Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Зоб додатно гуши остале корове који би угушили детелину и можеш да је косиш косачицом. Некада се прва детелина увек ручно косила јер су косачице знале добро да је нагрде чупањем.

Ja dok sam imao krave obavezno sam išao sa zobi prilikom prolećne setve...nema korova,a bala ko u priči...sad kad je gajim zbog prodaje ne vredi, to ne verujem da bi ko kupio a da nije bud zašto...a bude lucerka posta štogod

Ja sam prose godine mladu radio bentazonom i imazomaksom kad je bila 10-ak cm. Malo je prljnulo i posle nastavila bez problema.

Ovo bi pre trebalo da se prebaci u temu lucerka. Probao sam prosle godine da bacim ciklonom ovas pa zadrljam pa onda setva. Zadovoljan sam kako je bilo prilicno su mi je znacila ta masa koje je bilo vise od uobicajnog prvog otkosa mlade lucerke. Jedino sto je posle bio samo jos jedan solidan otkos jbg susa u nezgodnom periodu. Planiram i ovog proleca da odradim isto na dve parcele.

nismo nikada tako sejali, ali bih probao ovog proleca posto trebamo da je sejemo. koliko kg ovsa sejete, da li je dosta 25kg po jutru kao sto kaze clan marko?

Ima li kraja . Berzanska cijena uree pala na 337 usd tona

uCGFWSm.jpg

Te cene ce mozda vaziti za jesen, sad je skoro gotovo. Ozbiljniji proizvodjaci su uglavnom nabavili ureju za prolecnu prihranu i kukuruz.

ala smo sad pametni jujuju :haha: :haha: :haha:
prolece nece jos 20 dana,cisto ako je neko zaboravio

evo dva podatka
Кукуруз у децембру '23. затворен је на 5,97 долара по бушелу. Упоређујући то са тренутном НОЛА уреом, тај однос је 56.
Користећи тренутне цене НОЛА #urea и пшенице из јула '23, тренутни однос износи 37 бушела/тони урее.

lako izracunati

citam komentare da se mnogima ovo ne svidja jer je ovo previse dobro,u poslednjih 20 godina u prva tri ondosa razmene

Ma samo nek oni gledaju i uporedjuju samo cenu UREE sa cenom kukuruza, sve ostalo otislo u nebo, NPK drzi cenu, nabavljao sam neku hemiju to je minimum 20% otislo gore, nesto i do 40%, seme oko 10-15% gore, gorivo u najbolju ruku isto, mozda malo skuplje nego lane, rezervni delovi poskupeli pa samim tim i odrzavanje masina, usluge poskupele i do 50%, najvise mislim na kombajniranje... O cemu mi onda pricamo, sta je tu previse dobro ?

NOLA je glavna tacka za ulaz vest. djubriva u severnu ameriku

gde nije dobro ako ti je odnos 1kg/1kg zita/ureja ili 1,7kg/1kg kukuruz/ureje

Nazad
Vrh