Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Evo sad sam dobio poruku od lokalnog otkuoljivaca,vrse razmenu soje za ureju,ureju racunaju 116 din a soju 82 din radi se u paritetu 1:1 znaci 1000kg ureje po 116 din a oni 1000kg soje obracunaju po 82 din i razlika se doplati u kesu...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ozbiljno sam te pitao. Ako sam te dobro razumeo za 100 dinara duga u prolece 100E u jesen prilikom razduzivanja. Priznaces da je nerealno.
Nemam šta da priznajem kad znam da je nerealno.
Ali nažalost tačno je kako sam napisao. Ima u obližnjem selu uglavnom im je " vama " od 8 od 12%.
Kod nas jedna zadruga ima taj paritet koji sam napisao godinama unazad.Velika većina koji ne mogu da isfinansiraju proiizvodnju ili deo proizvodnje uglavnom su prešli na kredite od 1-3% ali na žalost ima onih kojima su ti "kreditori " jedina opcija.

Ozbiljno sam te pitao. Ako sam te dobro razumeo za 100 dinara duga u prolece 100E u jesen prilikom razduzivanja. Priznaces da je nerealno.
Nije dobro napisao ali sam shvatio šta je hteo da kaže pošto mi se javlja dosta pratilaca sa istim problemom. Ako nešto košta 100 dinara za oktobar ti računaju 1 e ili 118 din, kamata 18 %. Vreća DKC za keš 24000 din, oktobar plaćanje 240 evra ili 28 320 din

Pa dobro ko ne moze da uzme kredit u banci i to mu jedini nacin da uzme seme, bolje to nego kod zelenasa-kriminalaca gde je 20% mesecna kamata. Vracaju jadnici samo kamatu i na kraju im otmu zemlju za glavnicu, bilo i takvih glupandera...

To je vec jasnije. Meni je naj povoljnije razduzivanje na suncokretu jer prilikom predaje predaje robe odmah me razduze, a konacnu cenu dobijem na svu predatu kolicinu.

To je vec jasnije. Meni je naj povoljnije razduzivanje na suncokretu jer prilikom predaje predaje robe odmah me razduze, a konacnu cenu dobijem na svu predatu kolicinu.
Kod nas je 2012 kada je suncokret bio 55 din urea izlazila oko 100e za zaduzivanje na paritet, bilo valjda 1 kg uree za 2 kg sunc. Niko nije sanjao takvu cenu, izlazili ljudi pozelene posle obracuna u jesen...

Jel su to ti Veliki Silosi na ulazu u selo?? Ja sam cuo da su oni jako korektni i imaju dobru saradnju sa kooperantima koji nepitaju nista samo uzimaju.:)

Evo sad sam dobio poruku od lokalnog otkuoljivaca,vrse razmenu soje za ureju,ureju racunaju 116 din a soju 82 din radi se u paritetu 1:1 znaci 1000kg ureje po 116 din a oni 1000kg soje obracunaju po 82 din i razlika se doplati u kesu...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
I meni je to receno, inace je soja 78,5 a urea 121 ili 122.

Jel nasao neko neku banku koja je pocela ove kredite za djubrivo? Onaj nesretnik malo pre prica da su neke vec krenule, a ovde sam juce citao da niko nije poceo.

Nazad
Vrh