Changfa

Nek nateraju sdf grupaciju da vrate cene za 10 hiljada eura hvala kinezima na tehnoloskom napretku da naprave traktor, kad se pogadjas kineza hvali a dajca gledaj

Neznam sta bi bilo kad bi bilo. Ašovom ne bi kopali sigurno. Verovatno bi se kupovalo šta bi se moralo. Samo kažem da su kinezi itekako ozbiljna konkurencija zapadnjacima.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Kolika su konkurencija bi se videlo, da imaju cenu samo 10% nižu od zapadnih.

Čuo sam a i viđao sam ljude koji su hteli da kupe Jonija pa se predomislili pa kupili Fenta,čuo sam da su ljudi hteli Kejsa pa kupili Holanda,menjali Valtru za Jonija i tako,to sam vidao,to sam čuo.
Viđao sam da se ljudima nije svideo rusvaj pa kupili yto i obrnuto itd itd ali kao sto sam vec napisao nisam nikad ni cuo ni video i garantujem da niko nije ni cuo ni video da čovek koji je rešio da kupi Jonija,Fanta,Maseja,Valtru ili nešto iz te klase na pola puta se predomislio i kupio bilo kog kineza ili rusa ili nesto slično.
Svako ko bude rekao da je hteo da kupi JD pa se predomislo i kupio kineza jer je u bilo kom smislu bolji od tog JD LAZE,kratko i jasno LAZE,nije ga kupio samo iz razloga cene tj manjka para za ta imena i nista vise,pa je onda naravno ispričao da on nije budala da daje nenormalne pare za Fenta kad je kinez isto to jel samo 3 puta jeftinije.
Tako da jos dugo dugo dugo vremena ni jedna lowcost marka nemoze da bude konkurencija ozbiljnim markama.

lvbfhpw.jpeg

A izgleda lovol medju kinezima bez konkurencije sto se tice prodaje...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Dok je Lovol bio Dongfeng nije baš bio na dobrom glasu, onda su ga renovirali, napravili nov brend i sad se dobro prodaje.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Dobio sam neproverenu informaciju, od prijatelja iz mog kraja, da su 3 kineska traktora, najnovije generacije u velikom problemu na samom pocetku eksploatacije. Mesto je Veliki Siljegovac pa neko moze da proveri.
Дакле, ако и има истине у гласини пре ће бити да је у шиљеговачком крају а не у самом Шиљеговцу. И могу бити само Lovol трактори, не верујем да има других кинеза. Распитаћу се, написаћу ако нешто сазнам.

Распитао сам се, исту информацију имају да има два Lovol трактора у Шиљеговца, а ни они нису чули да неко из суседног села има проблеме.

Jedno pitanje zar se ne sklapaju u Krusevac (kineski tr. novije generacije).

Колико знам а и видим, Lovol трактори од 25 до 85 КС се склапају у месту пред Краљева. Можда су зато овде и купују јер је релативно близу.

Mozda je u vasoj okolini kod nekog tajfuna

Овде тога нема. Ратарством се баве искључиво породична газдинства, они који су искључиво пољопривредници због исхране говеда, а остали обрађују својих пар хектара из навике, традиције, воле и сл. Најсличније томе што ти кажеш би могао да буде власник млекаре из другог суседног села који је изградио и постројење на биогас, па сада у свом селу узима доста у закуп да би имао сировине за то постројење.

Vidim tavol da ima prodano, ko je kod nas zastupnik?
Tavol 704 70ks a dimenzije kao yto 504 sto minizgleda zanimljivo recimo vocnjake i vinigrade za malcere vucene atomizere

Mislite da na zapadnim traktorima nema kavrova kad su novi. Pre par godina covek kupio nov stajer 110 profi, 200 i kusur sati nije imao a motor zaribao. Lik odlepio. Ovo nije rekla kazala, znam coveka. U sred oranja a starog se resio jer mu nije trebao. Svi oni se kvare. Ti kinezi su idealni za nas jer nismo bas dobri sa parama zadnjih par godina a buducnost ti niko ne garantuje. Moze i gore da bude.

Послато са 2407FPN8EG помоћу Тапатока

Tu ni gume nisu domaće

Ide dobro prodaja Changfa traktora, kad se pogleda na fejsu koliko su ih prodali. Kod nas u selu trenutno ima 2kom, još jedan treba da stigne. Vreme će pokazati kakvi su...

I ja se ozbiljno razmišljam da na leto uzmem jednog 90ks.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh