Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

I ja bi najvise voleo da mi nacuri 7-8000kg a cena da je barem 30din

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

I meni to racunanje nije jasno,to kupis kola za 5000e, krenem za ns u oba pravca imam 160km,znaci treba mi oko 8l nafte. Kako onda da racunam? Jel mi treba oko 1500din za naftu ili treba da racunam i potrosnju guma pa amortizaciju kola pa onda bolje prodati kola pa ici taksijem

Ајде кола је лако угради се таксиметар, а како се рачуна кирија на сопствену кућу или стан ко има?
Не видим разлог куповине земље ако ће се и на сопствене њиве рачунати аренда.

I meni to racunanje nije jasno,to kupis kola za 5000e, krenem za ns u oba pravca imam 160km,znaci treba mi oko 8l nafte. Kako onda da racunam? Jel mi treba oko 1500din za naftu ili treba da racunam i potrosnju guma pa amortizaciju kola pa onda bolje prodati kola pa ici taksijem

Pa jeli auto ide samo na naftu? Ne trosi ulje, antifriz, gume, delovi za popravke, registracija i tehnicki, putarine. To je samo prividno tebe kostalo samo 1500 dinara. U svakom transportu kod kamiona ide trosak mnogo veci od samog goriva....

Ајде кола је лако угради се таксиметар, а како се рачуна кирија на сопствену кућу или стан ко има?
Не видим разлог куповине земље ако ће се и на сопствене њиве рачунати аренда.
Pa moras racunati arendu u ukupan trosak, ako ne zaradis na kraju godine vise nego sto vredi arenda od npr 250e DAJ zemlju u zakup onda nemoj je raditi, jer ti se ne isplati da se lomis po njivama. Idi radi nesto drugo bice ti bolje. ( ovo pricam o visegodisnjem proseku, ne gledamo bukvalno jednu proizvodnu godinu).

Ima neke stvari sto racunas a neke bolje ne,ako bi racunao ko vi onda bolje da se ubijem sad neko jos da racunam koliko cu dati na lekove kad ostarim

Pa moras racunati arendu u ukupan trosak, ako ne zaradis na kraju godine vise nego sto vredi arenda od npr 250e DAJ zemlju u zakup onda nemoj je raditi, jer ti se ne isplati da se lomis po njivama. Idi radi nesto drugo bice ti bolje. ( ovo pricam o visegodisnjem proseku, ne gledamo bukvalno jednu proizvodnu godinu).
А који онда мој купујем земљу ако ћу и на њу да рачунам аренду? Ваљда зато и купујем да не би морао аренду плаћати. На своју земљу само порез, одводњавање и прирезе могу да рачунам.

А који онда мој купујем земљу ако ћу и на њу да рачунам аренду? Ваљда зато и купујем да не би морао аренду плаћати. На своју земљу само порез, одводњавање и прирезе могу да рачунам.
Pa jeste tvoja, i kupujes da ti pored arende od 250 e po kj ostane jos toliko zato sto je radis.
Jednostavno ta zemlja vredi te pare za godinu dana kao sto je ulog seme i sve ostalo...

računati usluge kod sebe na njivi po cijena koje se kreće kada radiš drugima usluge baš i nije mjerodavno iz razloga što na tim uslugama i zaradiš. računaj vrijednost usluge koje radiš na svojoj njivi kao 30 do 50% od ukupne cijene koštanja usluga ovisno koliko skupe strojeve imaš to bi bila neka realnija slika.

Па где смо онда сви ми са тиме? Ако плаћамо све дажбине порезе, прирезе, одводњавање и још аренду на своју земљу онда се своја земља не исплати јер што радим у аренду ту не плаћам ништа сем аренде.
Свако има своју рачуницу јбт га.

Aha,znaci ako odem da orem svoju njivu sa imt 533 je jedna cena a ako odem sa belorusom da racunam drugu cenu

Pored svih poskupljenja, jeste li videli vi koliko je poskupela muška konfekcija i donji veš?
Koliko samo bude poderanih gaća od drndanja na traktoru...

Da l jedne rashodovane gaće računati po jutru ili po hektaru?
Zavisi jel su gace poderane samo sa jedne strane ili sa dve

Сви сте ви имућни паметни породични лепи добри ајд да ми неко објасни дали је велика нужда трошак или олакшање А земљу купују они који имају паре а продају они којима требају паре најпростије господо Сељаци уби вас овај зимски нерад стварно се примети

Nazad
Vrh