Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Maticu jel moze jos neka slika gorionika,cena,kontakt majstora...Probao sam na izvršene čaure od semenske i ne može samo, mora da se meša sa nečim.Bez gorionika može ali moraš da stvoriš dobar žar i tek onda da sipaš čaure jer u suprotnom zagasi vatru.
Lajk za zadnju rečenicu. Mi trenutno živimo na spratu kuće (prizemlje nije sredjeno). Tu imamo 100 kvadrata. Do sada sam u grejanje uložio 10.000 evra, ali zato imam 5 min posla na svakih 5-7 dana i grejanje me za celu sezonu košta oko 200 evra i to bez fasade. Sada smo stavili i fasadu pa ćemo videti koliko će biti ove sezone...Nije povezan termostat pa je ta potrošnja, biće manja kada se poveže i podesi kako treba.Treba da bude matematike jer smo za grejnu sezonu trošili u proseku između 8 i 10 tona Banović kocke plus sve ostalo što može da gori a nije voda uz obavezne čokanje, letvice i slično zbog potpale.Ovde ti ništa od toga nije potrebno, napuniš spremnik, pritisneš dugme i ćao.Za ceo dan bude 2 kofe pepela dok kod kocke koliko ubaciš toliko izbaciš šljake napolje svakoga dana uz obavezno čišćenje peći.
Nije poenta da se uštedi nego da ne budeš rob i non stop vučeš ogrev.Ko hoće da se ogreje mora i da potroši, to je činjenica.
Jedno se ne bi slozio sa tobom, po pitanju sljake.Nije povezan termostat pa je ta potrošnja, biće manja kada se poveže i podesi kako treba.Treba da bude matematike jer smo za grejnu sezonu trošili u proseku između 8 i 10 tona Banović kocke plus sve ostalo što može da gori a nije voda uz obavezne čokanje, letvice i slično zbog potpale.Ovde ti ništa od toga nije potrebno, napuniš spremnik, pritisneš dugme i ćao.Za ceo dan bude 2 kofe pepela dok kod kocke koliko ubaciš toliko izbaciš šljake napolje svakoga dana uz obavezno čišćenje peći.
Nije poenta da se uštedi nego da ne budeš rob i non stop vučeš ogrev.Ko hoće da se ogreje mora i da potroši, to je činjenica.
Dukej pa ti skoro ko na gas da se greješ.Ja sam uzeo za ovu sezonu 25 m drva imam i 10 od prošle g,i kako mi se čini po ovoj ceni i pilanja,unošenja ...itd da ću preći dogodine na gas definitvno.Gas koristim u principu dok ne završim oranje i dok se t ne spuste oko nule.Za novembar sam potrošio 27000 din,grejemo dve kuće i letnju kuhinju ,svi vole komotno ništa preterano.U tu cenu je i ispečeno oko 25 kazana rakije i po potrošnji to je oko11000 din.tako da je za kuću otpalo 16000dinNe verujem da bi sa tri metra drva mogao tako komotno da se grejemo.Tačno! Ja potrošim na ovu temperaturu 6 - 7 bala. Kad bude još hladnije onda 8, a desi se i 9 bala dnevno. Bala me košta 75 din pa bolje ne računati koliko košta grejanje...
Mene bala košta oko 35dinTačno! Ja potrošim na ovu temperaturu 6 - 7 bala. Kad bude još hladnije onda 8, a desi se i 9 bala dnevno. Bala me košta 75 din pa bolje ne računati koliko košta grejanje...