Changfa

Moj teča uzeo clas 155 ks plug 4 glave lemken nosene tanjirače i svasta nešto a radi sa traktorom oko 100 sati godisnje. Ali neko trosi pare na kafane neko na putovanja ,a neko kao on na dečački san da vozi dobar traktor.

Moj teča uzeo clas 155 ks plug 4 glave lemken nosene tanjirače i svasta nešto a radi sa traktorom oko 100 sati godisnje. Ali neko trosi pare na kafane neko na putovanja ,a neko kao on na dečački san da vozi dobar traktor.
Al teca bio ceo zivot u Svajcarskoj pa je mogao da iskesira za njega.
Al cist rad od ratarstva samo tesko da bi neko normalan usao😅

Tvoj teca je pametan covek,on ne slusa lazi banaka i prodavca traktora da treba raditi 1000 sati godisnje jer se samo tako "isplati" pa kada dignu cenu onda treba raditi 1200 sati.Lepo je covek pare ulozio u sebe i svoje vreme koje ne moze da se vrati.

Svako razmislja drugacije, moze neko i sa 150kj uzeti johnya od 140.000e ima takvih primera u jednom selu kod Alibunara ali te pare nisu iz ratarstva vec od babe i dede iz inostranstva.

Jedno je potrositi zaradjene pare van poljoprivrede na luksuz,a drugi par rukavica ocekivati da se kupi nov traktor i ziveti od posla sa 200 sati rada.

Svako zna sta je najbolje za njega. Da su dobre godine zamenio bi Arma 854 za jednog Vestruma 100ks a Rusa 122 za Pumu 155. Radili bu svaki po 200-300 sati godisnje. Matematicki skroz neopravdano ali terao sam te masine a sad vozim rusa i turcina. Koliko para toliko muzike.
Poradi se i sa jednim i sa drugim, za coveka je mnogo lakse u izolovanoj kabini sa ogibljenjem nego u kostolomcima.

Nazad
Vrh