Centralno i etazno grejanje.

Mene su ovi profesionalni grejači savetovali da stavim stirodur samo na deo iznad podruma, al nije to neko ogromno ulaganje pa sam stavio svuda.

Pozdrav svima,da se i ja malo ukljucim. Pre par meseci sam radio podno grejanje u kupatilu u hodniku na grejnu mrezu,sam,polupao podne plocice,i na novo hidroizolaciju,
lepak
stirodur 1cm
Lepak
Grejna mreza
lepak
Nivelir
Lepak+plocice

Stirodur sam hteo deblji ali se jednostavno nisam uklapao u visine,jedino sam mogao 1 cm. Pricao sam sa vise keramicara,skoro svi su mi rekli "sta ce ti stirodur,ido to direkt" na sta sam se samo nasmejao. Namerno sam hteo lepak tanko preko stirodura da kabal ne bi slucajno otopio stirodur,iako sam uzeo neki koji ima atest na 70 stepeni a grejna mreza daje 50. Lepak preko sam isao da uhvati kabal,da mi se ne mrda dok radim. A pod je kriv bio nedaj boze... Po zavrsetku posla,nisam nista ukljucivao cini mi se 2 nedelje.
UGodan je osecaj hodati po mlakim plocicama,ali potrosnja struje za 24h na 7m2 mi.ide od 2kwh,do 10kwh. Kuca nema izolaciju,kupatilo je na cosku kuce. Nadam se sa sam pomogao nekom

Keramika bez košuljice je sviranje kurcu, one majstorske priče pegla se to lepkom i slično :D Ja sam skinuo stari parket, brusili do ploče, onda naneli bitulit, preko toga stirodur, pa ploče za podno 52mm preko toga išla armirana košuljica 7cm.Preko je keramika ja je lično postavio bukvalno školski primer kako treba, a nikad do tad nisam lepio pločice :D Košuljica idealno ravna, samo razvlačiš lepak i lepiš :D E sad što sam dva nervna sloma doživeo na fuge od 1mm, a nikad nisam radio do tad.
Za keramiku preporucuju fuge 4mm bas zbog toga sto keramika kod nas je loseg kvaliteta.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Nazad
Vrh