Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ovo su cene u Obrenovcu urea Ruska 56din;an rus 46;san 38din mi kao da zivimo na marsu kad se uporede cene sa ostalim mestimaLjudi koliko se krece kod vas KAN i SAN po dzaku? Mislim na cenu dzaka od 50kg.
Moja greska,pogresno sam protumacio,nisam racunao da si pisao za cist azot.Nisam. 80kg/ha azota je oko 250kg/ha an/san (33-34 posto azota). 250 * 0.57 je 142kg/kj. To aproksimiram na 150kg, zbog lakseg racuna.
san 1800, kan ne znam tj. nisam pitao, jer nemam zemljista kiselkastog ph.
umesto npr 100kg kana upotrebi 50kg urea pa ces dobiti pribliznu kolicinu azota, a jecam hoce da polegne od viska azota bez obzira sa kojim djubrivom isao prihranu, ako ne verujes razbaci 500kg/ha kana pa ces da vidis da li ce jecam da polegne.Ja bih KAN bacao u Jecam. Zato me i zanima cena, on se u jecmu na mojim njivama najbolje pokazao jer ovde jecam od UREA hoce da polegne.
umesto npr 100kg kana upotrebi 50kg urea pa ces dobiti pribliznu kolicinu azota, a jecam hoce da polegne od viska azota bez obzira sa kojim djubrivom isao prihranu, ako ne verujes razbaci 500kg/ha kana pa ces da vidis da li ce jecam da polegne.
kan se upotrebljava jedino kad su njive kisele
Nema da brines, u vecini slucajeva takva zemlja ima nizi pH, tako da tuci sa kanom. I sam sam mislio svoj jecam u dve ture sa KAN-om. Mozda i probam jednu njivu sa kombinacijom Urea- Kan, da me zelja mine za eksperimentima. (imam i jecam, ma koliko cudno zvucalo)To je ono sto me sad muci,nisam radio analizu a zemlja je ilovacasta pretpostavljam kisela. Opet kazem neznam tacno jer analiza nije radjena zato bih za svaki slucaj bacao KAN pa posle zetve da radim analizu da znam za sledeci put...
Ako ne sluzi za veci prinos onda koja je svrha koriscenja. Aj ti probaj podeliti jednu parcelu i nadjubri sa 150 kg/kj bilo cega od azota da ne kazem ureje a u drugoj polovini koristi triplu dozu ako zelis Nitragina pa nam javljas u jesen.