Cene komponenti za stočnu hranu

Ako je soja ok i sa normalnom vlagom proteina bude od 34% do 40%, ovo su provereni rezultati iz laboratorije. To sam radio ljudima koji imaju svoje ekstrudere. Samo je pitanje aktivnosti tripsin inhibitora i ureaze, što je posledica kvaliteta i podešenosti ekstrudera.

Suncokretova sacma u Zrenjaninskoj uljali 24 din.kg.Ja trenutno kupujem farmcomerc iz Cantavira 30 din kg,ali je najpribliznija cistoj sacmi iz uljara.Na pakovanju stoji da ima 30 % proteina.
Sojina pogaca u mlinu BMB u Kacu 58 din,a sacma 60 din.

Meni je drugar dovezao,on ide kamionom svaki mesec uzima par tona.Mislim da samo u rinfuzi prodaju,a on kaze da je vidjao ljude sa malim autoprikolicama da dolaze po sacmu,tako da verovatno ne postoji ogranicenje u pogledu minimalne kolicine.
I zaista je najbolja od svih sto sam koristio,tacno mirise i jasno je crne boje,ne kao pojedine vise ljuske u dzaku nego sacme,skroz bela bude.Ja je obavezno prekrupim jer ima krupnijih komada.

Hrana produkt uzima rifuzno sacmu nekad iz Vrbasa,a nekad iz Sida. Pa oni u hrani pakuju u vrece. Ja uzimam njihovu sacmu za prasad vec godinu i jace i zadovoljan sam nema razlike.:ppozdrav:

Nisam pre cuo za tu soju iz Vrbasa,pa sam skeptik.Na zalost Becejke nam vise nema.Bese najbolja.:svinja:

Baš proizvođača "Bečejka"?
Koliko vidim, to je i najlošija i ujedno i najjeftinija sojina sačma koja ima da se kupi.

Po kojoj ceni nabavljate suncokretovu sačmu?

30 din.kod nas Farmcomerc.ja kupio suncokretovu pogacu iz kucne radinosti po 23 din.jako je krupna i posto nemam cekicar prvo je meljem na secku za granje,pa onda na prekrupac.Ima drugaciji miris i nisu je junad bas rado prihvatili.Sacma iz Dijamanta ubedljivo No 1.

Nazad
Vrh