Cene junadi i gotovih bikova

Prekjuče iz mog sela otišlo 15 bikova po cijeni od 3.5KM/kg tj. 1.79 EUR/kg, očekuje se da će cijena ići još dole, ponuda je prevelika a potražnja nikakva. Kupac je neki mesar iz okoline Sarajeva kako sam čuo. Jednostavno banu likovi sa kamionom u selo, raziđu se i raspitaju ko ima, ponude cijenu jer znaju u kakvom su uzgajivači problemu, pokupe što im se sviđa i odoše.
 
Imam da napisem nesto u vezi celokupne cene o junedima.
Komsija koji je 80-tih imao u tovu preko 500 komada ima veliku farmu, on je kasnije pukao i ta farma je bila prazna do pre par dana, vlasnik jedne velike klanice koju ne bih javno da imenujem sada puni tu farmu bikovima koje uzima po Vojvodini, do sada je ubacio 320 komada i jos ce ubacivati, veceras sam isao da pomognem u istovaru i prosek od 50 bikova bio je 640 kila, kvalitet bikova je veoma los, ima starih i preko dve godine.
Skoro pola je holstajn ostalo simentalci.
A vozaci kazu da je izvoz za Tursku krenuo odavno samo se o tome cuti da narod ne bi cuo to i kazu da je trenutno ogroman novac u ugri.
Taj tender je dobilo svega 5 klanica i jedna je odustala tako da je ostalo 4 i sada krece otimanje ko ce vise otkupiti bikova.

I te bikove moraju da obrade najkasnije do 15 marta sledece godine.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Danas utovareno ,svi se kolju u Srem iz Sida ,idu za izvoz u tursku ,pasosi se pisu pojedinacno a soferi kontrolisu da li se poklapaju brojevi markice i pasosa
 
Evo i Marko je potvrdio na neki nacin moje pisanje, taj tender je izasao pre neki dan i sada su krenuli u otkupljivanje, navodno ide za robne rezerve, drzava placa do 500 kg a preko toga klanica.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Ja sam juce zvao Agropapuk, rekali su da ne otkupljuju ništa. Tek u januaru. Djurdjevic samo na toplu polutku, ali ukoliko uzmeš telad. Trlic 1.8€, Matijevic 203 dinara. Drugim rečima drugar i ja imamo 28 komada i nemamo kome da ih prodamo već 20 dana. Ako ima neko nakupca ili klanicu, dajte broj, pomagajte...
 
Uglavnom kaparu daju stalni kupci dok ovi sa strane uglavnom odmah tovare ili 2-3 dana dok obidju teren kolima pa dodju kamionom
 
Danas bio jedan nakupac nudio 165 za simentalca i 150 za crne. KATASTROFA

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Nazad
Vrh