Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Evo jos jedne nevolje
Sta ciniti?

kod nas se jasno vidi po kukuruzima da ko nije bacao dobro prosao
o psenici da nepricam

ovi sto imaju dobar rod uljane opet popusili sa psenicom i kuruzima tako da nema vestaka do daljnjeg

Evo jos jedne nevolje
Sta ciniti?

Да се учланимо у Африканце па да нам Путин да џабе јал' пшеницу јал' ђубриво (боље прво, немамо друге трошкове производње).

Ja cu ove godine preskociti sa mesanim djubrivima. 10 godina se bacalo za svaku kulturu 150 kg mesanog po k.j (najcesce 10:26:26) tako da zaliha bi trebalo da ima.

Mi prelazimo na setvu soje, koju sejemo bez kile vestackog djubriva, pa sta bog da, kod nas moze u monokolturi da se seje i po 15 godina soja na soju, dokazano u praksi, a sa ovim cenama neka seju oni i psenicu i kukuruz i suncokret, jos samo da zapatim seme soje, i svake godine imam svoje seme, a od uloga samo hemiju

Tako sam ja rešio prošle godine isto da većinu posejem soju bez trunke djubriva. Epilog, prosek 300 kila po jutru po najvećoj ceni od 80 din, izadje bruto 24.000 dinara po jutru. Nema ni za arendu, a gde je sve ostalo...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Tako sam ja rešio prošle godine isto da većinu posejem soju bez trunke djubriva. Epilog, prosek 300 kila po jutru po najvećoj ceni od 80 din, izadje bruto 24.000 dinara po jutru. Nema ni za arendu, a gde je sve ostalo...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Moja tužna priča original::samo bes::::samo bes::
Još sam i seme morao kupiti po povoljnoj ceni pa sam ove godine dodatno smanjio ,ali s obzrom na cenu sve se svodi na isto
:sjasi:

Prošle godine pšenica bez trunke đubriva dala 2,3t/kj. Puta 40 din prodato početkom februara = 90 crvenih. Pa vi računajte koliko hoćete.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Psenicu sam tretirao 3 puta.prihrana 2 puta.
Drugar jedan tretman malo ugreje i 700 kg manje od mene alizarada Veca odnosno manji gubitak ima od mene ...nikad nije bila ovakva rscunica

Nazad
Vrh