjda od radosti sto se zamutila voda NPR ONAJ SNIMAK SA AMERICKIM VOJNICIMA ili NPR OVI POSTOVI O ETNICKOM CISCENJU valjda po uzoru na predsednikove rane radove pa si mi cak i zamerio da ne postujem naprdne sektase.
Sto se tice gloga on zna da napravi opaku reakciju i da napravi takav haos na kozi i ozbiljnije probleme medjutim da ne pricam napamet jer moze da se desi da se javila odredjena reakcija na vakcinu pracena osipom i alergijom treba otici do lekara postoje nezeljene reakcije ali za glog sam iskusio zestoko nije naivno ni malo a jos ako je neko glog isprskao totalom neposredno pre toga onda ladno moze da dodje do tetanusa :unsure:i treba otici do koznog lekara.To se resava sa DOVICINOM ili DOKSICIKLINOM ali opet proveri da nije reakcija na vakcinu❓

Za glog je like da nebude zabune . Nije reakcija na vakcinu niti ima kakve reakcije osim malo bolnog ali kad se pritisne tacno mjesto uboda . Zasad necu reagovati sta bude.
Za ostalo pogresno si me procijenio , a razmisli da 40 posto ljudinu Srbiji sa pravom glasa smtras sektasima i bilo je dosta grubljih izraza. Pa nemogu svi za tvoje da glasaju pa da su i najbolii.
Oko Rusa i Amerikanaca je uvjek zanimljivo pricati . Nekad oslobode pola Evrope , nekad stanu cizkom za vrat , nekad spletkare tolko da ima pola svijeta mora protjerati diplomate , zasta ima razloga sigurno .

Za glog je like da nebude zabune . Nije reakcija na vakcinu niti ima kakve reakcije osim malo bolnog ali kad se pritisne tacno mjesto uboda . Zasad necu reagovati sta bude.
Za ostalo pogresno si me procijenio , a razmisli da 40 posto ljudinu Srbiji sa pravom glasa smtras sektasima i bilo je dosta grubljih izraza. Pa nemogu svi za tvoje da glasaju pa da su i najbolii.
Oko Rusa i Amerikanaca je uvjek zanimljivo pricati . Nekad oslobode pola Evrope , nekad stanu cizkom za vrat , nekad spletkare tolko da ima pola svijeta mora protjerati diplomate , zasta ima razloga sigurno .
MAZOHIZAM ILI SADOMAZOHIZAM to je kada SNS INVESTITOR dodje u tvoje mesto i planinsku reku koju su koristili tvoji predci vekovima stave u cevi a ti ostanes bez vode a on krene da ti prodaje flasiranu vodu /a to nije jos uvek mazohizam to je predigra mazohizma/a onda ti predsednik da 30 eura i spremi kesicu sa vitaminima A TI GA VOLIS I NEDAS NIKOME DA KAZE NISTA LOSE ZA NJEGA a kao glavni argument u verbalnoj diskusiji iznosis ALI ON JE DAO 30 EURA A KOJI JE PRE NJEGA TO DAO ..........pa zatisje ,...........pa podviknes ..........NIJEDAN :haha:

Za ubod od trna, ukoliko želiš da ga prirodno saniraš ti je najefikasniji prirodni vosak. Steriliš kuglicu voska jakom rakijom ili alkoholom i toplotom omekšanu flasterom uveče zalepi na mesto uboda.
Izjutra ćeš primetiti da je mesto uboda mekano a na vosku sukrvicu koju vosak efikasno izvlači.
Ponovi to dve tri večeri, i to je sve.

Btw. Meni je rečeno da je antitetanusna zaštita 10 god(primaju se tri inekcije u roku godine)..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh