Cene komponenti za stočnu hranu

Ta Inbergova ti se mesa pola sacma, pola pogaca iz njihove proizvodnje. Uzimam je i ja. Samo mi nije jasno kako od sojine sacme koja po analizi ima 42,7% proteina i od te njihove pogace(da predpostavimo da ima 40%) dobiju sacmu od 44%.
Da pa nema 44% sigurno a i nemamo cime izmeriti, doduse pise na etiketama da se radi o sacmi drugog kvaliteta. Ali ja sam generalno zadovoljan koristim od proslog leta i malo mi je bolja konverzija stavljam 20% do kraja tova. Koristio sam ranije cantavir, po meni je losiji. A koristio sam i neku pogacu cini mi se da se covek koji pakuje zvao Ljuba u pocetku je bilo ok ali kasnije izgleda da je poceo ubacivati veci procenat sojine slame pa sam odustao...

U Vet. stanici stocno brasno 810 dinara dzak. To je 27 din kila. 1.5 kg psenice za kilu ljusaka.

Да ли неко има информацију шта се дешава са ценом сојине сачме.Код нас у апотекама од 58 - 65 дин/кг. На сајту Фарм комерца стоји да је малопродајна цена сачме код њих 52 дин/кг.Мене пријатељ саветује да сачекам са куповином и да ће у апотекама цена сачме ићи на 55 дин/кг.Сојина погача се креће око 50 дин/кг а сунцокретову сачму сам плаћао 26 дин/кг.

Sojin griz kod nas čovek u selu proizvodi i prodaje po 60 din a u apoteci trgovac prodaje ispod tezge svoju sojinu pogaču koju je dobio na razmenu po 60 din na malo a na džak 58 din.Ja sam danas uzeo 7 tona po 56 din sojinu pogaču u apoteci a pogača je iz Malih Radinaca

Sojin griz kod nas čovek u selu proizvodi i prodaje po 60 din a u apoteci trgovac prodaje ispod tezge svoju sojinu pogaču koju je dobio na razmenu po 60 din na malo a na džak 58 din.Ja sam danas uzeo 7 tona po 56 din sojinu pogaču u apoteci a pogača je iz Malih Radinaca
Kad se vec uzima kolicina,kao sto je 7t,preporucujem analizu.Pogotovo,od tog iz Radinaca.Svasta se prica,a zbog takvih sam za licne potrebe uzeo ekstruder.

Kod jednog mi je analiza za pogacu pokazala celih 29% proteina. :osmeh:

I mene interesuje kako radi ekstruder. Jel uspevaš da dobiješ više od 28% proteina?

Odoslané z 5022D pomocou Tapatalku

Nazad
Vrh