radashin
Član
Šta je dizalica topline?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neki i kod nas govore toplinska pumpa, neki toplinska crpka, a meni više odgovara dizalica topline. Kad sam koristio termin toplinska pumpa, onda sam skraćeno znao reči samo pumpa pa onda nije siguran mislim li na cirkulacijsku ili toplinsku pumpu.Hrvatski naziv za toplotnu pumpu.
Neka stoji klapna za dimnjak duze vreme otvorena skroz, pa je postepeno zatvaraj. Potrebno je da se dimnjak i koto lepo zagreju da nema dima nekada.Pozdrav svima...Ove godine smo uveli parno grejanje - 7 radijatora, 2 susaca, povrsina 100m2, sobni kotao centrometal ekocet od 23kw, dimnjak fi120...Poceli smo pre par dana da lozimo, medjutim imamo problem da kotao jako dimi, na svaki moguci otvor koji ima..Pokusavali i ovako i onako i dimi kao lud...Jel moguce da zbog dimnjaka na fi120 toliko dimi? Kad se zalozi, on povuce bez problema na prvu i lepo gori, za 20 min vec je voda dovoljno topla da aktivira pumpu, ali jednostavno ne prestaje da dimi...Iz razgovora sa nekim ljudima, kazu da je problem manji otvor dimnjaka, da bi trebalo minimum fi150...Mada ovakva kombinacija sa ovim kotlom i fi120 dimnjakom funkcionise kod par ljudi, kod kojih sam i video ovakav kotao, i to radi bez problema...Elem, dimnjak je visine oko 9 metara, zidan od pune cigle, malterisan, omalterisan spolja celom duzinom do krova...Tu je lozena zadnjih 20 godina alfa70, i nikakav problem nismo imali...Neki predlog, savet? Hvala