Chat 1.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro,rekoh zori...
hcf_mysmileys.org_vacation012.gif

Do sada su imapi po 5 , ali ovi noviji imaju 4 i bocu pene u gepek kojom se naduvava izbusena guma.
Dobro jutro radni narode neradne drzave! Pa posto ja vozim staare aute(zivim u SR a ne u CH) moji auti po novom zakonu imaju 7. 4 na autu 1 rezerve i 2 sa zimskim gumama. E sad koliko ih je NA autu,to je vec nesto drugo... :osmeh:

Da živi u CH bi trebao 9, ili čak 10, ne znam kako bi sa rezervom, jednu ili letnu i zimsku..
4-1 zimske + 4+1 letnje.

Ovde ko oce moze da ima zimske , ali ne mora . Samo ako dodje do nezgode onda osiguranje nece nista da plati , ako na aoto nisu bile adekvatne gume. Svi ovde imamo 4 gume na auto , 1 u gepek i 4 u podrum. Za rezervnu nije bitno da li je zimska ili letnja.

Hmmm mozda si i u pravu... Ali pokusaj ovako da razmisljas ili da se postavis na trenutak u moju poziciju. U mom trenutnom slucaju(posao koji radim i mesto gde zivim) i to malo para sto se ''zaradi'' ulazemo u poljoprivredu ili nesto drugo sto moze vratiti pare,a najmanje u aute jer mi oni ne zaradjuju. A da zivim u Ch i da se bavim istim poslom isto bih ulagao u poljoprivredu(ako bi mogao)ili u nesto drugo sto donosi zaradu ali bi i u aute ulozio malo vise para jer sam ubedjen da bi imao vise love tamo nego ovde. Uostalom zasto si ti u Ch? Ovaj post se odnosi na tvoj pod brojem 1447

Sinisa tesko je razumeti nekog koji zivi u drugoj i razvijenijoj zemlji , i zato necu ni pokusavati da ti , jer ni ja kad sam bio kuci nisam razumeo one koji su u tudjini. I to ja koji sam vec s neke strane imao sve predstave kako je u inostranstvo. Nama je stalno pricala majka, a otac nije zeleo puno da nam prica o tome , jer je on zeleo da mi nikad ne idemo u inostranstvo. Sto je s jedne strane bio u pravu. Razumi da je skoro nemoguce dati tacnu predstavu nekom koji nikada nije ziveo ovakav zivot. I zato necu ni pokusavati da te uvedem u prave slike , a i tebi ca lakse biti ako se ne opterecujes stim.

Auto je luksuz i najbolje je da se nema auto ako je to moguce. Ko zivi u gradu i radi blizu stana tom i netreba auto. Ja nemam neki besan auto , ali moj auto za mene je najbolji na svetu. Vozim u CH auto koji kod nas kosta oko 2000e.

Ma de ne primaju. Primaju i jos ti plate 100f po komadu. Nisi ti kriv sto nemas takva je situacija kod nas. Doso je jedan lik iz Sida u moje selo da cuva nekome kucu , za 150e mesecno i hrana gratis . Covek je presrecan , jer u Sidu je imao platu 12000din i tu mu i hrana i sve , a sa te pare je izdrzavao i zenu i malo dete.

Aaaa sad sa 150e ima da ide u Sid kad mu jave da mu se zena opet porodila jer al mu komsija napravio dete jer za razliku od 30e u plati se nece obogatiti a muska ruka u kuci mnogo znaci.

Moj komsija mu placa put , a on je poveo i zenu sa sobom i dete. komsija mu kupio auto da mu se nadje i moze da ide po selu da radi da zaradjuje za sebe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh