Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zanima me kakva su ovogodisnja iskustva i ucinci recimo na kukuruz, da li ste generalno zadovoljniji prinosom kukuruza sa zaoranom 3 15,16tnaestice,8 24 16 ili map sta se pokazalo korisnijim
@Rajko
Luda godina kao i prinosi. Zakljucio sam da na zemlji koja je redovno dobijala stajnjak sam imao najbolji prinos. Zato ove jeseni vozam djubretaru i kupujem stajnjak.
Urea kutina no 1, za npk formulacije nisam nista bitno zakljucio.
Identično zapažanje! Stajnjak je zakon. Veštačko đubrivo je samo mu ime kaže pokušaj da se nadomesti nedostatak prave stvari, kao kad imaš veštačko cveće u sobi umesto pravog.
Sutra ako Bog da teram kiperku na gomilu, a onda jednog dana i đubretaru. Nakupovao sam se jeftinog stajnjaka, dobio nešto čak i zabadava + moj domaći biće šta da se radi i tokom zime. Ja čak imam računa da platim da mi se uzore njiva na koju rasturam stajnjak i to u isto vreme dok ja rasturam. Cilj igre je da zaore sve te iste noći da ne bi bilo gubitaka usled isparavanja azota i razlaganja organske materije na površini.
komšo ima li kcl-a u staparu i kolko para?Nemacki KCL - kod nas ga ima u vecini prodavnica. Moguce da ga kod nas ima zbog repe, dosta se seje u mom selu.
Dobili ponudu za ureu 430e/t. Jel ima negde jeftinije?
A koja je razlika u kvalitetu UREJE?! Ja duze vreme vec bacam Rumunsku i Rusku i prezadovoljan sam kvalitetom i rezultatima iste...Kutina pakuje ciju sirovinu,pretpostavljam da nije Ruska cim je skuplja?!Cija urea, ako je kutina onda OK, ruska je malo jeftinija...