Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam ubacio antifriz prve godine i posle par sezonea ga izbacio,morao sam da pretumbam sve ventile i slavine . Ubacuje se pomoću pumpe. Kod nas dosta ovih što su u inostranstvu imaju antifriz u sistemu.Koje bi resenje bilo za centralno grejanje, ako necu da ga palim zimi a napolju minus?Takodje ne bih ni ispustao vodu iz sistema.
Da li je neko probao da ubaci umesto vode antifriz, mada ne znam kako bi to bilo izvodljivo?
Ili da ostavim pumpu da vrti vodu? Ako moze, do kog minusa bih bio siguran da nece zalediti?
Delim mišljenje,kada sam imao šimanovce kotao nije dimio,stavio sam centrometal sa tim turbulatorima (pregradama-rupama) i na istom dimnjaku ima problema sa dimom ,nije strašno ali dimi.
Mnogi neznaju da se visina dimnjaka racuna od ulazne cevi od peci prema gore ,pa jos ti je cev poprecna dugacka metar , i to automatski smanjuje snagu dimnjaka, sto bi znacilo da moras dozidati jos 1 metar ili cak 1,5 meter,kod mene u selu su svi skoro dozidjivali ,pa i ja.Proveris sad upalis svecu i stavis kod dimnovodne cevi i ako plamen ide prema odzaku pod uglom od 45 stepeni dobro je ako je manji ugao vuce vise neg sto treba ,ako je veci znaci moras odzak u visinu.I to sto kaze ,,sit,, nesme biti u istoj visini sa krovom.Dimnjak je fi20 napravljen od okruglih elemenata, elementi su izolovani sa 5 cm staklene vune i spolja ozidano ciglom.
Elementi su 20 cm i visina dimnjaka je oko 8 m, s tim da je priključak dimovodne cevi iz kotla na oko 1 m.
Dimovodna cev iz kotla je fi 16 ili 18, ne znam baš tačno. Dimnjak je udaljen od vrha krova oko 3 m i vrh dimnjaka je okvirno na sličnoj visini kao i vrh krova. Zidao ga je građevinac koji je zidao i celu kotlarnicu. Voleo bih kada bi smo mogli da izmerimo promaju dimnjaka samo ne znam ko to radi.
Da ne preteram 25-30% manje ,za nepoverovati onaj je bio 60kw a ovaj 50 kw stim da sam tek kada sam počeo ložiti u novom shvatio da je mnogo bežalo kroz dimnjak.Jel ti manje trosi ogreva nego stari kotao simanovci?
Da ne preteram 25-30% manje ,za nepoverovati onaj je bio 60kw a ovaj 50 kw stim da sam tek kada sam počeo ložiti u novom shvatio da je mnogo bežalo kroz dimnjak.
Kod ovoga je dimovodna cev te temperature da možeš držati ruku na njoj.Kod staroga se znala i usijati.jedino ovaj više dimi. Ubačen je mešni ventil ranije nije bio.