Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Pa da,nekome je smetao,taj agro tv nikad cuo pre,da nije interneta,ne bi ni znali za njegove emisije.

Auu sta naprica profesor.Ne valja ako bacis ne valja ako ne bacis ...na kraju po njemu 45 kg po jutru.Aj nek mi pokaže kako baca 45 kg po jutru to izgleda samo može on i nas drug Milinski koji prska sa 34.42134 litara po jutru....
Majko moja...od svega jedino pametno što je rekao da se baci pred kišu to i moja pokojna baba govorila da se istopi...

Auu sta naprica profesor.Ne valja ako bacis ne valja ako ne bacis ...na kraju po njemu 45 kg po jutru.Aj nek mi pokaže kako baca 45 kg po jutru to izgleda samo može on i nas drug Milinski koji prska sa 34.42134 litara po jutru....
Majko moja...od svega jedino pametno što je rekao da se baci pred kišu to i moja pokojna baba govorila da se istopi...
Profesor je pedofil koji je napadao studentkinje i zakazivao ispite kod njega u stanu,meni je predavao i ispitivao me na ispitu,svu je pamet sveta popio,sve mu se svodi,na "moze da bude,al ne mora da znaci".

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Profesor je pedofil koji je napadao studentkinje i zakazivao ispite kod njega u stanu,meni je predavao i ispitivao me na ispitu,svu je pamet sveta popio,sve mu se svodi,na "moze da bude,al ne mora da znaci".

Pa nije on jedini,bio je jedan koji je i oženio studentkinju.........sad se farba,dobar stručnjak u stočarstvu.

Pošto ovaj profa nije objasnio najbolje a ovde ima falaa Bogu školovanih ljudi neka neko napise po pitanju ureje koliko i na kojim temp ima gubitaka itd.
Ali ako počnete da pišete nemoj odma neke "termite" da upotreljavate koje ne razume svako već budite precizni i jasni.
Ajde školovani ajde Dragan 18 ajde north ajde kiraj
Hvala unapred

Jesi li i ti polagao u stanu?

Ja cu za pocetak za ureu po povrsini ,da su veci gubici sa vecom tempetaturom i zanimljivo sa vecom vlagom . Npr veca vlaznost vazduha i malo i nedovoljno padavina pospjesuju hlapljenje . Znaci nije dovoljno malo kisice da rastopi sto kazu . I dalje isparava . Ljeti proljece je potrebno 5 do 10 litara kise manje ne vrijedi . To je zasad. Neko ce drugi napisati jos podataka . Isto tako nasao sam negdje da su gubici oko 40 posto ako kisa nepadne desetak dana . Isto za neke maj,jun situacije .

Ph zemljista,vlaznost,temperatura i vetar bi bili glavni faktori kod volatilizacije,ne jedini.
Cim se granula ureje rastopi,temperatura u plusu ,polako pocinju gubitci,koliki su to niko ne zna tacno,mozda i postoje neke formule za to ,koje ukljucuju bar gore spomenute glavne faktore ,ne bih znao....
A padavine,minimum 7 litara,tj bar neki kao prosek,sto opet zavisi od tipa zemljista,mozda bi bilo dovoljno i 5 litara na laksim,peskovitim zemljistima,valjda...

Pošto ovaj profa nije objasnio najbolje a ovde ima falaa Bogu školovanih ljudi neka neko napise po pitanju ureje koliko i na kojim temp ima gubitaka itd.
Ali ako počnete da pišete nemoj odma neke "termite" da upotreljavate koje ne razume svako već budite precizni i jasni.
Ajde školovani ajde Dragan 18 ajde north ajde kiraj
Hvala unapred
Мислим да је писао Драган пролетос о томе, али се не сећам да ли у овој теми или у теми Пшеница 2020/2021.

Eto i Arkadije je napisao u smislu kao što kaže prof. Marinković, može da bude, al ne mora da znači. Tačne gubitke vam ne moze niko izračunati, ide se na to da budu što manji.

Nazad
Vrh