Changfa

Ne mogu da ulazim u tematiku duboko jer svakako stoji to da donekle nisu provereni ovi kineski traktori, ali citam i ne mogu da verujem u takav pesimizam kod nekih pametnjakovica koji nema sta ne znaju.
Niko normalan ne moze uporediti Johna, Classa, Steyra ili New Holanda u istom rangu sa kineskim traktorima.
Ne bi ni bili 3 put jeftiniji. Ali poredjenje sa Belarusom ili Zts 160 kojeg sam terao 6-7 godina je sasvim dovoljno videti da je Changfa u mom slucaju od 160 klasa od traktora ( bar za sad ) ne mogu i necu da razmisljam za dalje jer kao sto svi znamo niko ih nema duze od 1-2 godine.
Citam od nekih koji donose zakljucke a da nisu ga ni startovali da ni snage nemaju onoliko koliko tvrde prodavci da imaju, ali znaju da su im ruzni blatobrani. Svasta! Je.e mi se za blatobrane.
Eto ja mogu reci da u odnosu na zts 160 ovaj Changfa 160 ( svakako da zbog adekvatnih brzina 4x4 ) je dosta jaci i da u dve operacije sto sam radio sa njim, transport psenice i tanjiranje sa kratkom tanjiracom 3 m sa 14 km/h je gospodin traktor za zts-a. O Belarusima ne zelim ni slova da trosim!
O, da, jos samo mi nije jasno kako da traktori su im nikakvi a da pri tom u nebesa se dizu svakakvim teorijama i pricama o neverovatnoj kineskoj ekonomiji, infrastrukturi ogromom galopirajucem napretku?
Jel se to cuje dan za danom iz usta naseg nadvisnjeg vladara ili stvarno ti kinezi su cudo u ekonomiji, ili samo traktore ne znaju napraviti?
Ovde se bar deo ovog posta odnosi na moje pisanje pa moram da odgovorim.
Kao što sam rekao vec,daj boze da vreme pokaze da su odlični,svima bi bilo u interesu.
Drugo porediš zts starog 40 godina sa traktorom 2026 godista pa druze i sramota bi bilo da nije 5 puta bolji od njega i nije pitanje dal je udobniji,komforniji,savremeniji itd itd vec sta ce od tog canga biti za 10 godina a ne kad napuni 40 kao taj zts.
Sto se kabine tj blatobrana tice to je dato kao primer koliko se gleda da se uspara svaki dinar pa je pitanje gde su jos sparali da bi krajnja cena te masine bila ta koja jeste jer si ga ti i svi drugi kupio samo i isključivo zbog cene i ni zbog čega drugog apsolutno.
I ti druze možeš da se ljutiš i ne ljutiš do sutra ali kad pogledaš bas taj od 160ks kog sam imao priliku da malo zagledam od motora pa na dalje toj konstrukciski nije traktor od 160ks.
I da nemoj da ga poredis sa 1523.3 jos je rano,za jedno 5,6,7 godina kad u zdravlju i veselju naguras mu jedno 6,7,8 hiljada radnih sati onda lepo napišeš kakva je to mašina a sad kad je nov glupo bi bilo da nije dobar.

Znam za yta koji 20 godina rade savršeno, a znam za štajera kojem je posle 100 sati zveknuo reverzer.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Не треба ићи даље од задруге Сава Ковачевић имали су ИТО тракторе оне прве коцкице шта су им радили то је било страшно. На једног се усукало вретено од кардана јер су терали гребенарку коју је једва терао 160кс теактор, а на другог исто неки смешан квар. Купили штајере они од 300кс мало, мало остане у њиви, па лабудица, па сервисери, па чување у атару јер не могу да их натоварен на лабудицу. Значи тотални промашај од трактора, а вреде ко 10 бубрега А - групе.

@nebojsa
5000 sati ima 2019 godiste. Kod mene je odradio 500 sati pre toga 4500 sati u firmi.
Malo malo mu treba neko crevo, neka gumica itd. Poslednje tanjiracu da pomerimo curi ulje ispod leve poluge. To nista nije skupo ali dosadi stalno nesto njakati na njemu.
Gledam sta od 120-160ks a Rusa verovatno necu prodati, njegova cena na trzistu nije neka a radi radnju kao ispomoc traktor.

@nebojsa
5000 sati ima 2019 godiste. Kod mene je odradio 500 sati pre toga 4500 sati u firmi.
Malo malo mu treba neko crevo, neka gumica itd. Poslednje tanjiracu da pomerimo curi ulje ispod leve poluge. To nista nije skupo ali dosadi stalno nesto njakati na njemu.
Gledam sta od 120-160ks a Rusa verovatno necu prodati, njegova cena na trzistu nije neka a radi radnju kao ispomoc traktor.
Sta si napisao malopre 5,6,7 sati i menjaš ga za novog jer je ovaj odradio i zaradio drugog jel?
O tome se radi bojceticu mi nismo neko ko moze da menja mašinu na 5000 sati i ako je ona stvarno zaradila za drugu nego si prinuđen da odvijas,zavijas i krpis.

@nebojsa100
Ti ko da si iz neke druge dimenzije, stvarno ne razumes razliku i da nije za uporediti traktor od 39 k e bez pdva sa zapadnim traktorima istog ranga koji vrede preko 150 k e. Ocekujes 8 k r/c od od njega i to verovatno bez kvara😀 razmisljas li ti o cemu pises? Skoro sam siguran da ni jedan rus u selu od stotine koliko ih ima nije dogurao bez generalne toliko r/c a da ne pricamo o svakakvim popravkama svake sezone ili bar svake druge, bar kod onih koji mu naprave 400-500 r/c godisnje a i mnogo maje. Kapije se otvaraju ulaze majstoi pa se zatvaraju i prilikom izlaska prvo izlaze na ulici da vide jel ima nekog od komsije pre zelenog svetla.
Zts da te ispravim nije imao 40 god vec 27 godina i odradjena kompletna generalna sa novom radilicom kod mene, verovatno u skorije vreme bi trebalo i menjac cackati, prodat sa 1800 r/c
O snazi kineza pisao sam ti, kao sto sam i rekao nisi ga ni startovao ali znas da nema tih 160 konja jer si ekspert u konstrukciji pa te malo ebu blatobrani😀
Da ne ispadne da kao kod cigana svako hvali svog konja ali duboko ulazis u detalje koji nisu ti jos poznati a forsiras pricu.
Za informaciju sta konkretno imas od traktora u voznom parku? Koliko obradjujes zemlje i zar stvarno nikakvih kvarova nikad nemas? Ne vredi ici dalje sa pricom.
Mozes i na pp!

Јуче сам разговарао са возачем који ми је донео трактор. Пре испоруке мог имао је испоруку чанга од 120кс и то код човека који је купио чанга који је Радослав тестирао. До јуле је тај чанг направио 1000 сати без ебеног квара и то за 7-8 месеци екплоатације. Човек презадовољан са истим. Ако лаже тај превозник, који везе са чангом нема нити цеслом која их продаје, лажем и ја вас све овде.

@nebojsa100
Ti ko da si iz neke druge dimenzije, stvarno ne razumes razliku i da nije za uporediti traktor od 39 k e bez pdva sa zapadnim traktorima istog ranga koji vrede preko 150 k e. Ocekujes 8 k r/c od od njega i to verovatno bez kvara😀 razmisljas li ti o cemu pises? Skoro sam siguran da ni jedan rus u selu od stotine koliko ih ima nije dogurao bez generalne toliko r/c a da ne pricamo o svakakvim popravkama svake sezone ili bar svake druge, bar kod onih koji mu naprave 400-500 r/c godisnje a i mnogo maje. Kapije se otvaraju ulaze majstoi pa se zatvaraju i prilikom izlaska prvo izlaze na ulici da vide jel ima nekog od komsije pre zelenog svetla.
Zts da te ispravim nije imao 40 god vec 27 godina i odradjena kompletna generalna sa novom radilicom kod mene, verovatno u skorije vreme bi trebalo i menjac cackati, prodat sa 1800 r/c
O snazi kineza pisao sam ti, kao sto sam i rekao nisi ga ni startovao ali znas da nema tih 160 konja jer si ekspert u konstrukciji pa te malo ebu blatobrani😀
Da ne ispadne da kao kod cigana svako hvali svog konja ali duboko ulazis u detalje koji nisu ti jos poznati a forsiras pricu.
Za informaciju sta konkretno imas od traktora u voznom parku? Koliko obradjujes zemlje i zar stvarno nikakvih kvarova nikad nemas? Ne vredi ici dalje sa pricom.
Mozes i na pp!
Prvo nadji mi negde gde sam ja uporedio ozbiljan brend sa kinezom,osam puta sam napisao da to nije za upoređivanje ni u cemu.
Drugo nadji mi gde sam ja napisao 5,6,7 radnih sati bez kvara,ako izdrže i pola od toga bez ozbiljnih problema ja im skidam kapu tako da nemoj da mi stavljaš reči u usta.
Treće nigde nisam napisao da kinez nema napisanu snagu,čak sta vise siguran sam da ima i vise snage od onoga sto piše da ima tako da opet moraš da dobro čitaš šta sam i gde napisao.
U detalje oko tih novo pridoslih traktra ne ulazim ja vec vi vlasnici koji ste ih kupili tvrdnjama da su odlični,perfektni itd itd a i sam si rekao da o njima informacija nema skoro nigde nikakvih a ja sam samo izneo svoje mišljenje zagledajuci jedan od tih traktora i nista vise.
Imace zemlje imam samo u saksiji jer mi je celo dvoriste od 6 ari beronirano a od traktora imam dva džona i dva ili tri klasa,nisam siguran dal je klinac jednog polomio ili su svi jos celi.
Ali zato imam bar 500 komada na stalnom održavanju i pitaj boga koliko na povremenom i svaki božiji dan ulazim bar u 2,3,4 dvorišta uzduž i popreko cele srbije i jos dve,tri zemlje pored gde postoji bezbroj marki,modela masina i kad ti kazem da imam mnogo veći uzorak po kome mogu da sudim od tebe i da sam video mnogo vise od tebe i rasturenih rusa i dzonova i plavih i zelenih malih i velikih veruj mi na reč.
Našao si se jako prozvan mojom komentarom a nije bio upucen tebi,ni nikome direktno,samo sam izneo svoje mišljenje i stekao si pogrešan utisak da ja imam nesto protiv kineza,ja imam "strah" od potpuno nepoznatih stvari koje mogu mnogo da te koštaju.
I kao sto sam vec 5 puta napisao ja bi jako voleo da se bar neki ako ne svi pokazu dobro pa da se nas poljoprivrednik spasi dobrih masina iz 80 i 90.godina

160 ks a gume kao u traktora od 100ks
To je samo prednost kod ovih traktora, manja guma, manji grip, pre ce da proslajfuje, duze traje pogon.

Ako poredim sa mojim, turcin od 115 ima sire zadnje gume nego ovaj od 160, ili onaj od 220ks ima iste gume kao Puma od 140. Tako bi trebalo i da se koriste i sigurno ce duze trajati od turcina.

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Задња гума му је 520 што еј сасвим адекватна ширина за ту коњажу ,предње су могле бити 440, али нису...

Испаде да и мој максум има узане гуме, задња му је 460, предња 420, а по каталогу требао је да има 560 задњу, предњу 480 ако не грешим..па не видим да је ишта слабији од рецимо кумовог масеја који има точкине широке и којимсе мучи у орању јер широк точак гази бразду бесотребни..

Моја седмица је газила у орању било коју седмицу у селу са широким точковима, а имала је узане точкове..мана није могла да добро затвара бразду јер се познало где је прилазила...

Све има своје предности и мане

Onda je moja greska, gledao sam sta pise na saitu...

Onda je moja greska, gledao sam sta pise na saitu...

Биле су прве серије са 460 гумом назад, али су из цесле после жалби људи да је узана гума то наручили 520 задње да буду стандард ..уз доплату се могла узети и шира гума, ал нису имали на стању, а да чекам пар месеци на испоруку истих нисам хтео. И овако је сасвим задовољавајућа ширина истих за ту коњажу

Nazad
Vrh