Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Nema sanse urea da padne. Moze samo da ide gore. Nova trzista se pojacavaju, novi kupci potrazuju. Ad Blue je sve zastupljeniji. Ekologija je u modi a poljoprivrednici su svakako vec decenijama oznaceni kao trovaci i mucitelji zivotinja.

Zato sto Bugarska ne kupuje gasa samo od Rusije. Nego i od drugih zemalja gde je gas jeftinije. I plus sama ta fabrika Neochim je dosta bliska sa drzave i sama drzava subvencionira fabriku.

I to je donelo da u Ponedeljak cena bude 670eura ton. A juce 650eura. To je cena zvanicna. A ukoliko se kupuje velike kolicine na pr. voz imas na tu cenu plus rabatnu politiku od 10%.

Moram nešto da primetim. "Rusija zabranila izvoz amonijum nitrata". Kuku Lele gotovo je, sad će i kod nas da skoči cena 150%. Ljudi budite malo pozitivni, neće propasti naš uvoznik,ne brinite se vi,ali zato nemojte odma da potrčite i kupujete to što vam je neko rekao da je neko ograničio negde, to diže tražnju a samim tim i cenu

Danas dobio ponudu.
Urea - 120din
AN - 100din
KAN - 89din
16:16:16 - 89din
8:15:15 - 82din
Ovo su cene za kes. Na ugovor do vrsaja psenice, cena je 3din vise.
Otkupno mesto Veliko Polje

Послато са 21061119DG помоћу Тапатока

Свака част Недељко турили су те и у лист политику тако да си у овом моменту најпознатији представник сељака у Србији свака част види се да се радом и упорнашћу може далеко да догура срећно

Свака част Недељко турили су те и у лист политику тако да си у овом моменту најпознатији представник сељака у Србији свака част види се да се радом и упорнашћу може далеко да догура срећно
Nažalost taj posao neće niko da uradi sem nas, nije politička priča ali već osećam da vetrovi počinju da duvaju iz tog pravca. Ja se svakako posle ovoga vraćam u njivu kao i svako od vas. U ovome nisam samo ja, ima nas najmanje 20 koji ovo sve nosimo. Mi smo shvatili da neće niko da zna kako je nama ako to sami ne kažemo, a to smo shvatili kada smo videli kako funkcioniše asocijacija i koje su to lopine, otuda ta želja kod nas i sada sve što rade protiv nas još više besni ljude,gase vatru benzinom. Za sl četvrtak je zakazan novi protest sa blokadom i verujte da nam se javilo još više ljudi i javljaju se i oni koji nisu verovali u nas i izvinjavaju se. Samo mi nije jasno kako se još veći br vas koji radite poljoprivredu nije osvestio. Kukate kako vam male subvencije, skupo gorivo, skupo đubrivo,kako ste zaduženi kreditima. Mi ovo ne radimo protiv ministarstva već protiv ljudi koji nas predstavljaju, onaj iz asocijacije kaže da je predstavnik svih poljoprivrednika Srbije, ograđujemo se od toga i takvih. Nama nije cilj da promenimo ministarstvo a da problemi ostanu isti. Pokušavamo da popravimo stvari na bolje u datim okolnostima, sve političke zasluge neka pokupe političari,ja ne živim od politike. Meni treba majska kiša, imam posejano 50hek pšenice...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh