Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

zeni i zemlji nikad dosta to je oduvek izreka

e sad je dosla stavka da te obe lako dovedu do praznih dzepova
Mnogo nisi upravu. Ja znam mnoge njiva na kojima je kontraproduktivno đubrenje nekim elemetima, ljudi troše pare na đubrivo i prave sami sebi štetu.
Bez analize je diskusija besmislena.

Mnogo nisi upravu. Ja znam mnoge njiva na kojima je kontraproduktivno đubrenje nekim elemetima, ljudi troše pare na đubrivo i prave sami sebi štetu.
Bez analize je diskusija besmislena.
a ti procitaj ponovo sta sam napisao

uljana,kukuruz,psenica,suncokret sve trosi tj treba gotovo druge elemente...da se bas ima viska nisam siguran

mozda kod vas u kacu tamo idila svi na more idu,ima se i za analize vestak ovo ono

Imao sam danas vrlo zanimljivu ponudu 3x16 ruska(nezna koja) 470e, avansno placanje isporuka u septembru. Firma od imovine ima samo kancelariju u zakupu! Ako nekog interesuje prosledicu mu broj.

Kod ozbilje firme cena
3x15 phosagro 550e
20-20-0 417e
I verovatno ide prodaja na sleper. A u septembru nigde nikog, isparice u vidu magle 🤣🤣🙂🙂

a ti procitaj ponovo sta sam napisao

uljana,kukuruz,psenica,suncokret sve trosi tj treba gotovo druge elemente...da se bas ima viska nisam siguran

mozda kod vas u kacu tamo idila svi na more idu,ima se i za analize vestak ovo ono
Pričaš bez argumenata.
Sa takvima nemam o čemu da diskutujem. Prvo uradi analizu i onda možemo da pričamo.

Sticajem okolnosti radio sam analizu na nekim parcelama ove godine i iznenađujuće ima viška P i K na svim .Zadnjih desetak godina đubreno svake godine redovno obilno i napamet,na jesen spremna sredstva da se uradi 40 sumnjivih parcela,nema više đubrenja napamet!

Ja koliko pratim kod kolega koji rade analize bukvalno 90% svi imaju viska kalijum i fosfor i da se baca samo azot

Ono sto je takodje primetno od kada su po tome smanjili bacanje tako i prinos pao

Pricam za 4-5 godina unazad

Nazad
Vrh