nebojsa100
Član
Ovde se bar deo ovog posta odnosi na moje pisanje pa moram da odgovorim.Ne mogu da ulazim u tematiku duboko jer svakako stoji to da donekle nisu provereni ovi kineski traktori, ali citam i ne mogu da verujem u takav pesimizam kod nekih pametnjakovica koji nema sta ne znaju.
Niko normalan ne moze uporediti Johna, Classa, Steyra ili New Holanda u istom rangu sa kineskim traktorima.
Ne bi ni bili 3 put jeftiniji. Ali poredjenje sa Belarusom ili Zts 160 kojeg sam terao 6-7 godina je sasvim dovoljno videti da je Changfa u mom slucaju od 160 klasa od traktora ( bar za sad ) ne mogu i necu da razmisljam za dalje jer kao sto svi znamo niko ih nema duze od 1-2 godine.
Citam od nekih koji donose zakljucke a da nisu ga ni startovali da ni snage nemaju onoliko koliko tvrde prodavci da imaju, ali znaju da su im ruzni blatobrani. Svasta! Je.e mi se za blatobrane.
Eto ja mogu reci da u odnosu na zts 160 ovaj Changfa 160 ( svakako da zbog adekvatnih brzina 4x4 ) je dosta jaci i da u dve operacije sto sam radio sa njim, transport psenice i tanjiranje sa kratkom tanjiracom 3 m sa 14 km/h je gospodin traktor za zts-a. O Belarusima ne zelim ni slova da trosim!
O, da, jos samo mi nije jasno kako da traktori su im nikakvi a da pri tom u nebesa se dizu svakakvim teorijama i pricama o neverovatnoj kineskoj ekonomiji, infrastrukturi ogromom galopirajucem napretku?
Jel se to cuje dan za danom iz usta naseg nadvisnjeg vladara ili stvarno ti kinezi su cudo u ekonomiji, ili samo traktore ne znaju napraviti?
Kao što sam rekao vec,daj boze da vreme pokaze da su odlični,svima bi bilo u interesu.
Drugo porediš zts starog 40 godina sa traktorom 2026 godista pa druze i sramota bi bilo da nije 5 puta bolji od njega i nije pitanje dal je udobniji,komforniji,savremeniji itd itd vec sta ce od tog canga biti za 10 godina a ne kad napuni 40 kao taj zts.
Sto se kabine tj blatobrana tice to je dato kao primer koliko se gleda da se uspara svaki dinar pa je pitanje gde su jos sparali da bi krajnja cena te masine bila ta koja jeste jer si ga ti i svi drugi kupio samo i isključivo zbog cene i ni zbog čega drugog apsolutno.
I ti druze možeš da se ljutiš i ne ljutiš do sutra ali kad pogledaš bas taj od 160ks kog sam imao priliku da malo zagledam od motora pa na dalje toj konstrukciski nije traktor od 160ks.
I da nemoj da ga poredis sa 1523.3 jos je rano,za jedno 5,6,7 godina kad u zdravlju i veselju naguras mu jedno 6,7,8 hiljada radnih sati onda lepo napišeš kakva je to mašina a sad kad je nov glupo bi bilo da nije dobar.