Erwin
Član
ajojj pa ovo je zahebalo vek vekova! milose kod koga ima yara djubriva kod nas?yara djubriva su oko 1000e po toni, gore dole, bar kod nas u zadruzi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ajojj pa ovo je zahebalo vek vekova! milose kod koga ima yara djubriva kod nas?yara djubriva su oko 1000e po toni, gore dole, bar kod nas u zadruzi
Ja sam pravio kalkulaciju za tu varijantu i ne vidim razliku.Naime kod mene u prodaji je Fertil 5/24/16 =56din/kg.,a ako bi uzeo map(60 din./kg)+Lincerovu kalijumovu bazu(60%K) koja je 80 din./kg.+ urea ,izadje mi 53.5 din/kg+ mesanje ili posebno razbacivanje.Nema svrhe u mom slucaju,mozda imate neke druge kalkulacije?Uzmi MAP i KCL ako ima i sam napraviš kombinaciju, (najeftinija varjanta) najbolje da bacaš svaki posebno
Tako ste blizu jedan do drugof a razlika u ceni velika. Ovo vise nije normalno. Kod nas 59. din
Map 52 din a KCL bi trebao da je još jeftiniji, a Urea nemora sad jer svakako ide na proleće pred setvu, a kombinacija 5,24,16 mi ne odgovara za repu, obino se koristi 8,16,24Ja sam pravio kalkulaciju za tu varijantu i ne vidim razliku.Naime kod mene u prodaji je Fertil 5/24/16 =56din/kg.,a ako bi uzeo map(60 din./kg)+Lincerovu kalijumovu bazu(60%K) koja je 80 din./kg.+ urea ,izadje mi 53.5 din/kg+ mesanje ili posebno razbacivanje.Nema svrhe u mom slucaju,mozda imate neke druge kalkulacije?
ajojj pa ovo je zahebalo vek vekova! milose kod koga ima yara djubriva kod nas?
i jesi uzeokalijumskom djubrivu nema traga kod nas...
i jesi uzeo![]()
Ne verujem da ima sanse kod nas za neki dogovor jer su se otkupljivaci ( zadruge ) verovatno dogovorili medjusobno i nema odstupanja.