Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Ko jos veruje u te price povrata PDVa na djubrivo ? Gluposti vlasnika zadruga.
PDV se MORA platiti ako nisi u PDVu, tih 8% se dobije ako je vlasnik posten covek pa na deo robe koju si predao na dug ti da PDV.
Npr duzan si 1000e + PDV = 1100e, a predao kukuruza 2000e + PDV = 2160e, pa ti isplati 1060e razlike.
Neki bi isplatili 2000e vrednost robe - 1100e dug = 900e za naplatu + PDV = 972e.
Inspekcija trlja ruke kada naidje na ovakvu računicu. Još jedna tužna stvar je što se dosta ljudi ne udube malo u te obračune koje dobiju od organizatora proizvodnje sa kojim saradjuju.
Još jedna stvar koju ne razumem kod ljudi je zaduživanje na "agrorok" gde firme rade i računaju oko 1% mesečnu kamatu. A postoje krediti sa 1-3% kamate za 12 meseci.

Inspekcija trlja ruke kada naidje na ovakvu računicu. Još jedna tužna stvar je što se dosta ljudi ne udube malo u te obračune koje dobiju od organizatora proizvodnje sa kojim saradjuju.
Još jedna stvar koju ne razumem kod ljudi je zaduživanje na "agrorok" gde firme rade i računaju oko 1% mesečnu kamatu. A postoje krediti sa 1-3% kamate za 12 meseci.
To je tek neobjašnjivo...
Uzmu oni kredit po 1%godisnje a prodaju im po 12 pošto godišnje.
Zaradili na Robi koju su prodali.
Zaradili na Robi koju im uzmu jer su dužni.
I na kraju ide i kamata...
Pa baš lepo

Uh da je 1% mesečno,kod nas jedna firma već godinama 100 din sada 100 e na jesen pa ti vidi kolika je kamata.
Interesntno imaju posla,izgleda narod ne valja.

Ko jos veruje u te price povrata PDVa na djubrivo ? Gluposti vlasnika zadruga.
PDV se MORA platiti ako nisi u PDVu, tih 8% se dobije ako je vlasnik posten covek pa na deo robe koju si predao na dug ti da PDV.
Npr duzan si 1000e + PDV = 1100e, a predao kukuruza 2000e + PDV = 2160e, pa ti isplati 1060e razlike.
Neki bi isplatili 2000e vrednost robe - 1100e dug = 900e za naplatu + PDV = 972e.
Nemoze tako . Ako si u pdvu kukuruz koji si odvezao prvo moras fakturisati , napraviti racun i tu moras dodati pdv . Nakon toga ako ima duga radi se kompenzacija . Jedino tako je zakonski .

Ne mogu svi da dobiju kredit kod banke. A na agro rok te niko nista ne pita, samo potpisi....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ne mogu svi da dobiju kredit? Objasni nam ovo, koji poljoprivrednik koji ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu ne može da dobije kredit??

Uh da je 1% mesečno,kod nas jedna firma već godinama 100 din sada 100 e na jesen pa ti vidi kolika je kamata.
Interesntno imaju posla,izgleda narod ne valja.
Tako radi vecina ovde,ispadne ozbiljna kamata za par meseci ko uzme repromaterijal marta a vrati na suncokret i kukuruz,kamata kao kod Al kaponea.

Ne mogu svi da dobiju kredit? Objasni nam ovo, koji poljoprivrednik koji ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu ne može da dobije kredit??
Ne znam kako će biti ove godine, ali do sad mi je kod mog dobavljača razlika u ceni za plaćanje odmah i za na jesen bila oko 3%. Ti krediti što se daju svake godine su namenski, što znači da moraš imati predračun. Ko ima 2-3 ili više gazdinstava mora za svako da uzme predračun i vadi papire posebno jer nije baš logično da uzmeš sve na jedno gazdinstvo. Tako da se lično meni nije isplatilo da za tu razliku vijam papire i cimam se. Ovako lepo kad dodje jesen ja im kažem na koga i koliko da fakturišu i gotovo... Za veće razlike u ceni, tipa 10% i više se verovatno isplati cimati za te kredite...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Oni što su u prošlosti imali problema sa vraćanjem rata, tj nisu vratili na vreme recimo. Ili oni koji su vec poprilično zaduženi pa se ne uklapaju u taj njihiv profil više.
Lično znam par ljudi koji imaju ili jedan ili drugi problem što se kredita tiče.
Štaviše i mene su pre par godina odbili za jedan kredit, zato što sam pre toga slučajno kasnio sa uplatom rate nekih 7 dana....
I ima još milion razloga....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

"Srbija i Jugoslavija su uvek bile zavisne od uvoza uree jer nismo imali dovoljno gasa. Kao što nemamo more, tako nemamo ni gas. Moramo uvek da budemo svesni trenutka u kojem živimo. Cena uree je krenula da pada, već sada je za skoro 200 evra niža nego što je bila pre mesec dana i to je trend", objašnjava Nedimović.

"Srbija i Jugoslavija su uvek bile zavisne od uvoza uree jer nismo imali dovoljno gasa. Kao što nemamo more, tako nemamo ni gas. Moramo uvek da budemo svesni trenutka u kojem živimo. Cena uree je krenula da pada, već sada je za skoro 200 evra niža nego što je bila pre mesec dana i to je trend", objašnjava Nedimović.
Ako je bila 950 evra +pdv to je 122 din. A sad je 200 evra jeftinije to je 750 + pdv, što izadje 97 dinara. Gde ima po toj ceni?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Evo recimo naprimer ja nemogu da dobijem kredit zato sto sam proizvodjac duvana,a poslovna politika banaka je takva da ne rade sa klijentima koji uzgajaju duvan.

Neznam zasto tu proizvodnju smatraju rizicnom, kad je ona jedna od isplativijih u poljoprivredi. Pored toga I obavezno osigurana proizvodjna od osiguravajuceg drustva.

Nazad
Vrh