Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Trenutno im je u Americi dosta pala cijena uree ali u zalivu dole , transport im je jao skup , srednji zapad je glavna regija žitarica i to je oko 2000km orijentaciono od tih luka NOLA npr )tako kažu u slengu za new orleans) , čini mi se da su pominjali oko 150 pa do 200 usd po toni prevoz kamionski . Rijeke kao npr misisipi su male i trenutno ne plove barža pa je to problem . U zalivu je urea valjda pala na oko 650 usd tona , ali na farmama gore oko 900

Па мало ли је 70-80евра по тони? Јбг изгледа би нам највише годило да цена буде прошлогодишња, а да кукуруз и пшеница буду 35 - 40дин.

Замисли ти да један Министар промовише Банке а ни једна банка није у власништву Државе осим чини ми се Поштанске штедионице...И о чему ми више да диванимо

Па мало ли је 70-80евра по тони? Јбг изгледа би нам највише годило да цена буде прошлогодишња, а да кукуруз и пшеница буду 35 - 40дин.
Nadam se da se zezas :D Razumes da ti ovo znaci samo ako si svakako planirao da kupis djubrivo na kredit ?

resenje je ne kupiti djubrivo.Ako ne bacim djubrivo rodice 1.5t do 1.6t po jutru seme je sa tavana bice malo prskanja. da bi rodilo 4t do 5t treba 150kg ureje 100 ana i jesenas je trebalo 150kg mesanog samo djubrivo bi kostalo 400eur. sada je psenica kod mene u mlinu 30din minus 2posto fumigacija minus 0.5 posto za svaki mesec cuvanje.na leto sigurno nece biti 30din.Kada drzava ne misli koliko ce da rodi mi moramo da gledamo nasu racunicu

resenje je ne kupiti djubrivo.Ako ne bacim djubrivo rodice 1.5t do 1.6t po jutru seme je sa tavana bice malo prskanja. da bi rodilo 4t do 5t treba 150kg ureje 100 ana i jesenas je trebalo 150kg mesanog samo djubrivo bi kostalo 400eur. sada je psenica kod mene u mlinu 30din minus 2posto fumigacija minus 0.5 posto za svaki mesec cuvanje.na leto sigurno nece biti 30din.Kada drzava ne misli koliko ce da rodi mi moramo da gledamo nasu racunicu
Slabo si ti to nesto sracunao. Proveri da li ti digitron dobro radi.

То 70Е по тони је зарада банке а не твоја јер њима држава плаћа камате које те банке зацртају.
Значи опари се тај који увози уреју из азарбејџана, опаре се банке
пољопривредници папрено плате
држава баца паре које ће ионако да узме од акциза, али не што смањује цену ђубрива већ што донирају банкама
Ето ти суштина рачунице

Ovaj pametni ministar je mogao da nabavi ovo djubrivo ko zna odakle i smanji carinu za to jos da smanji za ovih 70-80 eura po t i da svima nama omoguci da to isto djubre kupimo preko robnih rezervi. Da li za kes da li za robnu razmenu ili kako god. E to bi onda bila pomoc poljoprivrednicima a ne pomoc bankama.

Nazad
Vrh