Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Ja sam 2018 popio kaznu za organizaciju blokade , kaznu od 63k dinara..iskreno popiću je i ove godine. Molim kolegu da mi javi datum sledećeg protesta da bih okupio ljude i izađemo na ulice. Može inbox

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
Podrzavam Marka i takodje ako neko zna za neke planove u mom kraju neka javi, moze inbox ako nece ovde. Iskreno nemam vremena da organizujem nesto ali za izlazak mogu sigurno da odvojim vremena i da dodjem da podrzim kolege. Ajde da izadjemo svi pa neka nas kazne sve do jednoga da vidim onda ko ce ih glasati kad se to sve procuje po celoj Srbiji kako se ophode prema narodu. I to prema ovom delu naroda sto ih 'lebom 'rani!!!

Ne razumem sta je problem mirnih protesta, prijavis protest i izadjes, zna se dovoljno unapred da se organizuje saobracaj i da se preusmeri ako treba sta tu ima koga kaznjavati. To je bre jedan dan, ili 5 dana ili 10 dana pa nece da crkne selo/grad kad se blokira put na jedan dan. Kad oni zatvore to je u redu a kad narod zatvori onda kazne, ko ce meni da plati sto kruzim po okolini Smedereva da se ukljucujem na autoput neka ukljucenja ne rade pola godine i to je onda ok, meni je to kao da je drzava izasla na protest i blokirala mi put i eto je stoji vec mesecima, hoce li neko da plati kaznu za to? Kao radi se, jebeni nadvoznjak se popravlja pola godine i tek je pola gotovo, ljudi bre po svetu sruse most i naprave ga opet za 10 dana ovi samo prepravljaju i mazu oci narodu.. Ko ide ka Bg cesto odozdo znate sigurno koliko je radjen nadvoznjak kod Umcara, vise od godinu dana se provlakalo tamo kroz jednu traku a lepo su ga zamazali okolo i promenili gore ono gvozdje i presli novim asfaltom.. Ja bi ga sa lopatom i kolicima zavrsio 10 puta brze..

о вештаку
Rusija je uvela zabranu izvoza amonijum-nitrata, odnosno veštačkog đubriva, na dva meseca, sve do 2. aprila, saopštila je ruska novinska agencija Tass.

“Dvomesečna zabrana izvoza amonijum-nitrata stupa na snagu 2. februara”, saopštila je pres služba Vlade.
“Ovo je privremena mera. Preostale količine mogu biti izvežene nakon 2. aprila

Toliko o tome...pašće cena ...
To kao onaj čovek što je prodavao jaja na pijaci i pita ga zena jel moze niže jaja,Kaze moze kad čučnem.
E tako će i nama kad čučne neko druga a tako će ga zaboleti jaja da čučne.
Meni još mnogo robe treba ne znam gde ću pre .....stegao sam to nešto novaca što imam i čvrsto držim a na kraju sve manje i manje će da bude za te novce

Svaka cast Nedeljku i ostalim poljoprivrednicima na organizaciji i zalaganju.
Kod nas je pocelo planiranje okupljanja,Vrsac i okolna sela. U Vrscu su bili veliki protesti kad su ukinuli subvencije od 14000 i 2013.kad je suncokret sa 57 skinut na 25din.
Tad smo danima bili po putevima i nocilo se na medjunarodnom putu. Lakse smo prolazili sa policijom nego sa nasim narodom,najvise su nas oni pljuvali,hteli da se biju,pljuvali nas itd. Umesto da svi iskoriste te traktore na ulici i zajedno sa poljoprivrednicima iskazu ne zadovoljstvo,a oni se ponasaju kao da im cvetaju ruže. Eto kakav smo mi narod,svako gleda sebe.

Citam komentare pljuvaca na tviteru. "Njima je dobro voze skupe traktore", "Neka glasaju ponovo za vucica" i slicno. Stvarno smo bagra od naroda.

Nema medijske paznje!
Ja sam morao da pustim u kafani na tv youtube da bi ljudi verovali da ima protesta!!
Mišljenje NEpoljoprivrednika je loša prema nama.

čisto za informaciju, švabe u svojim uslovima traze na pregovorima da se promeni skolovanje dece kojima se tvrdi da paori unistavaju prirodu pesticidima npr

Citam komentare pljuvaca na tviteru. "Njima je dobro voze skupe traktore", "Neka glasaju ponovo za vucica" i slicno. Stvarno smo bagra od naroda.
To za skupe traktore znaju kolko im je dobro oni koji ih imaju, evo Radoslav je pre neki dan u nekoj diskusiji rekao da je 2012 imao zaduzenje od 10000 eura a sada ima 400000 eura zaduzenja eto kolko mu je dobro.A ova budala od ministra mu jos nudi kredit da se jos vise zakopa a ovamo ogranicava cene zivotnih namirnica.A ovi sto sad pljuju poljoprivrednike neka se ne nadaju da ce i dogodine jesti hleba za 40 dinara mislim da ce se razocarati

Ja gledam malo drugačije stvari od.vas.
Mi smo zemlja siroma inmors da nam bude jasno da nemaju para da pomognu .Sad sto pomazu neke druge više od nas to je pitanje.
Ja sam više besan zbog ne brige.
Ministarstvo poljoprivrede nema prioritete.Kao što svaki domaćin u kući ima.svoje prioritete od toga da mu deca budu Sita,obucena da idu u školu itd tako i ovi trebaju da imaju prioritet ono što nam je neophodno.Nafta ,djubrivo'semena itd.
Zašto nisu išli ne sad već odavno da pričaju sa Rusima i da naprave strateške dogovore oko djubriva.Ds su to uradili oni bi nas ispoštovali ovako nebriga je dovela dovde.
Zašto nam ne daju gorivo bez akciza i ostalih nameta ali samo da se sipa u mašine koga uhvate u kola da ima neka vode odma u zatvor.itditd

Dzabe, prosečan gradjanin Srbije koji živi na asfaltu i nema veze sa poljoprivredom kada čuje za traktor od 60, 70 i više hiljada evra pomisli lako je njima, ne znaju šta će od para... A nije svestan sa koliko rada i muke je to kupljeno, i uz kolika odricanja cele porodice.

Oni bi najviše voleli kada bi u protestu bili traktori stari preko 40 godina, zardjali, masni i prljavi, baš onakvi kakvim i nas seljake zamišljaju.

Slazem se da treba glasati protiv, ali je veliko pitanje ZA KOGA glasati?
Kod nas Urea 113-114 AN 94-95 din sa PDV-om
Za koga glasati?? Pa evo ti jedan primer,žena hrabra,pametna,rečita nadasve lepa ŽENA a ne ova ili ovaj sto je sad premijer/ka?Pa zar takvu Vladu treba da podržavam/o........ja nikako a verujem ni ti... Iskreno mene je sramota ko mi je premijer
:ppozdrav:

Dzabe, prosečan gradjanin Srbije koji živi na asfaltu i nema veze sa poljoprivredom kada čuje za traktor od 60, 70 i više hiljada evra pomisli lako je njima, ne znaju šta će od para... A nije svestan sa koliko rada i muke je to kupljeno, i uz kolika odricanja cele porodice.

Oni bi najviše voleli kada bi u protestu bili traktori stari preko 40 godina, zardjali, masni i prljavi, baš onakvi kakvim i nas seljake zamišljaju.
I to si upravu. Kad vide neki dobar traktor odmah misle da mu ga uzmu ...karikiram.
Pre neki dan sedim sa jednim drugom živi u krug dvojke i kaže a ko daje subvencije ostalim granama privrede..Što bi se mi razlikovali...Kaze...
Ja mu kažem vidi ovo je nisko profitabilan rad..teško ide. Bez toga..Kaze boli me **greška ni pekar nema subvenciju pa radi.
Na to mu kažem biće ti leb bez subvencije 200 a meso i paradajz ima na sliku da gledaš.....uuuu Ala se zamislio ..morao. Sam da mu dočarali kako će ga sve ovo direktno pogoditi.

Онај ко очекује да ће га неко из града разумети,поготово Београђани и Новосађани тај ил је луд ил глуп,треће нема.Па ми од 1944 дозвољавамо да се сељак понижава,представља као нешто лоше,прљаво,никакво.Тад су одузимали земљу и давали којекаквим клошарима само да сељаке умање и ослабе,да иду у фабрике.Ови у градовима само гледају где кафу да попију и где може кредит за море да се узме,омладину тек боли патка. Много ми очекујемо од народа који се бије за пилетину у Лидлу.
Код организованих људи у европи је то мало другачије,МОРАШ бити члан удружења ако хоћеш да функционишеш,и кад удружење каже оном из Суботице протест је у Зајечару испред општине ИДЕШ.Јер ако не одеш можеш се поздравити са јефтиним кредитима,ђубривом,горивом,вођењу документације,правном заштитом итд. Ту нема проданих као овај из Стига,ил си унутра или не,а свако би да буде унутра.

https://www.euractiv.com/section/ag...berlin-in-protest-at-new-agricultural-policy/

Пољаци су јесенас запалили део фабрике за производњу ђубрива.

..... pre neki dan u nekoj diskusiji rekao da je 2012 imao zaduzenje od 10000 eura a sada ima 400000 eura zaduzenja eto kolko mu je dobro.....
Čekaj jel tog bilo koga neko terao da sam sebi stavi kanapče oko vrata? Ili je to uradio dobrovoljno. Pa sam si potpisao da pristaješ. Hoćeš da imaš nešto što nisi sposoban da kupiš. A posle kuku lele..... Kod nas u okolini je tako propalo par velikih igrača. Sada deca tuđe sluge.

Pričam danas sa jednom lokalnom poljoapotekom, kaže videće iduće nedelje sa nekom velepodajom za nabavku jednog kamiona đubriva, ne više. Nema para za više a zna da će se odmah lokalci sjatiti sa pitanjem da li može na crtu...
Očekuje da će cena biti malo manja nego trenutna ali ne nešto drakonski.

c12eff27fb317d49c974984187868ada.jpg

Sve ok….

Nazad
Vrh