Chat 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Velika buka oko vakcinacije a stvari su prilicno jasne .

1) Zelis da se vakcinises , MOZE , imas da biras koju ces i udri . Posteno .

2) Ne zelis da se bockas , lepo se izjasnis i NEMOJ . Posteno

Ukoliko se pak ovi ( pod 2 ) razbole , ustanovi se da je covid u pitanju da plate troskove lecenja . I ovo je posteno .
A ima i pod 3: Ako se vakcinišeš a zaraziš se.Gde ti spadaju pod 1 ili 2

Za svaku lekarsku intervenciju ili operaciju svaki covek donosi sopstvenu odliku DA LI HOCE OPERACIJU ILI NECE ,DALI HOCE DA PRIMI KRV ILI NECE ,DA LI HOCE DA NOSI GIPS ILI NECE .............................
Malo mesamo babe i zabe , to sto neko nece da se operise ,nosi gips ili nesto slicno to ce se obiti samo njemu o glavu

ali ako se zarazi u ovoj pandemiji bice on ali i njegova bliza okolina u opasnosti . Valjda svi verujete da je ova bolest zarazna ?

Поштено је да се лече они који плаћају здравствено осигурање али да се лече и они који нису запослени.
Да се водимо твојом логиком онда се не би лечило много, много земљорадника који нису плаћали здравствено осигурање.
Или да не примају пензију много, много земљорадника који нису уплаћивали пензионо.
Razliciti su nam arsini sta je posteno a sta ne .

Zato su nam penzije takve ( eto primaju ih i ovi sto su uplacivali i ovi sto nisu ) zdravstveni sektor se raspada

( pravo na iste usluge imaju i ovi sto su 40-tak god. uplacivali i ovi sti ni dinar nisu dali ) i ako ti nedaj boze

zatreba neka hiruska intervencija , operacija katarakte recimo , zbog ogromnih guzvi i listi cekanja

obratices se verovatno privatnoj klinicii , zavrsiti posao i iskesirati 800 evrica .

A šta ćemo ako se ovi (pod 1) razbole ili ne daj bože umru hoće li njima neko platiti što su se vakcinisali?

Nece , kao sto rece Kraljevacki virusolog Sekler " mrtvi ljudi ne placaju porez " to verovatno znaci

i da ne mogu nista retroaktivno da naplate .

Poslednja izmena:
2005. Године кад се појавио птичји грип почео сам да радим као приправник у једној ветеринарској амбуланти. Стигло је наређење да се сви запослени морају вакцинисати против грипа зато што је постојала могућност преноса са живине на људе. Пошто нисам био стални радник нисам био у обавези. Углавном знам да су се медицински радници по наредби вакцинисали. То је прошло како је прошло.
Следећи је био свињски грип. Тада сам почео да радим на другој фарми а тамо су били ветеринари са великим искуством поготово један који је нажалост покојни.
На целу ситуацију је рекао "нема од тога ништа".
Како сад? Каже ми он "Читај"!!!
Извуче књижурине о заразним болестима и каже питаћу те.
Да скратим причу када би сад радили масовно вађење крви и контролисали ко зна шта би све нашли. Какве вирусе и бактерије. Али они мирују. Окружени смо њима само је питање шта ће га активирати.
Радимо вађење крви код свиња сваке године и у налазима се пронађе свашта нешто. Али се не испољава никаква болест ни промене. Већ чека сплет одређених фактора и ето га бум.

Sapatnik , uz svo postovanje ( vidim da si osoba od struke ) da li je ovo sto si naveo neka nova teorija nastanka covid-a ?

Znaci nije nastao na jednom mestu ( u Vuhanu ili bilo gde drugo ) pa se onda posto je visoko zarazan kao talas rasirio

po celom svetu ,vec je to nesto sto je odavno u svima nama i sada se desio splet odredjenih faktora i eto ga bum ?

Verujem da si ovo naveo kao primer za nesto drugo a ne za bolest o kojoj pricamo .

Милоица, корона вирус се налази у природи. Пре неколико година на семинарима се упозоравало на појаву корона вируса код животиња.
А мало пре тога вирус пррс. Исто тако појавио се тамо негде, ма неће он код нас и направи велики проблем у свињарству. Колико сам чуо можда уђе у списак обавезних заштитних мера. Значи све свиње ће се вакцинисати.
На питање порекла вируса и његовог кретања па за 20-так сати можете стићи у било који кутак земаљске кугле. Па чак и на пусто острво. Значи услови за ширење болести никад повољнији.
Следеће промена климе. Померање топлог ваздуха на север нам је донео комарца са нила који шири болест. И да се разумемо он не лети сваке године из египта већ му овде одговарају услови да презими.
У русији имате епидемију антракса који се активира из пермафроста и лешева угинулих животиња које се сад проналазе.
Не морају авиони да запрашују и тако шире вирус, довољан је један заражени на лету.
А што се тиче самог порекла вируса ни стука не може да се договори. Још није изашао извештај светске здравствене организације.
Нико не може да каже са сигурношћу да ће се заразити 100% становништва србије или света.
Исто тако онај ко се зарази да ће умрети.
И на крају да додам иде се из крајности у крајност и ту ко и мало има критички став запитаће се. Прошле године, фебруар месец и почетак марта "најсмешнији вирус ма неће он нас..."
Данас, после годину дана предлог обавезне вакцинације становништва и као што се навели ко се не вакцинише а разболи се нека ми је бог на помоћи. А ако не верује у бога угасио је.
Шта радити и како се поставити у датој ситуацији?

Још нешто да додам а то је нама говорио покојни доктор алекса кад смо имали неке недоумице на послу и покушавали да их решимо са лековима а не да потражимо узрок проблема " да ли знате колико не знате"? Па не знаш шта да одговориш већ привуци столицу седи и слушај.
Да се разумемо нисам антиваксер, да није било вакцина не би нас оволико било на планети земљи.
Али ми ништа што се говори и ради не улива поверење. Кажу носи маску. Носим маску а свемогући на 99% без маске.
Држи дистајнцу. Држим дистанцу а отварање споменика, зимовање и ко зна шта још тамо не важи, не ради вирус недељом.
За коју год меру коју су изрекли исти дан су је прекршили.
После годину дана што би се рекло народ не хебе живу силу.

Al zato cena goriva u nebesa,cena repromaterijala isto,cena struje,cena sljunka sa1600 na 2000 , stiropor za 100 din skocio po kvadratu,zdrastveno dobio resenje za ovu godunu preko poljoprivrede 35000 ,prosle bilo 32000 a pretprosle 30000. Pa jel mi ne vidimo ili smo coravi i gluvi? Ma nek nas jebu ,vazno je vakcinisati se. Ko meni da zabrani da se lecim kada redovno placam zdrastveno,kada god je nesto trebalo od lekova i sebi i svom detetu sam morao da kupim jel nema na recept. Vazno je za penzose da su spremili vitamine ,treba da izdrze jos par izbora,a za ostale ma ko ih jebe. Slogan na izborima " za nasu decu" je trebao da glasi " za nase penzose",vise prica o njima nego o deci koja se muce sa onlajn nastavom.Treba ih sto vise zatupiti,pa posle da slusaju i klimaju glavom sta cika Vucko kaze,sramota

...
На целу ситуацију је рекао "нема од тога ништа".
Како сад? Каже ми он "Читај"!!!
Извуче књижурине о заразним болестима и каже питаћу те.
Да скратим причу када би сад радили масовно вађење крви и контролисали ко зна шта би све нашли. Какве вирусе и бактерије. Али они мирују. Окружени смо њима само је питање шта ће га активирати.
Радимо вађење крви код свиња сваке године и у налазима се пронађе свашта нешто. Али се не испољава никаква болест ни промене. Већ чека сплет одређених фактора и ето га бум.
Да ли стварно верујеш да вируси чуче у организму и само чекају да униште живот?

Проблемчић је што се то мало склања у страну и тражи божија честица у физици, а не тражи божија честица живота (исплативије је рећи да је све болест и то проучавати).

Ево ти једног занимљивог текста па га прочитај:

Zašto su virusi potrebni da bi svet funkcionisao

https://www.bbc.com/serbian/lat/svet-53640678

Ааааа, текст говори о вирусима који не нападају сам организам човека/животиње.
Ја пишем о оним вирусима који када се активирају праве проблем.

Ааааа, текст говори о вирусима који не нападају сам организам човека/животиње.
Ја пишем о оним вирусима који када се активирају праве проблем.
А као што видиш у том тексту, проучавани су „зли“ вируси а они најбројнији који чине суштину живота нису „пипнути“. А неки вируси (тачније отрови јер у природи не постоје зли вируси који једу људе) су проучавани до најситнијих детаља и само се о томе говори и шири страх од њих.

Како ти „зли“ вируси уђу у негостољубиву средину и ту вршљају, углавном је тајна. Ако случајно мислиш на отрове (људских руку дело или природне отрове) онда се слажем да су такви вируси опасни јер организам не уме да их препозна.

И суштина линкованог текста је у томе да има мало „злих“ вируса, а огроман број оних који бране организам...тако да не треба да размишљаш о томе како ће ови зли успети поред сјајне одбране. Е, сад' ти „вируси“ који нападају организам су изгледа углавном препричавани, а не изоловани и потврђени као изазивачи болести по свим медицинским правилима.

ПС

Иначе, било је овде речи и о морбилама и вођен је судски спор (у јеку епидемије морбила) где човек није успео да оствари награду од 100. 000 еврова ако докаже да вирус изазива ту болест. Занимљивост је да се није са доказима јавио вирусолог него лекар опште праксе.

Samo nešto . Miloica je gore napomenuo da je pandemija krenula sa jednog mjesta da opovrgne tezu sapatnika da su virusi stalno tu oko nas i čakaju..itd . Ovaj virus nije stalno tu nego je kao što reče Miloica krenuo tamo iz Kine , ili malo ranije nego što se znalo i preraslo u pandemiju , Kažem zato što je sapatnik kasnije rekao virus korona je bio tu i ranije , To samo da pojasnimo , kad kažemo virus korona sad mislimo na ovaj odredjeni virus kor0na sarscov2 kako ono bi . Virusa tipa korona je bilo naravno , ali ovog nije .

Корона вирус конкретно не овај већ животињски је направио дар мар 80-тих година у ссср-у. Значи пре 30-так година је био у европи. Само није напао људе већ свиње. Очигледно постоји нека веза између кине и италије где се прво појавио у европи. То је званично. А прескочио све остале земље између? Тешко.

Neko pomenu pjevače koji su umrli a vakcinisani . pretpostavljam da je Tozovac jedan od njih . Jel zna neko koju je vakcinu dobio Tozovac i kada ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh