Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

kredit moras da vratis .Zaradila banka uvoznik hem industrija a mi cekamo sledecu godinu da bude bolje.nekada je mira govorila da psenicu sejemo ne da bi zaradili nego zbog plodoreda

Па мало ли је 70-80евра по тони? Јбг изгледа би нам највише годило да цена буде прошлогодишња, а да кукуруз и пшеница буду 35 - 40дин.
Nisam ja objavio ovo zato sto je mali ili veliki popust od 70-80e. Radi se o tome da popust ne postoji,ako nesto kosta 920e,znaci da toliko treba da se plati,ne moze da kosta manje ako smo platili bez kamatnim kreditom,cena ce i dalje biti 920 a ne 850e.

Čitaj pažljivo, nase udruženje je 2014 imalo 150 članova, iz našeg udruženja je delegiran predsednik i podpredsednik, oni su članovi osnivačke skupštine asocijacije. Bila je tada zamisao da se rotiraju predsednici iz raznih udruženja, međutim to se sve svelo na 3-4 čoveka i na kraju je isti predsednik od 2014. Zamisao je bila dobra da se napravi asocijacija gde bi se objedinila udruženja ali to je sve mrtvo slovo na papiru. Zapitajte se malo kome je odgovaralo da udruženja izgube interesovanje a imamo predsednika asocijacije
Kако се зове ил како да га назовем,ћелави са наочарима?Он је био у НАПС-у.Чим смо две проговорили видило се да је 0,зар није и онај бивши члан форума а угледни члан СНС из Баваништа ту нешто у НАПс,како оно би,Драган.

Па мало ли је 70-80евра по тони? Јбг изгледа би нам највише годило да цена буде прошлогодишња, а да кукуруз и пшеница буду 35 - 40дин.
Nemoj tako ti ko da si za njih.....pristajem ja i na ovu cenu od 1000 evra po toni ali onda da paritet na cenu nasih proizvoda od 30-35 dal kukuruz il psenica,70 din suncokret itd Ajd to nek garantuje,jebali ga krediti

ovde kod nas UREA Egipet upakovana u dzak od 25kg utovar iz Soluna kosta 820eura/ton.
To je danasna ponuda.
Pred dve nedelje je bila 880eura/ton, prosle nedelje 840eura/ton.

Ponuda Urea Fob Egipet za isporuka u Fevurar je pala na 600$/ton refusno pakovanje.
Čim ti imaš dve poruke ko zna koju propagandu praviš...ovde kod nas

ovde kod nas UREA Egipet upakovana u dzak od 25kg utovar iz Soluna kosta 820eura/ton.
To je danasna ponuda.
Pred dve nedelje je bila 880eura/ton, prosle nedelje 840eura/ton.

Ponuda Urea Fob Egipet za isporuka u Fevurar je pala na 600$/ton refusno pakovanje.
Hvala na info.
Mora da pada tako sam svuda pročitao,
Ovo sa ruskim gasom i urejom ne važi za Zaliv UAE Tunis koji se odatle snabdevaju gasom a koji su isto ogromni proizvodjači

Nemoj,covjek donosi dobre vijesti. Krenula je cijena azotnih djubriva dobro da pada po svijetu . Zasad su spale cijene po fabrikama i lukama al jos drze trgovci cijenu dok neko novi ne doveze frisku robu po dosta nizim cijenenama e onda ce morati da sruse svi . Ovo sto je ministar uradio to je upravo njihovo maslo . Veci trgovci se udruzili i sapnuli mu na kpji nacin da "pomogne:" seljacima a njih da oslobodi skupe robe . Zvace im guza Jesmo govorili ovde neki samo netreba kupovati

U azotari kutina da bi se isplatilo proizvoditi, cijena uree treba biti 1300e+ / tona.
Neznam tko u europi može puno povoljnije proizvesti s obzirom na cijenu plina.
Država da je prava,a nije,ukinula bi pdv na plin(25%), transport,pa tek onda pdv na gnojivo(13% kod nas).
Tu bi se onda vidjela ušteda,ovo ostalo su "mjere" koje budu zakopale proizvođaće,a država će se hvaliti kako je sve omogućila da snizi cijene repromaterijala...

Ovi sto su kupili,navijaju da ne padne cena,ovi sto nisu,cekaju godoa ,da padne,moze i da padne i da ostane ista cena,a moze biti i treci scenario,da kada svi sacekaju zadnji momenat,i shvatw da nema vise cekanja,postanu svesni da nije ni skupo ni jeftino,vec da ga nema.

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

U azotari kutina da bi se isplatilo proizvoditi, cijena uree treba biti 1300e+ / tona.
Neznam tko u europi može puno povoljnije proizvesti s obzirom na cijenu plina.
Država da je prava,a nije,ukinula bi pdv na plin(25%), transport,pa tek onda pdv na gnojivo(13% kod nas).
Tu bi se onda vidjela ušteda,ovo ostalo su "mjere" koje budu zakopale proizvođaće,a država će se hvaliti kako je sve omogućila da snizi cijene repromaterijala...
Pusti kutinu , za njih vazi ista prica ali za plin . Plin dok dodje do njih po niskoj cijeni i oni ce pustiti. Sad je aktuelna proizvodnja iz toplijih zemalja jer sta ce drugo sa plinom . Samo dok stigne

Čim ti imaš dve poruke ko zna koju propagandu praviš...ovde kod nas

Druze,
Ja trgujem dzubriva ovde u Makedoniju.
I ne ide mi u prilog da propagandu pravim kod vas, ama bas nimalo.

A ti hoces veruj hoces ne.

Za tvoju informaciju Bugarski AN se trguje na 650eura/ton.

Pa ti napravi razliku sada kolko je ta cena jeftina od Ruski.

A ako nam i Bog okrene leđa pa pošalje neko nevreme?
E onda će mnogo da nahebu oni što će da bace puuuno skupog djubriva po njivama!
Ako godina bude takva da nadjubreno žito rodi 4.5-5t/kj, i ono bez djubrenja će dati možda do 25% manje. Pod uslovom da je njiva ranijih godina redovno djubrena.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ona razlika u ceni od 10% je verovatno Carina za koju je rekao da će biti ukinuta. Šta je a ostalim repromaterijalom za prolećnu setvu dali se mogu kreditirati tim kreditom koji se pominje.

5

Juče gledam istovaraju kamion uree, datum proizvodnje april 2021. I dalje ne planiram kupovinu azotnih đubriva za pšenicu i kukuruz, da li je pametno ne znam ali znam da mi ostaje 12000evra sigurno ali no.
Danas odneo tri n-min uzorka sa pšenice a uradiće i osnovnu analizu na NPK.

Nazad
Vrh