Changfa

Z.F.je u vlasnistvu kineza, tj. Lovola, a za sve ostale automatske menjace su isto kinezi vlasnici linde pumpe sto se ugradjuju u menjace, tako da koji got traktor da kupite sa zf menjacem njihov je...

Ma oni se sprdaju, njihovo trziste je ogromno i prave kako hoce. Svi, ali bukvalno svi elektricni automobili koriste kineske baterije. I sad mi ovde pricamo da li nesto kinesko valja ili ne! Garantujem da su ovi traktori sto dolaze kod nas nesto smesno u Kini sto se tice cene i opreme i da se oni najbolji i ne uvoze!

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Raso slazem se s tobom,ali takodje takav traktor sa vario ili ctv transmisijom, sigurno nebi kostao 30-40 K evra.Jeste lovol pravi neke modele sa ctv takodje i zoomlion.Negde sam procitao informaciju za lovol od 160ks sa ctv transmisijom da startuje sa cenom od 60+ K evra.Neznam dali se takav uopse i moze uvesti kod nas.Pa i belarus ima koliko sam video u ponudi ima traktor sa ctv transmisijom koja je naravno Kineska kao i cini mi se motor weichai.Upitno je koliko bi takvi traktori s dosta jacim cenama bili interesantni kupcu u Srbiji a i u Evropi.Plus sto Evropa lupa Kinezima dodatne carine i takav traktor sigurno da bi tesko bio konkurentan na njihovom trzistu sa zapadnim brendovima.

Mogu vam reci da cvt i drugi automativ uopste nisu losi, kvalitetniji su od drugih varijanti, imaju samo jednu malu manu, ne bi trebalo da se opterecuju na 100% snage menjaca u teskim radovima, ako se stisne 80% onda je savrsen menjac, cak se kod nekih modela i jako lako popravlja, traktor od 250ks smo komplet menjac rastavili, remontovali i sastavili da upali za manje od 4 dana po 8 sati

Ne sumnjam ni ja da ne umeju da naprave dobar traktor,vec sta ce biti kad budu postali dominantni na trzistu,a to ce biti pre ili kasnije.Jedino ako ispliva neka nova konkurencija od drzava koje su takodje sile u nastajanju tipa Indija.I jos jedna stvar,ovi Kineski traktori jos uvek u sebi nose mehaniku staru 40i kusur godina,iskopirali proverena resenja sa zapadnih brendova .Samim tim ako su iole solidnog kvaliteta sklopovi unutra to mora raditi kako treba.Zato su i cene dosta nize jer ima dosta manje tehnologije ubaceno unutra.Nisam ih bas toliko ispratio,dali imaju neke modele bar sa powersift menjacima na nasem trzistu i kolika im je cena?Cisto sumnjam da bi cenovno bas puno odudarali od zapadnih brendova da sad nose iste tehnologije i da imaju isti nivo opreme.No svakako je osvezenje imati ih na trzistu,sto veca konkurencija to bolje i po nas,jer su se neki brendovi a i trgovci toliko izbezobrazili da to nije normalno.Sigurno ce uticati i na trziste sa polovnom mehanizacijom gde takodje trgovci za svakojake isterane krseve traze nerealne cifre.Znam par ljudi koji su bili u potrazi zapolovnim zapadnim traktorom i na kraju se odlucili za nov Kinez za malo vise para od polovnog.
Dobio sam neproverenu informaciju, od prijatelja iz mog kraja, da su 3 kineska traktora, najnovije generacije u velikom problemu na samom pocetku eksploatacije. Mesto je Veliki Siljegovac pa neko moze da proveri. Licno ja imam fobiju od tih kineza. Mozda su i dobri, mozda i gresim, imao sam Fotona.

Dobio sam neproverenu informaciju, od prijatelja iz mog kraja, da su 3 kineska traktora, najnovije generacije u velikom problemu na samom pocetku eksploatacije. Mesto je Veliki Siljegovac pa neko moze da proveri. Licno ja imam fobiju od tih kineza. Mozda su i dobri, mozda i gresim, imao sam Fotona.
Da li bi podelili sa nama koja marka traktora je u pitanju?
Ima nas zainteresivanih za kineze pa nam je svaka informacija dobrodošla..

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Nazad
Vrh