Cene komponenti za stočnu hranu

Da nije Agrina? Uzimao sam njihovu suncokretovu sacmu bila je dobra.
E jeste Agrina na pogled mi lepo izgleda,a sad kakva ce se pokazati videcemo....

@Milan Šabac
Ima kod nas dve tri vrste pogace da se kupe kod gebija ima ova Agrina ona je 56,ima ova Gebi u crvenim dzakovima 40% ona je 60 i takodje neka Gebi 42% ona je 62,a u ostalim apotekama ima Farm Commerc ona je 65 i ima 40%,a ima i Panteic 40kg dzak,ona je oko 2800din...A moje misljenje na sve to je da treba kupiti ekstuder i peletirku i sam praviti koncentrat sa premixima i nema brige ,a i cena je dosta niza
:ppozdrav:

E jeste Agrina na pogled mi lepo izgleda,a sad kakva ce se pokazati videcemo....

@Milan Šabac
Ima kod nas dve tri vrste pogace da se kupe kod gebija ima ova Agrina ona je 56,ima ova Gebi u crvenim dzakovima 40% ona je 60 i takodje neka Gebi 42% ona je 62,a u ostalim apotekama ima Farm Commerc ona je 65 i ima 40%,a ima i Panteic 40kg dzak,ona je oko 2800din...A moje misljenje na sve to je da treba kupiti ekstuder i peletirku i sam praviti koncentrat sa premixima i nema brige ,a i cena je dosta niza
:ppozdrav:
Apsolutno se slazem sa isplativosti,a pride znas da su griz i pogaca cisti,bez kojekakvih dodataka.Na zalost sumnja u kvalitet pomenutih proizvoda uvek postoji.Problem je samo sitnica od oko 7/8000e :osmeh:

Problem je samo sitnica od oko 7/8000e :osmeh:
Slazem se u potpunosti,ali opet ko je ozbiljno u poslu sa tovom i drzanjem stoke,mislim da se investicija isplati,prema nekim mojim proracunima koncentrat kojim trenuto koristim me izadje i do 20din skuplje u odnosu da ga sam pravim neki prosek je 13-15din,pod uslovom da imam ekstder i peletirku,a komponente kupim po onoj ceni koju placaju i otkupljivaci(kukuruz 15don,soja 40,psenica 18,itd) kada se cena pomnoze sa kolicinom hrane i sa brojem grla investicija se samo kroz tu ustedu isplati veoma brzo...

Danas stigla tona i po soj sacme na 65 i tona bankomove pogace na 58,mesec dana odlozeno. Trgovina Tufegdzic.

slika0120.jpg
[/IMG]

slika0121.jpg
[/IMG]
Ovo je u fabrici farmcommerc cantavir

A stocno brasno mlevena cokolada,jak miris nepoznate komponente,i zitna pleva,ili cak i prasina,prekrupa kukuruzna.... 5 u 1.
Kupio pre par dana jer druge nije bilo,neka nestasica u mojoj okolina da bih ga konacno dobili ali sam placao 660 din 30/1 Žitko bačka topola.Na osnovu cega Stocno brasno ide naglo gore? i psenica ide gore? ma da

Moze naravno.
Sracunas cenu potrosenog goriva i vremena naspram ustede novca na kolicinu,pa ako se isplati....

Nesto se stvarno neobicno desava cena soj. sacme a takodje i pogace 55 din. kg. Inace koliko sam razumeo vp. cena sacme je 45 din.A uostalom to je i logican sled dogadjaja cena soje 37 din u zamenu dobijes 78 /75 kg. pogace i to je to. A pogaca, ako je kvalitetno i posteno odradjena je sigurno bolja od iscedjene sojine sacme koja je na neki nacin ipak nus proizvod da ne kazemo otpadak kao i psenicno stocno brasno.

Cena sojine pogače i sačme polako raste skoro svaki dan
Sojina pogača se pre 10 -tak dana mogla nabaviti po 52 din/kg do juče po 56 din/kg a čujem da će cena ovi dana i na 60 din/kg

Malisa imaju sad u Pozarevcu sastanak proizvodjaci suncokreta da vide sta ce dalje.Nazovi Ivana Vuckovica pa nek ti kaze gde su mozes cuti njihove planove.Tamo su Paja,Malisa iz Petke,Laki.....da ih ne nabrajam sve.
Izvinjavam se za:off_topic:

Nas iz okoline Pozarevca niko nije kontaktiro a clanovi smo NAPS-a i jeli to sastanak proizvodjaca ili otkupljivaca.

Sunc. sačma skočila, sojina skače polako ali sigurno. Kukuruz skače, pšenica polako skače a oni uvoze li uvoze.

Nazad
Vrh