Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja koristim ali pec na drvo i ugalj pretvarac, uzeo skoro za 100e, a 35 godina smo bez njega radili jer je u podrumu pec pa i kad nestane struja nece se nista desiti..Gde nabaviti agregat na koji moze da se priključi pec na pelet? Problem je kada nemam struje nemam ni grejanja. Moze neka preporuka za agregat, nasao sam da pec koristi 400 w za potpalu, inace u radu joj je potrebno 100 w struje. Pec je Toby 17 Simanovci
Pa ne baš,elektronika ne trpi kad se promeni sinusoida već je poenta da ona bude konstantna,a bez UPS toga nema.Obrad, to što ti oni kažu UPS ne znači ništa drugo nego bukvalno Uninterruptible Power Supply...
UPS !!!!!
A na srpskom bi se to prevelo kao neprekidno napajanje...
Taj uređaj sam sretao kao administrator mreže, za kompjuter koji služi kao server, i taj uređaj u sebi sadrži jedan akumulator transformator i štampanu ploču kao mozak konstrukcije....
Kad nestane struje, taj uređaj počinje da pišti povremeno i krene da isporučuje el. energiju iz sopstvenog akumulatora i kompjuter bi potrošio tu struju za 15-20 minuta jer je uređaj i akumulator u njemu izuzetno mali....
To je dovoljni vremena da se mreža bezbedno "spusti" i ugasi server, ili da ceo sistem prikačiš na neki drugi izvor el. energije.....
I šta su sad ti iz Termomonta izmislili ?
Ladnu vodu !!!
Zar Akumulator od recimo, sa mog sopstvenog traktora, od 143Ah, sa pretvaračem potrebne snage za tvoje grejanje, bi davalo nekoliko sati el. energije !!!!!!
I ta moja kombinacija (ili konstrukcija) bi se opet mirne duše mogla nazvati uninterruptible power supply !!!!!
Prethodna poruka se odnosi na ovo, samo je preskocio...To sam i ja na prvu pomislio, akumulator obično ima preko zime sa traktora ili kombajna i pretvarač neki od 500-600w
Uzmeš neki UPS sa odgovarajućom trakcionom baterijom.Modela ima raznih pa odaberi spram cene.Bitno ti je da ima čist sinousoidni izlaz.E ljudi dajte mi konkretno neki predlog uzmi ovo ili ono, ovo vec postaje spansko selo za mene. Struje ne nestaje cesto, ali zimi zbog loseg vremena moze da dodje do nestanka struje od par sati, e zato mi treba. Ili da kupujem jednu kraljicu za unutra kao alternativu i nabavim drva za ne daj boze.
Ja sam onaj moj pretvarac koristio sa akumulatorom od kombajna od 150Ah, i on je od 500 w snage. Ukljucim ga u struju kad pocne sezona, odmah stavim i akumulator dole i kada nestane struje sam je prebacivao i pokretao pumpu, a akumulator je dopunjavao takodje sam po potrebi. Uopste mi nije jasno sto ne moze ovaj