Changfa

Lovol cini mi se da pravi sa CVT menjacima neke modele.. Generalno koliko para toliko muzike..

Z.F.je u vlasnistvu kineza, tj. Lovola, a za sve ostale automatske menjace su isto kinezi vlasnici linde pumpe sto se ugradjuju u menjace, tako da koji got traktor da kupite sa zf menjacem njihov je...

Ma oni se sprdaju, njihovo trziste je ogromno i prave kako hoce. Svi, ali bukvalno svi elektricni automobili koriste kineske baterije. I sad mi ovde pricamo da li nesto kinesko valja ili ne! Garantujem da su ovi traktori sto dolaze kod nas nesto smesno u Kini sto se tice cene i opreme i da se oni najbolji i ne uvoze!

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Raso slazem se s tobom,ali takodje takav traktor sa vario ili ctv transmisijom, sigurno nebi kostao 30-40 K evra.Jeste lovol pravi neke modele sa ctv takodje i zoomlion.Negde sam procitao informaciju za lovol od 160ks sa ctv transmisijom da startuje sa cenom od 60+ K evra.Neznam dali se takav uopse i moze uvesti kod nas.Pa i belarus ima koliko sam video u ponudi ima traktor sa ctv transmisijom koja je naravno Kineska kao i cini mi se motor weichai.Upitno je koliko bi takvi traktori s dosta jacim cenama bili interesantni kupcu u Srbiji a i u Evropi.Plus sto Evropa lupa Kinezima dodatne carine i takav traktor sigurno da bi tesko bio konkurentan na njihovom trzistu sa zapadnim brendovima.

Mogu vam reci da cvt i drugi automativ uopste nisu losi, kvalitetniji su od drugih varijanti, imaju samo jednu malu manu, ne bi trebalo da se opterecuju na 100% snage menjaca u teskim radovima, ako se stisne 80% onda je savrsen menjac, cak se kod nekih modela i jako lako popravlja, traktor od 250ks smo komplet menjac rastavili, remontovali i sastavili da upali za manje od 4 dana po 8 sati

Nazad
Vrh